Rudolf Čihák, CEO, IdeaMarkets Martin Pavlica, CEO, Intelligent Markets 2 ÚSPĚŠNÉ VYUŽITÍ KOLEKTIVNÍ INTELIGENCE V KORPORÁTNÍ PRAXI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Advertisements

Představení společnosti
Co s trhem SBS aneb trh SBS je trh jako každý jiný
managementu znalostí podle
Strategická podnikatelská jednotka Strategic Business Unit - SBU
BI, e-commerce Ing. Jiří Šilhán. Úroveň informatiky.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
Ekonomicko-společenská část soutěže POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Řízené služby v praxi. CENA - NIŽŠÍ TCO - SNADNÁ KONTROLA NAD INVESTIČNÍMI A PROVOZNÍMI NÁKLADY Provozní náklady Porovnání nákladů při pořízení systému.
Strategické plánování při zakládání spin-off
Projekt Kreativní města Future City Game Snímek 2 „Rozvoj města stojí na pomezí řádu a chaosu. Nemá žádný počátek ani konec. Rozvoj města je.
Ing. Jiří Šilhán.  představuje komplex aplikačního a základního software, technických prostředků, podnikových procesů a personálních zdrojů určených.
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
EXPORTNÍ GARANČNÍ A POJIŠŤOVACÍ SPOLEČNOST, a. s. TISKOVÁ KONFERENCE EGAP 31. ledna 2005.
Iva Vodáková – DURABO Vydavatelství a tisk Na Stráni Čelákovice Založeno roku 1991.
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Význam informací a dat a znalostí
PROINCOR – Inovační audit Liberec – PROINCOR - Inovační audit 2 INOVACE Změna je jedinou jistotou dnešního světa Předpoklad udržení zákazníka.
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
1 Kriteria hodnocení simulace – Balanced Scorecard (BSC) Toto metoda může být s úspěchem využita i pro stanovování cílů konkrétních projektů. Detailně.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
MARKETING.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Název organizace Podnikatelský plán (bližší specifikace aktivity) Vaše logo.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Podpora průmyslových zón v ČR © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Leaderem ve schopnosti být společensky zodpovědný ? Libor Malý, Adato Paradigma o.s
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
ŘÍZENÍ INOVACÍ A ZMĚN Katedra managementu Ing. Miloš Krejčí
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Prezentace společnosti CONTE spol. s r.o.. Základní informace/ Kdo jsmeInformace o majitelíchProč právě my/ Co umíme Jak zajistíme bezpečnost dodávek.
Transfer technologií v podmínkách VŠ INOVACE 2015 Miroslav Mašláň Univerzita Palackého v Olomouci Praha,
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Soukromý sektor v rozvojovém rámci po roce 2015 Ivan Voleš, poradce prezidenta HK ČR pro mezinárodní vztahy a člen Evropského hospodářského a sociálního.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Komerční banka – partner pro Vaše podnikání. | Na aktuální rostoucí chuť inovovat a rozvíjet podnikání reaguje banka nabídkou produktů a služeb, které.
Listopad 2015 Jak spočítat přínos investice do HR? Pavel Jirůtka
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
TEZE KOREFERÁTU NA ZÁVĚREČNÉ KONFERENCI PROJEKTU V.I.P. INOVACE – ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Realizátor projektu: BIC Brno,s.r.o. Vedoucí týmu vědecko- pedagogických.
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
PODPORUJEME LIDI VE VYTVÁŘENÍ A ROZVOJI FIREM, KTERÉ MĚNÍ SVĚT
Název společnosti Obchodní plán.
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
Marketingové strategie
PREZENTACE Liberecký podnikatelský inkubátor
Prezentace obchodního plánu
Prezentace obchodního plánu
Státní účast v obchodních společnostech a podnicích a veřejná podpora
Název společnosti Obchodní plán.
Prezentace obchodního plánu
MARKETING Přednáška P
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Rudolf Čihák, CEO, IdeaMarkets Martin Pavlica, CEO, Intelligent Markets 2 ÚSPĚŠNÉ VYUŽITÍ KOLEKTIVNÍ INTELIGENCE V KORPORÁTNÍ PRAXI

