CZ.04.3.07/4.2.01.1/0001 Optimalizce plánování letů NAV Flight Services, s.r.o. SPŠD, ALP ČR, FD ČVUT Ing.Anton Podolec, 742 373 707,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Projekt č Dlouhán Michal Šperling Vedoucí projektu PROJEKT Č. 10 – DLOUHÁN DLOUHODOBÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „ŘÍZENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU VÝVOJE SOFTWARE.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
CZ / /0015 Vzdělání v souvislosti se zavedením inovační technologie SmartPlant Chemoprojekt,a.s. VŠCHT, ČVUT Hana Benediktová, ,
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
CZ / / Interaktivní portál pro řízení a sdílení znalostí Česká zemědělská univerzita v Praze ČMA, AMSP, ICN, Epax Ludmila Dömeová,
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Jak se učí inovační podnikání
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Cesta k modernímu vzdělávání
CZ / /0016 – Školící a informační centrum pro technologické inovace v pilařském a návazném zpracování dřeva ČZU v Praze Partner: ČDZ Praha,
CZ / /0317 – Pražská firemní fakulta eLearningu Czech Efficient Learning Node, o.s. HKČR, APM, ČSSI Michal Zálešák, ,
KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/ Projekt určený gastro oborům.
CZ / /0342 Vytvoření učebního manuálu pro akreditovaný kurz „Manažer ISŘ se znalostí OH a krizového řízení“ CEMC – České ekologické manažerské.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
CZ /4.2.01/0009 Senzory a biosenzory pro biotechnologii, lékařskou diagnostiku a životní prostředí VIDIA spol. s r.o. MFF UK, VŠCHT, URE AV ČR,
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince 2007 CZ / /0001 Optimalizce plánování letů ESF – JPD 3 Grantové.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CITT Praha – Akademie kosmických technologií oblast Galileo, GMES
Zvyšování znalostí v oblasti nových diagnostických metod a biotechnologií Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
CZ / /0007 Pražské centrum transferu znalostí při ČVUT ČVUT v Praze, Fakulta elektrotechnická Partner: Česká společnost pro kybernetiku a.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora inovací Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
CZ / /0005 Inovace metod hodnocení existujících stavebních konstrukcí ČVUT v Praze, Kloknerův ústav Satra, Diagnostika staveb koordinátor.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

CZ / /0001 Optimalizce plánování letů NAV Flight Services, s.r.o. SPŠD, ALP ČR, FD ČVUT Ing.Anton Podolec, , ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací

2 1 Zdůvodnění projektu1 Obecný cíl poskytnout znalosti pro zavádění nových technologií spolupráce se školami využití výsledků vývoje v praxi konkurenceschopnost udržitelný rozvoj přenos zkušeností dosažení špičkové světové úrovně transfer know-how

3 1 Zdůvodnění projektu2 Konkrétní cíle Poskytnout vědomosti a dovednosti v oblasti plánování a optimalizace letů Hledání nejvhodnějšího směrování a trajektorie letu vzhledem k proměnným podmínkám změny hmotnosti, směru, síly a teploty vzdušné hmoty Úspora paliv Snížení emisí Zvýšení bezpečnosti letového provozu

4 Podíl letectví na celkovou produkci CO 2 v dopravě

5 1% ušetřeného paliva z B Má za důsledek snížení spotřebovaného paliva o 100t za rok Současně klesnou emise o = t CO 2 (oxid uhličitý) t H 2 O (voda) t No x (oxid dusíku) 98 kg SO 2 (oxid siřičitý) 56 kg CO 2 (oxid uhelnatý)

6 GLOBÁLNÍ STMÍVÁNÍ působí proti skleníkovému efektu

7 1 Zdůvodnění projektu 3 Aktivity Teoretická školení zaměřená na vědomosti a zkušenosti v literatuře nedostupné Praktický výcvik na specializovaném sw pro optimalizci NAVsystem Výpočty probíhají v reálném čase s aktuálními daty

