1 v Dřevozpracujícím družstvu Lukavec Září 2007 Jiří Majer Role benefitů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
Advertisements

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Reformy v sociální oblasti Změny ve financování sociálních služeb Ing. Ondřej Mátl.
Hodnota za peníze v projektech PPP: Úvod k pojmům Owain Ellis 12. června 2008.
Rozhodování výrobce a spotřebitele o vhodných bankovních produktech a službách v podmínkách hospodářské krize Ing. Tomáš Krajíček.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
© Oldřich Staněk. 35 let OVB Společnost OVB vznikla roku 1970 a poskytuje klientům obsažné, individuální a objektivní majetkové a finanční poradenství.
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Koncepce pracovníka a pracovní skupiny v řídicích strategiích Borek Bernard.
Všechno dělejte bez reptání a bez pochybování, abyste byli bezúhonní a ryzí, Boží děti uprostřed pokolení pokřiveného a zvráceného. V něm sviťte jako hvězdy,
Lidé s postižením mohou být zaměstnávání za fair play podmínek a jejich zaměstnavatelé mohou být konkurenceschopní ! Lenka Kohoutová, předsedkyně správní.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
BENEFITY PRAHA Lesy České republiky, s.p.
Schrödingerova kočka Antropollogie.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Kvalita potravin, příležitost pro české produkty
Firemní kultura - změna motivační strategie
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Obsah: Proč 8. návyk Rámcové objasnění 8. návyku
1 K čemu ještě 8. návyk S.R. Covey „Od efektivnosti k velikosti, vyjímečnosti“ Obsah: 1.Proč 8. návyk 2.Rámcové objasnění 8. návyku 3.Úloha leadership.
Práce v obchodním oddělení jako motivace a čest Praha, 21. 5
Implementace systému flexibilních benefitů
Page  1 Několik teoretických poznámek ke kvalitě českého zdravotnictví v zrcadle systémového přístupu MUDr.Rudolf Střítecký FM J.Hradec VŠE Praha Vedoucí.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
KOMUNIKACE V PRAXI METODIKA. Vznik metodiky Čtyři moduly v rozsahu 40 hodin 20 hodin e-learningového studia 20 hodin prezenčního studia.
(komentovaný přehled)
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zaměstnanecký benefit
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Konec systému jednoho muže.  Prvotní není ani hmota, ani myšlení  totožnost bytí a myšlení  Vývojové fáze ducha: 1. Absolutní duch 2. Jinobytí (příroda)
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tržní ocenění a zajišťování úvěru
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Metodika posouzení Metody, techniky, postupy. Klíčová otázka: n Jak provést posouzení, aby co nejlépe reflektovalo situaci uživatele služby?
Balanced Scorecard (vyvážený soubor měřítek)
BSC - Metoda Balanced Scorecard
Přístup k OM v pojetí posunu paradigmatu v managementu k principiálnímu vedení Osnova Připomenutí „co znamená posun paradigmatu v managementu k principiálnímu.
PÉČE O PRACOVNÍKY.
MOTIVAČNÍ PROGRAM PRACOVNÍKŮ
Ekonomie 1 Magistři Pátá přednáška Lidské jednání, spotřeba a produkce v otevřené ekonomice.
Ekonomie 1 Magistři Šestá přednáška Lidský a sociální kapitál, princip přenesené ceny.
VZDĚLÁVACÍ POLITIKA.
Vzdělání a trh práce Přednáška do předmětu Ekonomika školství
aneb Assessment Centre a Development Centre
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Petr Mikšovič CEO, SOVA NET, s.r.o. Význam on-line strategie v B2B.
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
Praha, prosinec 2009SPAV - diseminační seminář1 Strukturované studium Projekt „Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky a dalšími.
PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE PRO MANAGEMENT BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB TÉMA 3. ÚVOD DO KOGNITIVNÍHO MANAGEMENTU, PRINCIPY A SPECIFIKA KOMUNIKACE Operační program.
Seminář o sociálním podnikání Téma: „Sociální podnikání v sociálně vyloučených lokalitách“ Praha,
Ájurvéda a já ročníková práce srpen Óm Dhanvantaraje Namaha Děkuji všem učitelům, kteří mi ukazují cestu.
Systemický přístup Mgr. Věra Pucová. Základní charakteristika přístup orientovaný na změnu opak diagnostického přístupu typický přístup pro sociální práci.
FINANČNÍ GRAMOTNOST INFLACE ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Benefity. Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu.
Zaměstnanecký benefit
Společenská odpovědnost a školy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Ekonomie 1 Magistři Sedmá přednáška Analýza redistribuce
Ekonomika malých a středních podniků
Prezentace obchodního plánu
Benefity.
Název společnosti Obchodní plán.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Prezentace obchodního plánu
Transkript prezentace:

