Státní fond rozvoje bydlení Konference o sociálním / dostupném / bydlení Jednací sál Senátu Parlamentu ČR 27. 1.2015 JUDr. Ing. Eva Helclová Programy a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ministr pro místní rozvoj Mgr. František Lukl, MPA Čerpání EU fondů Zkrácení „vázací doby“ u dotovaného bydlení Program.
Advertisements

Státní fond rozvoje bydlení
Bytové družstvo U Arény
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
Státní podpora v oblasti bydlení – jak dál ? Obsah: - Stav bydlení v ČR - Role MMR a SFRB - Připravované změny - Výsledné efekty změn Tisková konference.
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_01_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Bydlení v obecních bytech
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Role stavebního spoření na trhu financování bydlení v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
KONCEPCE BYTOVÉ POLITIKY DO ROKU 2020 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ červen 2011.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Ekonomická gramotnost
Praha, 26. – 27. listopadu Obsah pojmu prevence Řada na sebe navazujících opatření Nutná spolupráce všech relevantních subjektů V ČR je obcí.
OBEC ROSTOKLATY kraj :Středočeský okres :Kolín obec s rozšířenou působností : Český Brod počet obyvatel : 480.
Seniorské bydlení. Seniorské bydlení v ČR Dostatečná kapacita Neefektivní rozmístění Pořadník: 15 % využitelnost Mezinárodní smlouva s Německem.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.
Nájemní bydlení Municipality & Development. Nájemní bydlení Vysokoškolské koleje (PPP a jiné formy) Domovy mládeže – internáty Ubytovny.
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Sociální bydlení z pohledu investiční podpory
Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ing. Ivan Černý předseda Finanční komise SMO ČR.
Praha Statutární město Ústí nad Labem zvažuje možnost vypracování dvou Integrovaných plánů rozvoje města, a to pro následující městské zóny:
1. Dle analýz ČSÚ vychází, že nízkopříjmové skupiny mají vyšší nájemné než střední a vysoko-příjmové domácnosti až o Kč Počet osob s PnB –
Země živitelka 2009 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
MAS a podpora sociálního podnikání Sociální podnikání a sociální bydlení Konference MAS
 banka byla založena v lednu roku 1990  tehdy se jednalo o státní peněžní ústav, který byl 5. března 1992 transformován na akciovou společnost  v červenci.
Bydlení.
Zkušenosti z činnosti PIS programu PANEL OK ČKAIT Plzeň Ing. Václav Klíma.
Formování státní politiky bydlení EKBY- 6. přednáška 5. dubna 2005.
Podpora výstavby nájemních bytů formou přímého úvěru z prostředků SFRB JUDr. Jan Wagner Státní fond rozvoje bydlení pro seminář při ForArchu
Tisková konference Praha, Témata 1. Boj s hospodářskou krizí: Návrh OSMD 2. Rozsudek Nejvyššího soudu zakládající kriminalizaci majitelů.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ Panel Program revitalizace bytového fondu Seminář k 16. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech“ 6. ledna 2016,
Ing. Jiří Koliba, ředitel Státního fondu rozvoje bydlení PODPORA BYTOVÉ POLITIKY STÁTU 7. února 2013.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ 26. června, Liberec Programy revitalizace bytového fondu pro řešení energetické náročnosti JUDr. Ing. Eva Helclová ředitelka.
Bydlení českých seniorů a nedořešené problémy Ing. Milan T a r a b a předseda Sdružení nájemníků ČR.
Bydlení v ČR1 Dosažitelné ceny bydlení Ing. František Beneš, CSc., odborný mluvčí KSČM pro resort MMR.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ Programy a informační nástroje podpory SFRB Ing. František Hadáček, ředitel SFRB 18. ročník konference Regenerace bytových.
Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
Dávky SSP, pomoci v hmotné nouzi a příspěvek na péči.
Státní bytová politika Ing. David Slavata, Ph.D Ekonomika bydlení.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Aktuální údaje o stavební výrobě a bytové výstavbě Tisková konference Stavebnictví.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
Státní podpora rekonstrukcí, modernizací a zateplování bytových domů z prostředků Státního fondu rozvoje bydlení Program Nový PANEL JUDr. Jan Wagner.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ jednání Expertní skupiny manažerů IPRM Děčín Ing. Michal Pluta, ředitel Holdingového fondu SFRB.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ vedoucí odd. úvěrů PO Olomouc
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
Národní dotační programy
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ Mgr. Karolína Smetanová,
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
TEZE ROZVOJE BYDLENÍ V PRAZE
Bytová politika v ČR, současnost a budoucnost
Transkript prezentace:

Státní fond rozvoje bydlení Konference o sociálním / dostupném / bydlení Jednací sál Senátu Parlamentu ČR JUDr. Ing. Eva Helclová Programy a nástroje podpory SFRB

SFRB již 15 let napomáhá rozvoji bydlení v České republice podporuje obecní a soukromé investice na výstavbu, opravy a modernizace bytů a bytových domů plní Koncepci bydlení ČR do roku 2020 z programů SFRB bylo již revitalizováno: -400 tisíc bytů z předchozího dotačního programu Panel za 13,9 mld. Kč -87 tisíc bytů z programu Záruk -12 tisíc jednotlivých bytů z programu „Úvěru 150“ za 1,9 mld. Kč - z nových návratných programů dosud podpořeno na bytů SFRB tak přispěl k obnově bytového fondu přes 0,5 mil. vlastníkům bytů. poskytuje i informační podporu na Kdo jsme?

Co děláme?

finanční zdroje: 300 mil. Kč pro rok 2015 nejen nová výstavba, ale i rekonstrukce budov, rozdělení bytu na menší nájemní byty pro: a) pro vymezené osoby (seniory, sociálně a zdravotně ohrožené občany) b) pro jakékoliv fyzické osoby stabilní podmínky a dlouhodobá podpora vázací doba podmínek úvěru minimálně po dobu 10 let dokončení výstavby do 3 let od uzavření smlouvy o úvěru splatnost až 30 let od podpisu úvěrové smlouvy výše úvěru do 70 % rozhodných výdajů Program Výstavby

Senior Park - Medlov  investor: Senior Park, a.s.  výše úvěru: 37 mil. Kč  cílová skupina: vymezené osoby  počet bytů: 40 Program Výstavby nájemní domy

Jak pomáháme? Portál vznikl jako součást vládní Koncepce o bydlení ČR do roku 2020 byl spuštěn 16. ledna 2014 snahou je soustředit rozsáhlé informace o bydlení na jednom místě slouží jako informační pomocník a rádce pro každého, kdo řeší problém s bydlením. při každodenním hledání informací, z pohledu nájemníka, majitele nebo obce

Novinka – sekce pro seniorské bydlení dle demografického výhledu EU do roku 2060 bude 30% Evropanů patří do věkové kategorie 65+ populace stárne a ČR hrozí, že za pouhých 20 let se polovina z celkového počtu obyvatel stane závislá na práci v produktivním věku proto se musí včas řešit seniorské bydlení cílem Portálu je pomoci seniorům a blízkým příbuzným orientovat se v komplikovaných otázkách souvisejících s bydlením

Děkuji za pozornost