Organizace empirického výzkumu Etapy výzkumu: 1.Přípravná – definice problému, určení cíle výzkumu, zajištění dostupných již existujících informací o problému,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cíle a postupy empirického výzkumu
Advertisements

Sedm základních nástrojů managementu jakosti
METODY A TECHNIKY VÝZKUMU
Vstup absolventů středních škol na trh práce
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Diagnostika vnitřních podmínek výuky
Nabídka personálních služeb
Projekt empirického výzkumu
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_03/A7 AutorIng. Liběna Krchňáková Období vytvořeníŘíjen.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Audit IT procesů ve FNOL
Adéla Masopustová Alena Seifrtová Lukáš Hůla
Historické etapy vývoje managementu
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Předmět sociologie Věda společenská a behaviorální
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Postup výzkumného šetření v projektové fázi I. V projektové části směřují výzkumné práce k přípravě výzkumného šetření pro získání empirických informací.
Lenka Zahradníčková
Sociologický výzkum.
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Jak jste dopadli? Kvaliťák nebo kvantiťák? Kreativec nebo analytik?
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
VÝZKUM ASPEKTŮ PŘEKONTROLOVANOSTI DOPLŇKOVÉ EMPIRICKÉ ŠETŘENÍ Praha 9
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
Metodologické základy výzkumu veřejného mínění
VÝZKUM V OŠETŘOVATELSTVÍ
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
- Pojmy - SPSS Statistické zpracování kvantitativních šetření.
Marketingový výzkum. podstatou je systematické plánování, podstatou je systematické plánování, shromažďování, analýza a vyhodnocování shromažďování, analýza.
Realizační tým ICZ duben 2005
Koncepce ošetřovatelství
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
Postavení rozpočtu nákladů v systému plánů a rozpočtů
Nikdo není schopen zahrát sám celou symfonii ...
Diplomový seminář I – 3. hodina Kontrola domácích úkolů – Úvod do DP 2. Návrh výzkumu: Cíle výzkumné práce a formulace výzkumných otázek.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Strategický marketingový proces: plánovací etapa
Kvantitativní metody výzkumu v praxi
Výzkum veřejného mínění a jeho realizace
Koulová, Staufčíková „ Projekt je podnik žáka, činnost, za kterou převzal žák plně odpovědnost“.
Případová studie Seminář 2014.
Vzdělávaní a stanovení cílů ÚOS Jitka Navrátilová
Struktura bakalářské práce
MOTIVAČNÍ PROGRAM PRACOVNÍKŮ
Psaní právních dokumentů
Základy pedagogické metodologie Mgr. Zdeněk Hromádka, Ph.D.
Marketing sportu obecná část
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Mgr. Karla Hrbáčková Metodologie pedagogického výzkumu
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Kontrola Vypracoval : Ing. Adéla Hrabcová Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Dopady účetní reformy veřejných financí v konkrétních podmínkách vybrané.
Výzkum veřejného mínění
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
TVORBA STRATEGIE HARM BORGERS
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Strategie regionu, obce
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybraném podniku
ANALÝZA VNITROPONIKOVÉHO KOMUNIKAČNÍHO SYSTÉMU VE VYBRANÉM PODNIKU
Transkript prezentace:

Organizace empirického výzkumu Etapy výzkumu: 1.Přípravná – definice problému, určení cíle výzkumu, zajištění dostupných již existujících informací o problému, tvorba výzkumného týmu, zpracování projektu výzkumu Realizační, zpracovací – zajištění primárních dat v terénu, kontrola správnosti dat, statistická a obsahová analýza dat Vyhodnocovací – interpretace informace, doporučení a návrh opatření k praxi na základě výsledků, metodologické vyhodnocení výzkumu, závěrečná zpráva.

Identifikace informační potřeby, určení problému a stanovení výzkumného cíle  Děje se tak ve spolupráci zadavatele a zpracovatele, zadavatel určuje „co“, zpracovatel „jak“. Výzkumným problémem je  reálný nedostatek nebo porucha v sociálních a sociálně psychických jevech a procesech (konflikty, odmítání změn, slabý vliv zvolených nástrojů apod.)  neznámá skutečnost, v důsledku budoucích rozhodnutí, kterou je nutno vyjevit (projektovaná skutečnost, budoucí kupní chování apod.)

Obecné vymezení zkoumaného problému v podmínkách podniku Motivační výzkum Výzkum organizačního chování Výzkum spokojenosti pracovníků a sociální audit Výzkum spotřebitele Výzkum mediálního působení a veřejného mínění.

Vymezení cíle výzkumu Cíl(e) musí odpovídat informační potřebě a musí být stanoven(y) ve směru řešení problémové situace. Zřetelné oddělení poznávacích a realizačních cílů. Cíl(e) musí být jasně a konkrétně formulovány a musí být dosažitelné. Odsouhlasené cíle jsou závazné.