Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolupráce v rámci projektu Safety AGENT
Advertisements

Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů (platná pro léta 2013 až 2015) návrh od Rady vlády pro výzkum,
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
Technologické platformy a dopravní výzkum
KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
4-17 ENET, VŠB-TU Ostrava.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Mobilita Róbert Marušák Katedra HÚL. Mobilita doktorské studium celé část Postdoctoral Cíl mobility studium výzkum.
HODNOCENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A JEJICH VÝSLEDKŮ V ROCE → Hodnocení VaV.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Studijní program Ekonomika a management
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
současná medicína vyžaduje dokonalé technické zázemí,
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Hodnocení efektivity výzkumu na LF UP Martin Modrianský.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Direktivy SEVESO, zákon o prevenci závažných havárií a jejich význam Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
KATEDRA PRÁVNÍCH OBORŮ, ŘÍZENÍ A EKONOMIKY MARTIN ŠIMÁK KOLEGIUM DĚKANKY 8. ČERVNA 2012 Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Individuální projekt OP VVV
NPU I - Průběžné hodnocení 2017:
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Oddělení pro vědu a výzkum, FHS UK Praha
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Vědeckovýzkumný informační systém
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Doktorské studium na FLD
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Dlouhodobobý smluvní výzkum z veřejných prostředků HS „Krizová rizika pro MŽP ČR, 2016“ Výzkum a vývoj podávacího agregátu pro vysokokapacitní moduly.
Program bezpečnostního výzkumu České republiky
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Transkript prezentace:

Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO Systémové přístupy k řešení vědeckovýzkumné činnosti FBI (projekty, publikace, mobility) 8. prosince 2010

Získané projekty VaV Bezpečnostní výzkum MVČR - Simulace procesů krizového managementu v systému celoživotního vzdělávání složek IZS a orgánů veřejné správy - Vliv teroristických útoků na vybrané průmyslové provozy s nebezpečím výbuchu prachu - Posouzení a standartizace fyzické ochrany objektu veřejných vysokých škol hlavní řešitel: F.S.C. Bezpečnostní poradenství TAČR - Nové technologie ochrany životního prostředí před negativními následky pohybujících se přírodních hmot - Využití membrán s nano-póry pro snižování zdravotních rizik VOC z malých vodních zdrojů hlavní řešitel: Vodní zdroje Chrudim

Získané projekty VaV 3. Projekty MPO - Výzkum a vývoj systému pro záchranu a přepravu osob v traumatickém a/nebo kontaminovaném stavu hlavní řešitel: PROMA REHA, s.r.o. - Výzkum a vývoj víceúčelového robotického transportéru pro záchranu osob a zásahy v krizových situacích, ve zvláště obtížných terénních a/nebo klimatických podmínkách hlavní řešitel: FITE a.s. - Nová řešení pro vyšší požární bezpečnost v tunelech hlavní řešitel: KPM CONSULT, a.s. 4. Projekt MŽP Komplexní interakce mezi přírodními ději a průmyslem s ohledem na prevenci závažných havárií a krizové řízení

Získané projekty VaV 5. Operační programy OP VK: - Inovace studijních programů v oblasti bezpečnosti dopravy - Vzdělávání v oblasti požární ochrany a bezpečnosti průmyslu VaVpI: - INEF – Inovace pro efektivitu a životní prostředí (VEC) - ICTT - Institut čistých technologií těžby a užití energetických surovin (HGF) 6. Mezinárodní projekty 7.RP - iNTeg-Risk - Early Recognition, Monitoring and Integrated Management of Emerging, New Technology Related Risks TEMPUS - Bezpečnost a ochrana zdraví při práci – učební plány a celoživotní vzdělávání (Vysoká škola Novy Sad – Srbsko)

Příprava přihlášek projektů Hledání výzev – máme témata Zjistíme výzvu – vymyslet téma Strategická příprava na úrovni katedry/pracoviště, role tajemníka VaV, diskuze v týmech na pracovištích, informování vedoucího katedry. Prodiskutování na úrovni fakulty - informování se a diskuze na kolegiu děkana, schválení projektů se spolufinancováním. Spolupráce s ostatními fakultami, dalšími institucemi, komunikace a spolupráce s ostatními týmy, využití osobních kontaktů.

Řešení projektů Předávání zkušeností z hodnocení přihlášek projektů přijatých i nepřijatých, využití poznatků hodnotitelů 2. Plánování publikací dílčích a celkových výsledků projektů schůzky řešitelských týmů, hlavní řešitel předává informace pro děkana/kolegium děkana, důraz kladen na nejvíce bodované výsledky. Cíl – zvýšit bodové hodnocení fakulty

RIV 2010 – vyhodnocení

RIV 2010 – vyhodnocení Body na pracoviště VŠB

počty bodů na pracovištích v letech RIV 2010 – vyhodnocení počty bodů na pracovištích v letech

RIV 2010 – vyhodnocení Pracoviště body Ekonomická fakulta 3086 Fakulta bezpečnostního inženýrství 443 Fakulta elektrotechniky a informatiky 5675 Fakulta metalurgie a mat. inženýrství 5965 Fakulta stavební 1066 Fakulta strojní 4626 Hornicko-geologická fakulta 5415

RIV 2010 – vyhodnocení Fakulta bezpečnostního inženýrství 2006 16 2006 16 2007 44 2008 8 2009 160 215 BC 9 Jimp 5 Jneimp 4 Jrec 62

RIV 2010 – vyhodnocení Pracoviště lidi body body /1 prac. Ekonomická fakulta 181 3086 17 Fakulta bezpečnostního inženýrství 53 443 8 Fakulta elektrotechniky a informatiky 153 5675 36 Fakulta metalurgie a mat. inženýrství 148 5965 40 Fakulta stavební 102 1066 10 Fakulta strojní 152 4626 30 Hornicko-geologická fakulta 166 5415 32

Zvýšení publikační činnosti Bodové hodnocení vybraných druhů výsledků Jimp - článek v impaktovaném časopise: 10 - 305 Jneimp – článek v recenzovaném časopise SCOPUS: 12 Jrec - článek v českém recenzovaném časopise 4 B - odborná kniha - světový jazyk: 40 D - článek ve sborníku evidovaného v databázi ICI : 8 N - certifikované metodiky a postupy: 40 R – software: 40 V - výzkumná zpráva, která je výsledkem obsahujícím utajované informace: 50 a dále patenty, poloprovoz, užitný vzor, atd.

