VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

Možnosti a limity kontroly obcí
Požární ochrana v obcích
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Dokumentace k zajištění BOZP
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Zpracoval : Josef Dvořák – SDH Bystřice
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
ODBORNÁ PŘÍPRAVA ČLENŮ JSDHO
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Kontroly provedené v roce 2013 Hradec Králové Nechanice Borohrádek Hronov Vrchlabí Janské Lázně Smiřice Libáň Brumov Náchod Trutnov Rtyně v Podkrkonoší.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Organizační členění ÚO
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
Průřezové problémové okruhy ke zkoušce
Záchranné a likvidační práce a evakuace historicky cenných materiálů
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Dokumentace k zajištění BOZP
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Správa sociálního zabezpečení
AUTORIZOVANÉ OSOBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Novelizace zákona o PO (spalinové cesty) kpt. Mgr. Petr Komínek, DiS. 1.
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
Změny v průběhu kontrol (kontrolní řád) kpt. Mgr. Blanka Kliková Oddělení stavební prevence, kontrolních činností a ZPP HZS Karlovarského kraje kpt. Mgr.
1 Požární ochrana v obcích Základní informace o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární ochrany 2013.
SH ČMS, Ústřední odborná rada prevence1 Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Povinnosti obcí v oblasti požární ochrany Z pohledu IZS a jednotky PO.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Kamerové systémy metodika Plzeňský kraj 7. března 2013 ÚOOÚ.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OSNOVA: KRIZOVÝ PLÁN KRAJE KRIZOVÝ PLÁN ORP HAVARIJNÍ PLÁN KRAJE VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN ZÓNA HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Mjr. Ing. Josef Obořil.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
Katedra elektrotechniky
Ražba důlních děl pomocí trhací práce
Ústí nad Labem 4/2009 Ing. Jaromír Vachta
Havarijní plán kraje.
Interní předpisy hotelu
Koncepce nového zákona o VTZ
Poznatky z kontrol agentur práce
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Odbor životního prostředí MHMP
Nařízení vlády 91/2010 Sb. o podmínkách požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv.
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Požární ochrana v obcích
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Požární prevence v bytových domech
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Úřad vlády České Republiky
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU mjr. Ing. Květoslava Skalská duben 2006

Ministerstvo vnitra generální ředitelství HZS ČR řídí výkon státní správy vykonává státní požární dozor ve vymezených oblastech (stavební prevence) kontroluje plnění úkolů, které zákon o požární ochraně ukládá HZS krajů

HZS krajů Vykonává státní požární dozor např. kontrolou dodržování povinností stanovených předpisy o požární ochraně,

Kontrolují se povinnosti vyplývající ze zákona o požární ochraně, předpisů vydaných na jeho základě nebo z jiných předpisů upravujících povinnosti na úseku požární ochrany - „předpisy o požární ochraně“ (§ 2 zákona o požární ochraně)

HZS krajů Vykonává státní požární dozor např. schvalováním posouzení požárního nebezpečí činností s vysokým požárním nebezpečím, kontrolou připravenosti a akceschopnosti jednotek požární ochrany.

Kontrola dodržování povinností Požární kontroly komplexní tematické kontrolní dohlídky

Oznamuje se písemně 7 kalendářních dnů před jejím zahájením. Komplexní kontrola Prověřuje se celkový stav organizačního zabezpečení, plnění povinností a dodržování podmínek požární bezpečnosti vyplývající z předpisů o požární ochraně. Oznamuje se písemně 7 kalendářních dnů před jejím zahájením.

Prověřuje se stav zabezpečení požární ochrany ve vymezených oblastech. Tematická kontrola Prověřuje se stav zabezpečení požární ochrany ve vymezených oblastech. Nemusí se oznamovat.

Prověřuje se plnění uložených opatření. Kontrolní dohlídka Prověřuje se plnění uložených opatření. Nemusí se oznamovat.

Obsah požární kontroly správnost začlenění, stav a úroveň zabezpečení požární ochrany při provozovaných činnostech, zda objekty a technická zařízení, jejich provoz a údržba vyhovují požadavkům předpisů o požární ochraně a stanoveným podmínkám požární bezpečnosti,

Obsah požární kontroly vybavení a doklady o provozuschopnosti požární techniky, věcných prostředků požární ochrany a požárně bezpečnostních zařízení a zda jejich provoz, údržba, opravy a kontroly odpovídají stanoveným požadavkům, odborná způsobilost osob zabezpečujících požární ochranu,

Obsah požární kontroly zpracování předepsané dokumentace požární ochrany, její vedení a plnění podmínek požární bezpečnosti v ní stanovených, způsob, úroveň a lhůty provádění školení, odborné přípravy, popř. výcviku,

Obsah požární kontroly zřízení jednotky požární ochrany nebo požární hlídky, jejich připravenost a akceschopnost a provádění odborné přípravy v nich zařazených zaměstnanců, zabezpečení požární ochrany v době sníženého provozu a v mimopracovní době,

Obsah požární kontroly zda posouzení požárního nebezpečí odpovídá skutečnému stavu a zda jsou splněna opatření vyplývající ze schváleného posouzení požárního nebezpečí.

Dokumentace o požárních kontrolách roční plány požárních kontrol, zápisy o požárních kontrolách, oznámení o zahájení komplexních kontrol, další dokumentace o požárních kontrolách (podklady k zápisům, plány kontrol apod.).

na základě místních podmínek a po posouzení potřebných podkladů Vznikne-li pochybnost zda, popř. v jakém rozsahu má být zpracována nebo vedena dokumentace požární ochrany, rozhodne o tom na základě místních podmínek a po posouzení potřebných podkladů orgán státního požárního dozoru.

Odborná způsobilost dle zákona o požární ochraně Příslušníci mohou své funkce vykonávat jen s požadovanou odbornou způsobilostí. Odborná způsobilost se ověřuje zkouškou a prokazuje osvědčením.

Odborná způsobilost dle zákona o požární ochraně Všichni příslušníci HZS ČR mohou vykonávat státní požární dozor. Specializace k jednotlivým úkonům jsou stanoveny vnitřními předpisy HZS ČR. § 5 odst. 1 zákona č. 238/2000 Sb.