3 1. Firmy velmi často říkají, že potřebují inovovat INOVACE VE FIRMÁCH nicméně spousta projektů končí v šuplíku, nebo jako zmařená investice, protože je zákazníci nechtějí… 2. Vedení společností představuje zaměstnancům své strategické vize nicméně zaměstnanci strategické vize společnosti často neznají – nezajímají se o ně… vidí pouze svůj “BAU” 3. Řízení lidských zdrojů hledá optimální motivační systém nicméně stanovení a následné vyhodnocení KPIs není vždy optimální… Kolektivní inteligence v korporátní praxi

4... svým zaměstnancům, zákazníkům nebo obchodním partnerům umožníte aby vymýšleli nápady, spolupracovali na inovativních produktech, službách, procesech, zákaznické zkušenosti a zároveň máte jistotu, že tyto nápady nikde nezapadnou. PŘEDSTAVTE SI ŽE, …... dokážete velmi přesně předpovědět, které nápady budou ve skutečném světě úspěšné a proto se vyplatí do nich investovat.... se vám dlouhodobě daří aktivně angažovat své zaměstnance ve strategických záměrech společnosti a zároveň přesně víte, kdo je ve vaší společnosti inovátor, nebo investor a zdali je vaše společnost jako celek inovativní. Kolektivní inteligence v korporátní praxi

Portál pro nápady Zaměstnanci i zákazníci mohou na portále rozvíjet nápady a zlepšovací návrhy. Spolupracují na řešení inovací formou tzv. crowdsourcingu. Prediktivní trhy Virtuální tržiště nápadů, kdy účastníci hodnotí nápady formou hry na akciový trh s virtuální měnou. Prediktivní trhy předpovídají velmi přesně jaké projekty budou úspěšné. …ŘEŠENÍ EXISTUJE 5 Kolektivní inteligence v korporátní praxi

Díky své tvořivosti, zkušenostem a znalostem mohou zákazníci a zaměstnanci vylepšovat služby a produkty na principu otevřené inovace a kolektivní inteligence Zapojení zákazníků a zaměstnanců formou hry posiluje vztah k firmě a generuje pozitivní reputaci Možnost vyhlašovat soutěže na nápady k řešení určitých problémů/témat spojených s rozvojem inovací PŘÍNOSY IDEAPOLY 6 Dlouhodobý sběr dat o potřebách zákazníků v strategických oblastech a tím dlouhodobě lepší cílení produktů a služeb Zjištění míry inovativnosti a tvořivého potenciálu mezi zaměstnanci firmy Kolektivní inteligence v korporátní praxi

HISTORIE 7  první prediktivní trhy na Wall Street před r – trhy s “akciemi” výsledků prezidentských voleb  1988 Iowa Electronic Market – odhady výsledků politických událostí  1996 Holywood Stock Exchange – odhady úspěšnosti a výdělečnosti filmů  po r ve velkých korporacích (Coca-Cola, Pfizer, Siemens, Masterfoods, BestBuy, Motorola, Google)  v současnosti využívány také vědeckými a státními organizacemi (NASA, americké Ministerstvo obrany) IDEAPOLY JE JEDINÝ PREDIKTIVNÍ TRH PRO INOVACE V ČR. Kolektivní inteligence v korporátní praxi

8 Společnost orientovaná na  Business aplikace inteligentních systémů zpracování informací, zejména nestrukturovaných Strategičtí partneři  Svaz průmyslu a dopravy ČR  Česká pošta, s.p.  T-Mobile ČR, a.s.  IBM IDEAPOLY V KORPORÁTNÍ PRAXI  Renomovaná realitní kancelář působící na českém trhu více než 20 let  Nabízí veškeré zprostředkovatelské služby - koupi, prodej či pronájem nemovitostí  Osobám soukromým i tak podnikatelským subjektům  Velmi konkurenční obor podnikání  Vysoká potřeba neustálé inovace realitního businessu

9 PŘEHLED OBCHODOVANÝCH NÁPADŮ Kolektivní inteligence v korporátní praxi

10 PROBÍHAJÍCÍ OBCHODY Kolektivní inteligence v korporátní praxi

11 VÝVOJ TRŽNÍ CENY NÁPADŮ Kolektivní inteligence v korporátní praxi

12 KAŽDÁ FIRMA MŮŽE INOVOVAT Ideapoly je řešení, které dává slovu inovace konkrétní obsah formou hry zapojuje zaměstnance i zákazníky do inovací firmy větší prediktivní přesnost v odhadu reálného tržního úspěchu inovací než výzkumy trhu pomáhá strategicky rozhodovat do jakých inovací investovat