Zvýšení publikační činnosti Jimp - seznam impaktovaných časopisů vhodných pro publikování pracovníků FBI PROCESS SAFETY AND ENVIRONMENTAL PROTECTION SAFETY SCIENCE JOURNAL OF HAZARDOUS MATERIALS JOURNAL OF FIRE SCIENCES JOURNAL OF OCCUPATIONAL HEALTH JOURNAL OF LOSS PREVENTION IN THE PROCESS INDUSTRIES Fakulta podpoří zajištění kvalitního překladu do anglického jazyka

Zvýšení publikační činnosti Jneimp – článek v recenzovaném časopise časopisy a sborníky konferencí, které jsou zařazeny do světově uznávaných databází SCOPUS ERIH Příkladem časopisu zařazeného do databáze SCOPUS je časopis KOMUNIKÁCIE Žilinské univerzity www.uniza.sk/komunikacie

Zvýšení publikační činnosti Jrec - článek v českém recenzovaném časopise Bezpečnost jaderné energie Bezpečnostní teorie a praxe Časopis výzkumu a aplikací v profesionální bezpečnosti Data Security Management Gender, rovné příležitosti, výzkum Sborník vědeckých prací VŠB-TUO, Řada bezpečnostního inženýrství Spektrum Tunel Vojenské rozhledy

Zvýšení publikační činnosti D - článek ve sborníku evidovaného v databázi Conference Proceedings Citation Index databáze ICI Proceedings obsahuje seznam více než 65000 konferencí Příkladem zařazených konferencí je například: European Safety and Reliability Conference (ESREL), Symposium on Loss Prevention and Safety Promotion in the Process Industrie

Zvýšení publikační činnosti Provázání publikací s projekty v CEP - autoři musí promyslet vazbu článku na projekt již v přípravné fázi psaní publikace, - komunikace s řešiteli projektů, - fiktivní projekty: 111/OP pro "Operační programy" 111/RP pro "Rámcové programy EK" 111/VZ pro "Jiné veřejné zdroje" 111/NZ pro "Neveřejné zdroje"

Mobility Mobility studentů a pedagogů jsou na FBI realizovány v rámci těchto programů: Program ERASMUS Stipendium MŠMT Granty a projekty V současné době jsou před podpisem připraveny smlouvy s těmito univerzitami: TU Gliwice – Polsko TU Varšava – Polsko TU Nysa - Polsko

Mobility Bilaterální smlouvy v rámci programu ERASMUS • INSTITUTO POLITECNICO DE BEJA, PORTUGALSKO • INSTITUTO POLITECNICO DE CASTELO BRANCO, PORTUGALSKO ACADEMIA TECHNICZNO-HUMANISTYCZNA W BIELSKU-BIALEJ, POLSKO ŽILINSKÁ UNIVERZITA V ŽILINĚ, SLOVENSKO • TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE, SLOVENSKO • HOCHSCHULE MAGDEBURG-STENDAL(FH), NĚMECKO • FACHHOCHSCHULE FRANKFURT AM MAIN, NĚMECKO • ECOLE NATIONALE SUPERIEURE DES TECHNIWUES INDUSTRIELLES ET DES MINES D´ALES, FRANCIE • ECOLE DES MINES DE DOUAI - FRANCIE

Mobility Mobilita studentů a pedagogů – studijní pobyt ročně vyjíždí zhruba 6 zaměstnanců a přibližně 8 studentů. Důvodem je malý zájem studovat v zemích jako je Polsko a Slovensko a nedostatek příležitostí studovat na západ od našich hranic. Mobilita není pro studenty finančně lukrativní. Jednou z cest je vysvětlovat význam zahraničních stáží studentům hned při jejich nástupu do 1. ročníku a vést je k jejich zakomponování do osobních studijních plánů.

Mobility Mobilita studentů a pedagogů – studijní pobyt Nezbytné předpoklady: Osobní zapojení pedagogů při navázání spolupráce se zahraničními univerzitami Jazykovou vybavenost pedagogů fakulty Přípravu oborů akreditovaných v cizím jazyce Zvýšit nabídku a kvalitu předmětů vyučovaných v cizím jazyce Motivovat pedagogy i studenty k větší mobilitě Mobilita pracovníků ve výzkumu a vývoji Podobné problémy

SVOČ Vyhlášení Studentské vědecké a odborné činnosti na FBI pro akademický rok 2010/2011 SVOČ bude vyhlášena v následujících sekcích: Bezpečnost práce a procesů Havarijní plánovaní a krizové řízení Technická bezpečnost osob a majetku Technika požární ochrany a bezpečnosti průmyslu Bezpečnostní inženýrství Bezpečnostní plánování Přihlášky - do konce ledna 2011 Odevzdání prácí – duben 2011 Interní a mezinárodní kolo

Děkuji za pozornost