Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kybernetické trestné činy v českém trestním zákoníku
Advertisements

Strategie boje proti extremismu Ivan LANGER ministr vnitra.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Boj proti korupci a lichvě
MĚSTSKÁ POLICIE ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Přehled činnosti za rok 2010.
Chuligánství v dějinách v Británii od počátků fotbalu –> od 13. století několik pokusů o zrušení fotbalu kvůli násilnostem  Eduard III. – 1365  Oliver.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření28.
Ochrana práv ve veřejné správě
Veřejnost proti korupci
Základy veřejné správy
Odpovědnost školy v oblasti rizik. Druhy odpovědnosti odpovědnost za škodu –škoda na zdraví, jiná nemajetková újma, škoda na majetku odpovědnost za přestupek.
Ochrana práv ve veřejné správě
Bojím se organizovaného zločinu… Seminář v Evropském domě Doc., PhDr., Judr. Ivo Šlosarčík LL.M., PhD. Policejní a soudní spolupráce v post-lisabonské.
OBČANSKÉ PRÁVO.
Městská (Obecní) policie je orgán obce, který zřizuje a ruší zastupitelstvo města obecně závaznou vyhláškou (OZV č. Městská policie a č. Městská policie,
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Rekodifikace soukromého práva Nový občanský zákoník.
Fotbalové stadiony mohou být místem dobré zábavy a bezpečí
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření27.
Vykonavatelé vlastnického práva státu
Trestní právo hmotné II.
Řešení problematiky diváckého násilí. Proč?  zvyšující se intenzita projevů násilí  příliš velké zatížení Policie ČR  nedostatečná efektivita postihů.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Subjekty trestního řízení
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
ZÁKLADY OBČANSKÉHO PRÁVA
Odpovědnost v právu životního prostředí
Obecné výklady o TPH a trestní odpovědnosti
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia Subjekty trestního řízení prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia Úvodní výklady prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Nová pravidla bezpečnosti na fotbalových stadionech Ivan Langer ministr vnitra Praha
Policejní prezidium Základní statistické údaje o trestné činnosti v roce 2011 plk. Mgr. Martin Červíček.
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Policie Radka Smetanová VY_32_INOVACE_policie_20.
S YSTÉM PRÁVA Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Květen 2016.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_17.
Činnost dopravní policie v roce Dopravní přestupky řidičů motorových vozidel Celkem řešeno řidičů motorových vozidel na místě uloženo.
Kamerové systémy metodika Plzeňský kraj 7. března 2013 ÚOOÚ.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_12_ Správní řízení, soud Číslo projektu:
Elektronický monitorovací systém pro trestní justici – možnosti jeho využití v kontextu zvýšení bezpečnosti a ochrany osob.
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za rok 2009 a porovnání s rokem plk. Mgr. Petr SEHNOUTKA ředitel.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
Právní aspekty boje s teroristickou a extremistickou propagandou na internetu Renata Novotná CYBER 2008 Praha, 14. listopadu 2008.
Manuál pro obce k zákonu o právu shromažďovacím. Proč? K dispozici není žádný kvalitní komentář k zákonu č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, který.
Odpovědnost za disciplinární správní delikty. Pojem disciplinárního správního deliktu disciplinární (kázeňský delikt)=porušení disciplíny kázně disciplinární.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
VY_32_INOVACE_47_Přestupky, trestné činy Využití ICT Identifikátor školy:
Veřejná služba 2017.
Správní trestání I..
ORGÁNY PRÁVNÍ OCHRANY A SANKCE
Když nejsou pravidla, povinnosti a zákony dodržovány.
MUDr. Hatem Sanalla Nemocnice Znojmo
Název vzdělávacího materiálu
10 pilířů reformy Policie ČR
„Policejní reforma dostala zelenou!“
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Právo životního prostředí pojem, vývoj, prameny, postavení v systému práva, principy Ivana Průchová.
Vnější systémová charakteristika finančního práva
PBSNPB22 Probační a mediační služba
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
„Policejní reforma dostala zelenou!“
Vyvlastnění a stavebně právní instituty omezující majetková práva VOSPaVS I Sylabus k tématu přednášky.
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za 1
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Transkript prezentace:

Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra

Filosofie Právní rámec Kluby Policie Obce Justice ČMFS Ministerstvo vnitra

Filosofie Fotbal = soukromé podnikání –plnou odpovědnost nese pořadatel stejně jako v jiných případech (jiné sporty, kulturní akce) –rovný přístup pro všechny není možné vytvořit privilegovanou skupinu lidí a činností, sponzorovanou daňovými poplatníky

Právní rámec Trestní zákon a)nejčastější trestné činy: výtržnictví, poškozování cizí věci, příp. ublížení na zdraví, rvačka, násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci, hanobení národa, etnické skupiny, rasy a přesvědčení b)tresty: alternativní tresty (veřejně prospěšné práce, podmíněné tresty, peněžité tresty…) tzv. omezující opatření i v podobě zákazu návštěvy sportovních utkání, zákazu vstupu na stadion od nový alternativní trest zákaz vstupu na sportovní, kulturní a jiné společenské akce – jako samostatný trest, a to až na dobu 10 let

Právní rámec Přestupkový zákon – zejména přestupky proti veřejnému pořádku, ale i proti majetku či další Trestní řízení – institut zkráceného soudního řízení Zákon o podpoře sportu – jasné definování odpovědnosti, povinností jednotlivých subjektů, oprávnění, sankcí za porušení povinností Soukromoprávní předpisy (např. občanský zákoník) – náhrada škody, včetně jejího vymáhání exekucí

Ministerstvo vnitra strategie manuál pro kluby – definice pravomocí informační kampaň pro kluby i veřejnost mobilní soudní síň vyhodnocování prováděných opatření podpora školení pravidelná komunikace se všemi zúčastněnými subjekty sankce za porušení zákonem daných povinností –včetně uzavření stadionu pro diváky

Policie zajištění a ochrana veřejného pořádku na veřejných prostranstvích –doprovody fanoušků na stadion apod. zásah na stadionu na žádost pořadatele náhrada nákladů na zásah asistence pořadatelům databáze fotbalových výtržníků spotteři na stadionu koordinační dohody s obcí smlouva s ČMFS

ČMFS bezpečnostní standardy stadionů –kamerové systémy, místnost pro vyhodnocování bezpečnostní situace školení pořadatelů vzorový návštěvní řád databáze problémových fanoušků analytická a metodická činnost

Kluby odpovědnost za stadion návštěvní řád kamerové systémy pořadatelská služba vstupenky na jméno komunikace s fanoušky přístup do databáze problémových fanoušků bezpečnostní rámy testy na alkohol či jiné omamné a návykové látky

Obce koordinační dohody s policií spolupráce s kluby odpovědnost vlastníka stadionu (v mnoha případech je jím právě obec) udělování sankcí fyzickým a právnickým osobám za porušení zákona –až do výše 2 mil. Kč městská policie – odpovědnost za veřejný pořádek v obci

Justice zkrácené soudní řízení –rychlé tresty mobilní soudní síň