5th European CAF User’s event v Oslu – sebehodnocení jako inspirace pro inovace 9. Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno Statutární město.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P r o s t ě j o v v datech Olomoucký kraj obyvatel
Advertisements

Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
ECVET v Programu celoživotního učení
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Finanční možností svépomocných skupin
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Mechanismy evaluace kulturních služeb
STATUTÁRNÍ MĚSTO CHOMUTOV Ing. Jarmila Mravcová Cesta časem k Úřadu 21. století Národní konference kvality ve veřejné správě Brno 19. – 21. únor 2013.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
9. Národní konferenci kvality ve veřejné správě, 2013, Brno.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Referenční rámec pro udržitelná evropská města ____________________________________________________________________________ Seminář Urbánní rozměr regionálního.
9.Národní konference kvality ve VS Ing. Kamil Rajsigl, vedoucí Organizačního odboru Magistrátu města Brna Kvalita v základních územně samosprávných celcích,
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Konkrétní změny v české verzi CAF 2013 oproti CAF CZ 2009 Pavel Kajml Unie zaměstnavatelských svazů ČR.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
NKK Praha CAF-Externí zpětná vazba ověření efektivního fungování úřadu Mgr.Stanislav Loskot, MBA Mgr.Stanislav Loskot, MBA AQE advisors a.s.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Národní cena ČR za jakost 2006 Pavel Ryšánek – listopad 2005.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Společenská odpovědnost a školy
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

5th European CAF User’s event v Oslu – sebehodnocení jako inspirace pro inovace 9. Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno Statutární město Děčín

5. setkání evropských uživatelů modelu CAF v Oslu Setkání se uskutečnilo v historické budově v Oslu – Gamle Logen Organizátorem EIPA CAF Resource Centre ve spolupráci se sítí národních korespondentů CAF Hostitelská země Norsko – spoluorganizátor norská organizace DIFI (Agentura pro veřejnou správu a eGovernment)

5. setkání evropských uživatelů modelu CAF v Oslu Podobné akce organizovány již od r – cílem vytvořit prostor pro setkávání uživatelů CAF, hledání inspirace 5. setkání zaměřeno na CAF jako nástroj pro hledání inovativních řešení 175 účastníků z celkem 20 evropských zemí vč. jednoho zástupce z Dominikánské republiky Nejpočetnější národnostní skupinu tvořili Italové a zástupci hostující země Norska Prostor pro prezentaci zkušeností s CAF dostalo celkem 18 organizací veřejné správy Za ČR 3 zástupci organizací veřejné správy

5. setkání evropských uživatelů modelu CAF v Oslu Dvoudenní setkání rozděleno celkem na 4 plenární zasedání, která se zaměřila na nastavení kultury pro tvorbu inovací uvnitř organizací veřejné správy prostřednictvím charakteristických znaků CAF a na 9 paralelních sekcí Představení poslední verze modelu CAF 2013

5. setkání evropských uživatelů modelu CAF v Oslu Plenární zasedání - CAF a jeho charakteristické znaky: ◦ Přístup „bottom – up“ ◦ Budování znalostí ◦ Holistický přístup ◦ Zapojení okolního prostředí

5. setkání evropských uživatelů modelu CAF v Oslu CAF – příležitost/inspirace pro inovace; vytváření nových znalostí v kombinaci se současnými znalostmi, zdroji, zařízeními a interakcí s okolím – využití novým, jiným způsobem Prezentovány metody, praxe vedoucí ke hmatatelným výsledkům ve vztahu k: ◦ občanům/zákazníkům ◦ zaměstnancům ◦ klíčových výkonům Příspěvky z různých oblastí veřejné správy: ◦ školství, vězeňská služba, policie, knihovny, orgány zdravotní péče, obchodní komora, orgány sociálního zabezpečení,územní správa, orgány vlády

5. setkání evropských uživatelů modelu CAF v Oslu Úvodní příspěvky hostitelského země: Reakce vlády na teroristický útok v červenci 2011 Poničení vládních budov – úřad předsedy vlády, ministerstva – riziko koncentrace v jedné čtvrti Osla – ochromení státní správy

5. setkání evropských uživatelů modelu CAF v Oslu Průzkum „Inovace ve veřejných službách“ Dynamika inovací ve veřejném sektoru Příklady inovačních projektů ve veřejných službách v Oslu: ◦ Systém služeb pro seniory ve správním obvodu Osla ◦ Flexus – elektronický systém jízdenek ve veřejné dopravě ◦ Trvale udržitelný systém dopravy – elektromobily v Oslu

5. setkání evropských uživatelů modelu CAF v Oslu Inovace s dopadem na občany/ zákazníky CAF jako inspirace k posílení místních sítí – správa okresu Rohrbach, Rakousko ◦ Vytvoření one-stop-shopu, pořádání zákaz-nického fóra, vydávání vlastních novin „BH aktuell“ Přihlášky k vyššímu vzdělávání přes webový přístup – Ministerstvo školství, církevních záležitostí, kultury a sportu, Řecko ◦ Přihlášky ke studiu na univerzitách a technologických vzdělávacích institutech přes e-formulář na webu ministerstva

5. setkání evropských uživatelů modelu CAF v Oslu Zvyšování kvality služeb pro zákazníky Agentury Evropského sociálního fondu – ESFA, Litva ◦ Zřízení univerzálního projektového manažera (projekty, finance, VZ), vytvoření standardu služeb a stálé pracovní skupiny pro zlepšování zákaznického servisu Vytvoření Help centra na Inspektorátu práce – Inspektorát práce, Lucembursko ◦ poskytování rychlého a snadného přístupu k informacím v oblasti pracovního práva, poskytování služeb přes web, telefonicky, em, FAQ

