Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PREZENTACE Liberecký podnikatelský inkubátor

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PREZENTACE Liberecký podnikatelský inkubátor"— Transkript prezentace:

1 PREZENTACE Liberecký podnikatelský inkubátor
Lipo.ink - Start-up pro start-upy i etablované Philipp Roden Malevil, PREZENTACE

2 INKUBÁTOR

3 Co vlastně chceme vybudovat?
Nástroj na další rozvoj lokálního podnikání: Místo pro rozjezd „nových“. Podpora pro další rozvoj „etablovaných“. Prostor pro setkání nových a etablovaných s možností vzájemně se od sebe učit.

4 Hlavní cíle inkubátoru:
podpora vzniku inovativních myšlenek a jejich rozvoj do funkčních business modelů, podpora dalšího rozvoje existujících start-upů, které potřebují rozšiřovat své podnikání, podpora malých a středních podnikatelů požadujících rozšíření či restrukturalizaci svých firem.

5 KDE? Budova D Krajského úřadu Libereckého kraje
Teď: Plán do 2020: +/- 3,000 m2 5 FTE Ale:

6 Hlavní aktivity na realizovaní cílů:
vybudování mezinárodní komunity, která podpoří vznik nových nápadů a kooperaci všech podílejících se subjektů; nabídka poradenských služeb na vysoké profesionální úrovni; pronájem vhodných komerčních prostorů – CoWorking – malé až středně veliké kanceláře, dílenské prostory pro prototypovou výrobu nebo případně menší sériovou výrobu.

7 Vybudování komunity: (Potenciální) Start-upy
TUL, HSZG, Jelenia Góra, Střední školy Existující Start-upy „Inovační měsíc™“ (Karelia, FIN) Etablované SME (malé a střední podniky) Stejné výzvy Na každý problém existuje expert Partneři Úspěšní podnikatelé (mentoři, zákazníky, investoři) Věda a Výzkum (mentoři, partneři, dodavatele, přístup k technologií) Benefit: získají možnost setkávat se s novými technologiemi, zajímavými nápady a jinou dynamikou nežli takovou, na kterou jsou zvyklí.

8 Poradenské služby: Základní pro každý tým (minimálně 2 osoby) bez, nebo s omezenými zkušenostmi a vlastním inovativním podnikatelským záměrem, který má být realizován: ověřit reálnost a funkčnost prvotní myšlenky, založit firmu a získat první platící zákazníky. Standartní pro každou českou technologickou firmu působící od 0 do 3 let své existence, s platícími zákazníky: identifikovat slabá místa a společně najít efektivní řešení pro co nejrychlejší a zároveň dlouhodobě udržitelný růst firmy. Pokročilé (PlatInn): profesionální poradenství ve čtyřech oblastech: strategie, organizace, přístup k trhům a přístup k financování. Služby ARR: Rozvoj dotačních projektů a analytické služby.

9 Chci do Lipo.ink, co potřebuji splnit?
3 z následujících podmínek: Mám inovativní nápad? Inovativní pro účel Lipo.ink jsou záměry, které utváří nějaké hodnoty a přispějí k něčemu novému. (DRUCKER, Peter F. Inovace a podnikavost, Praxe a principy. Praha: Management Press, S. 45.) Týká se můj záměr jedné z oblastí definované v Regionální inovační strategii 3 Libereckého kraje (RIS3 LK)? Má můj záměr aspoň teoretickou šanci na komerční úspěch? Přináší hodnotu, za kterou budou ochotni zákazníci platit? Mám tým, který je aspoň teoreticky schopný realizovat záměr? Odhodlání i odborné a/nebo manažerské dovednosti či zkušenosti. Vysoká motivace a schopnost učit se „za pochodu“ – může být nahrazena chybějícími dovednostmi či zkušenostmi.

10 Co je RIS3? Hlavní strategické regionální priority RIS3 LK obsahují horizontální a vertikální priority: Horizontální priority pro LK Lidské zdroje pro inovace, vědu a výzkum Inovativní podnikatelské prostředí Posílení schopností VaV center a specialistů vytvářet aplikovatelné výsledky Vertikální priority pro území LK Výroba strojírenských technologií Optika, dekorativní a užitné sklo Pokročilé separační a sanační technologie Pokročilé materiály na bázi textilních struktur Progresivní kovové a kompozitní materiály a technologie jejich zpracování Nanomateriály Komponenty pro dopravní zařízení

11 Děkujeme za pozornost.


Stáhnout ppt "PREZENTACE Liberecký podnikatelský inkubátor"

Podobné prezentace


Reklamy Google