8 1 Zdůvodnění projektu 4 Náklady projektu Celkové náklady ,-Kč Osobní náklady ,-Kč Cestovné ,-Kč Zařízení a vybavení ,-Kč Místní náklady projektu ,-Kč Nákup služeb ,-Kč Stavební úpravy ,-Kč Přímá podpora ,-Kč Neuznané náklady ,-Kč

9 1 Zdůvodnění projektu 5 Vztah podnikatelského a veřejného zájmu Firma NAV - jediná licence v ČR, 14 let zkušeností a vývoje Zájem leteckého provozovatele je dosáhnout co nejnižší cenyZájem leteckého provozovatele je dosáhnout co nejnižší ceny za letecké palivo i za cenu vyšší spotřeby – převážení paliva ze zemí, kde je levnější, za cenu vyšší spotřeby a emisí Veřejný zájem je udržitelný rozvojVeřejný zájem je udržitelný rozvoj NAV chce změnit vztah spotřeba a emiseNAV chce změnit vztah spotřeba a emise

10 2 Cílové skupiny1 Cílové skupiny hlavní zaměření je na studenty v oboru letectví Přínosy pro cílovou skupinu Přístup k novým postupům, zkušenostem, informacím a technologiím

11 2 Cílové skupiny2 Zapojení cílových skupin Možnost skutečného plánování v reálném čase Doprovodná opatření pro cílové skupiny je zajištěno stravovaní Podíl cílové skupiny z území JPD2 100% partneři jsou z Prahy 1

12 3 Typy činností Typy činností realizované projektem semináře kursy simulace

13 4 Vnitřní postupy řízení1 Složení realizačního týmu Řízení a kontrola 7 (3 partneři) Sestavení metodiky 3 Osnovy a testy 2 Školení v zahraničí 3 Sestavení výukových materiálů 9 Lektoři 7

14 4 Vnitřní postupy řízení2 Semináře jsou stanoveny a koordinovány podle průběhu výuky na školách dle jejich učebního rozvrhu, který je koordinován se zkouškovými obdobími a provozem společnosti NAV

15 5 Zajištění publicity Příklady zajištění publicity projektu web Články v leteckých časopisech Asociace Leteckých Provozovatelů Konference – Podvýbor pro letectví a kosmonautiku Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR (vzdělávání v letectví) Výstavy cestovního ruchu (Brno, Praha)

16 6 Přidaná hodnota Inovativnost, Multiplikace Přidaná hodnota financování projektu Zvýšení kvalifikace Učební texty použitelné jak na školách, tak pro odbornou veřejnost v leteckém oboru Přenos zkušeností ze zahraničí Zkušenosti použité v seminárních a diplomových pracích Obor, který se na školách nevyučuje Znalost zpracování dat s vysokým celospolečenským efektem Vliv ekonomický, aeropolitický, růst cestovního ruchu při zachování udržitelného rozvoje

17 7 Udržitelnost činností Udržitelnost činností projektu Po skončení podpory bude pokračovat výcvik dispečerů, stáže studentů SPŠD Masná, FD ČVUT a VŠD Žilina. Zavedení postupů Plán výcviku Výukové programy Učební materiály

18 7 Synergie a návaznost projektů Synergie a návaznost projektu Zájem o další projekty RLZ v oblasti inovací za současných podmínek nemáme (neposkytnutí zálohy) Máme zájem o podporu VaV

19 8 Výstupy a Výsledky Výstupy (podpořené osoby / organizace) Výsledky (inovované produkty) Hlavní inovované produkty - dostupnost metodik i vlastních produktů (plná, částečná, podmínky)? Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY 5876 ORGANIZACE141 PRODUKTY033

20 9 Další výstupy/výsledky Horizontální témata, Partnerství Další výstupy/výsledky projektu Zkušební osnovy, učebnice, testy použitelné leteckým úřadem pro přípravu profese Letově provozní dispečer Horizontální témata Udržitelný rozvoj Zavádění nových informačních technologií Podpora škol a organizací v Praze Partnerství Střední a vysoké školy Letečtí odborníci sdružení v asociaci

21 10 Doporučení pro další programovací období Náměty na zjednodušení a zlepšení budoucích procesů Zjednodušit administraci Neměnit podmínky Neměnit příručky Neměnit tabulky