1 v Dřevozpracujícím družstvu Lukavec Září 2007 Jiří Majer Role benefitů

2 Jak vzděláváte své pracovníky? „To je dobré, že máte zpracovány potřeby jednotlivých funkčních míst a lidi školíte tak, aby těmto požadavkům vyhověli, ale já se ptal na to, jak lidi vzděláváte?“ Johny Cotton Auditor SGS Rok 1995

3 Dva způsoby myšlení Paradigma industriálního věku: „Lidé jsou chápáni jako věci – musíme je kontrolovat a řídit“. Paradigma znalostního věku: „Potřeba využívat všechny čtyři části lidské podstaty – žít, milovat, růst a zanechat odkaz“. „Paradigma stejně jako tradice jen obtížně odchází ze scény“ – S.Covey

4 Proč má pro motivaci princip win – win zásadní význam? Je empiricky ověřeno, že dlouhodobě prosperují firmy které se k partnerům chovají způsobem win – win. Proč bychom se k zaměstnancům chovali jinak. Jsou to také naši partneři.

5 Co je v případě lidí win – win? Umožnění naplňování všech lidských potřeb: –Žít –Milovat –Růst –Zanechat odkaz

6 Co je předpokladem úspěchu firmy? Velmi jednoduše řečeno je to práce jejích lidí pro celek. Ta musí být podpořena vhodným měřením. Pokud platí, že o úspěchu stále větší měrou rozhodují informace, pak jejich sdílení zvyšující jejich hodnotu, nabývá na významu.

7 Platí fyzikální zákony i pro lidské tělo? Víte o nějakém důvodu proč to tak není? Já ne. Proto věřím tomu, že znalost fyzikálních zákonů lze využít i v oblasti motivace! Každý z pozorovatelů nějakého jevu z různých stanovišť, vidí něco jiného a to někdy dokonce v různém čase – objektivně, byť někdy jsou rozdíly nepatrné. Samo pozorování tento jev ovlivňuje, do té míry, že koncový stav jevu je určen procesem pozorování – fyzika zatím nedořešila.

8 Jak využít různé pohledy Co vidíte? A teď? Pochopit jev v jeho podstatě znamená umět do něj zahrnout všechna pozorování. Tedy i ta která se nám nehodí.

9 Ovlivňuje pozorování pozorované? Erwin Rudolf Josef Alexander Schrödinger (1887 – 1961) a problém kočky nazíraný zákony kvantové fyziky. Absurdní? A nejsou absurdní ztráty na finančních trzích, kdy se očekávání mění v realitu? Viz ztráty z hypoték v USA!

10 Role benefitů Poskytují pozitivní zpětnou vazbu a fakticky potvrzují úspěch Důležité je to, že benefity musí potvrzovat výjimečnost a tím pomáhat zvyšovat loajalitu zaměstnanců.

11 Jaké máme benefity V DDL máme téměř čtyřicet benefitů. Od příplatků na stravování, příspěvků na penzijní připojištění, platby rehabilitace, bezplatné poradenské služby právní a daňové, k jednorázové sociální výpomoci v případě úmrtí zaměstnance. Ty jsou přístupné všem. Je několik benefitů svázaných s pracovní funkcí jako např. možnost používání služebního vozu k soukromým účelům.

12 Literatura Stephen Covey - „8.návyk - Od efektivnosti k výjimečnosti“ Michio Kaku - „Einsteinův vesmír“ Děkuji za pozornost