orgány a Orgánové soustavy v lidském těle

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hra riskuj pro opakování znalostí.
Advertisements

Název Oběhová soustava člověka
Autor: Vít Lazecký Datum vytvoření: Téma: Stavba srdce.
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
VYLUČOVACÍ SOUSTAVA Funkce: zbavuje naše tělo škodlivin
VNITŘNÍ ÚSTROJÍ Prvouka 3.ročník. VNITŘNÍ ÚSTROJÍ Prvouka 3.ročník.
DÝCHACÍ SOUSTAVA ČLOVĚKA
další štěpení látek a vstřebávání živin do krve
Opakování - člověk VY_3/2_INOVACE_115_Opakování – člověk1
Dýchací soustava – prověrka VY_52_INOVACE_31 Sada 1
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Řád: Šelmy Pes domácí: nezatažitelné drápy
Číslo v digitálním archivu školy
SAVCI Savci mají kostru. Řadíme je mezi obratlovce.
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: ČLOVĚK
Vylučovací soustava člověka
VY_52_inovace_PRV.5.24 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Oběhová soustava člověka
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
25.1 Člověk a jeho zdraví – ČLOVĚK VNITŘNÍ ORGÁNY
VYLUČOVací soustava Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 8. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy a informacemi o stavbě a funkci.
VY_III/2_INOVACE_109_Trávicí soustava Trávicí a močová soustava Miroslav Kaňok.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Zajišťuje děj, který nazýváme dýchání!
Vnitřní ústrojí Uvnitř těla jsou vnitřní ústrojí, která zajišťují všechny životní projevy člověka. Část vnitřních ústrojí je uložena v horní dutině tělní.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
SAVCI.
kosterní soustava svalová soustava kožní soustava
VNITŘNÍ ÚSTROJÍ 3. ROČNÍK
Přírodopis-8. ročník Trávicí soustava 2
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
Vnitřní ústrojí psa domácího
Vnitřní ústrojí psa domácího
DÝCHACÍ SOUSTAVA 5. ROČNÍK.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Lidské tělo II. ( soustava trávicí, vylučovací, kožní, nervová )
SOUSTAVA DÝCHACÍ Dýchací soustava sdružuje orgány, které obstarávají výměnu plynů mezi vnějším prostředím a krví. Vdechováním přivádějí do těla kyslík.
(výklad učiva) Počet hodin: 1 5. ročník
Soustavy orgánů - opakování
Ondřej Zeman, 5.B ZŠ Fryšták
Oběhová soustava a krev
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
BIOLOGIE ČLOVĚKA DÝCHACÍ SOUSTAVA
Riskuj Lidské tělo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Monika Dudová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Dýchací soustava.
Člověk. Etapy lidského života Kostra a svaly Orgánové soustavy Zdraví
BIOLOGIE ČLOVĚKA (opakování) Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_12_INOVACE_20_Vnitřní ústrojí Téma:
Člověk Korunování krále v Edinburgu ve Skotsku. Homo sapiens - člověk moudrý pohybuje se vzpřímeně dorozumívá se řečí charakteristická je rozumová inteligence.
DÝCHACÍ SOUSTAVA U/41 ZŠ Hejnice - M. Hradil. Obr. 1.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Zvole, okr. Praha - západ AUTOR: Mgr. Helena Špinarová NÁZEV: VY_52_INOVACE_26 II Dýchací soustava TEMA: Člověk a jeho svět - Přírodověda.
 AUTOR: Ing. Tereza Kovalská  NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_Stavba těla savců  ROČNÍK: 9. ročník ZŠ  VZDĚLÁVACÍ OBLAST:Člověk a příroda  VZDĚLÁVACÍ OBOR:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_19_Vnitřní orgány.
SAVCI Výživa mateřské mléko Stálá tělní teplota VY_32_INOVACE_BOHACOVA.BIOTER.04 © Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových Ostrava.
Plíce * Jsou párovým orgánem
Základní stavba lidského těla
Vnitřní stavba těla ptáků 2
Stavba těla savců.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Dýchací soustava.
Orgány lidského těla Přírodověda 5. ročník Zpracovala: Dana Kučerová.
ČLOVĚK SRDCE - PLÍCE VY_32_INOVACE_II-C-11.
Vylučovací soustava Zajišťuje vylučování nepotřebných a škodlivých látek z těla. Základem vylučovací soustavy jsou ledviny. ledviny močovod močový měchýř.
AUTOR: Blanka Petlánová
ČLOVĚK A JEHO VNITŘNÍ ÚSTROJÍ
Název: VY_52_INOVACE_PR_17 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
VY_32_INOVACE_06-18 Testové otázky k tématu Vylučovací soustava
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Název sady materiálů: Člověk a zdraví
Transkript prezentace:

orgány a Orgánové soustavy v lidském těle Těm částem těla, které vykonávají nějakou činnost, říkáme orgány. Některé orgány jsou vzájemně propojeny a vytvářejí orgánové soustavy. Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová

oběhová soustava zajišťuje oběh krve v těle je tvořena srdcem a cévami srdce pumpuje krev do plic a do těla krev je tekutina, ve které jsou kyslík a látky důležité pro tělo

nervová soustava řídí celé tělo tvoří ji mozek a mícha mozek získává informace z nervů, které se nacházejí po celém těle nebo ze smyslových orgánů (oči, uši, nos, jazyk, kůže)

dýchací soustava nosní dutina nosohltan hrtan průdušnice průdušky plíce zajišťuje výměnu plynů, především kyslíku a oxidu uhličitého mezi tělem člověka a okolím dýchací soustavu tvoří dutina nosní, nosohltan, hrtan, průdušnice, průdušky a plíce

vylučovací soustava zajišťuje vylučování odpadních látek z těla tvoří ji ledviny, močovody, močový měchýř a močová trubice ledviny močovody močový měchýř močová trubice

trávicí soustava zásobuje tělo živinami tvoří ji ústní dutina, jícen, žaludek, tenké střevo, tlusté střevo a konečník jícen žaludek tenké střevo tlusté střevo

Použité odkazy http://www.ucebnice.com/vysoke-skoly-/anatomicke-modely/obehova-soustava-anatomicke- modely http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Grafik_blutkreislauf.jpg http://vyuka.zsjarose.cz/index.php?action=lesson_detail&id=534 http://www.topnews.in/health/subtle-nervous-system-abnormalities-may-predict-death-risk- elderly-23187 http://www.aureamedica.ic.cz/v_dychani.html http://www.goldiesroom.org/Note%20Packets/13%20Human%20Other/00%20Human%20Other%20Sy stems--WHOLE.htm http://dmkeech.edublogs.org/2011/01/10/heres-the-excretory-system-5d-this-is-what-makes- pee/ http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Illu_urinary_system.jpg http://www.eamos.cz/amos/demo/modules/low/kurz_text.php?id_kap=7&kod_kurzu=demo_2519 3 http://www.klinikazdravi.cz/clanky/jak-srdce-vypada-a-pracuje/ http://www.fnkv.cz/?show=kliniky&menu=3&submenu=197&oddeleni=30&id=197 http://www.chutovky.xf.cz/ http://www.encognitive.com/node/1126