5. setkání evropských uživatelů modelu CAF v Oslu Jak CAF podporuje inovace v sektoru zdravotnictví v Estonsku – Fond estonského zdravotního pojištění, Estonsko ◦ IS zdravotní péče - elektronické předepisování léků, propojený systém pacient-lékař-lékárna-dodavatel; elektronické „neschopenky“ Zviditelnění a zvýšení transparentnosti aktivit vězeňské služby – Věznice Slobozia, Rumunsko ◦ CAF implementován do 16 věznic; zlepšení komunikace využitím webu věznice, např. služba rezervace návštěv přes web

5. setkání evropských uživatelů modelu CAF v Oslu Inovace s dopadem na zaměstnance orgánů veřejné správy Adaptační program pro nové zaměstnance a zaměstnance vracející se z mateřské/rodičovské dovolené nebo dlouhodobé pracovní neschopnosti – statutární město Děčín, ČR Od kvality k excelenci: jak zvýšit zapojení zaměstnanců – Komora obchodu, průmyslu, řemesel a zemědělství v Crotone, Itálie ◦ Vytvoření mise organizace – vnitřní strana (zaměstnanecké fórum, stanovený žebříček hodnot, specifické vzdělávání) a vnější strana (spokojenost zákazníků, přístupnost, dostupnost)

5. setkání evropských uživatelů modelu CAF v Oslu Stanovení vyšších priorit ve věcech vzdělávání zapojením učitelů – Střední lyžařská škola, Norsko ◦ změna kultury organizace, lepší komunikační strategie mezi vedením a učiteli, týmová práce, vzdělávací projekty, management stanovil vyšší priority pro vzdělávání (nad administrativní rutinu) Cesta školy od „muset“ k „chtít“, protože „můžeme“ – Bilingvní gymnázium Milana Hodži, Sučany, Slovensko ◦ Inovace – projekty „free idea“ – jednoduchý formulář pro předkládání návrhů/vlastních nápadů (úspora času, peněz, ochrana před stresem, vyšší spokojenost)

5. setkání evropských uživatelů modelu CAF v Oslu „CompromISS“: závazek k excelenci – Institut pro sociální zabezpečení, Portugalsko ◦ Projekt sebehodnocení dle CAF, externí hodnocení (21 sebehodnotících týmů = 21 zpráv, souhrnná zpráva a plán zlepšování – navrženy 3 aktivity pro každou službu) Využití CAFu u Finské policie – Ministerstvo vnitra a policie, Finsko ◦ Implementace CAF do všech 29 jednotek, reforma v oblastech vedení a koordinace činností

5. setkání evropských uživatelů modelu CAF v Oslu Inovace související s klíčovými výkony, výstupy a dopady Zlepšování rozvoje koherentní politiky pomocí společných hodnotících panelů – odbor sociálních věcí, veřejného zdraví a rodiny a odbor veřejné správy Vlámské vlády, Belgie ◦ Nástroj vyhodnocení účinnosti cílů = scoreboardy – měření dopadů politiky, strategie pomocí nadefinovaných indikátorů, SW pro měření cílů, vyhodnocování, sledování trendů. Jasná odpovědnost, transparentnost. Jak výsledky CAFu ovlivnily tvorbu nové strategie – KRIPOS, Národní kriminální vyšetřovací služba, Norsko ◦ Strategie 2011 – posílení vzdělávání zaměstnanců, rozvoj expertních forézních služeb pomocí moderních technologií, využití ICT, nová doporučení po teroristickém útoku.

5. setkání evropských uživatelů modelu CAF v Oslu Management kvality pro knihovny: vývoj ocenění kvality „Excelentní knihovna“ – Univerzita médií Stutgart, Německo ◦ Otázky o funkci knihoven – hledání nástroje managementu kvality vhodného pro knihovny, adaptace modelu CAF na knihovny (např. úprava indikátorů, ocenění Excelentní knihovna) Zvyšování kvality veřejných služeb, implementace modelu CAF v Dominikánské republice – Ministerstvo pro veřejnou správu, Dominikánská republika ◦ Kvalita zakotvena ve vládním právním rámci – model CAF, vytvořen monitorovací systém veřejné správy, sebehodno-cení v období 2005 – 2012 v celkem 117 institucích

5. setkání evropských uživatelů modelu CAF v Oslu Domácí monitoring – jak poskytovat vysoce speciali- zovanou péči po transplantaci jater – Středozemní institut pro transplantace a vysoce specializovanou péči, Palermo, Itálie ◦ Projekt umožňující domácí rekonvalescenci, monitoring pacientů z jejich domova, sběr biometrických dat, řízení léčby a schůzky s lékaři přes videokonference Lepší výsledky výkonnosti v Úřadu předsedy vlády – Úřad předsedy vlády, Litva ◦ Sebehodnocení – implementace Plánu zlepšení výkonnosti – 14 projektů zlepšování, vyhodnocení vlivu provedených změn a plánování aktivit pro rok 2013

5. setkání evropských uživatelů modelu CAF v Oslu Prezentace zveřejněny na: Informace o CAF 2013:

5. setkání evropských uživatelů modelu CAF v Oslu

Děkuji za pozornost Ing. Helena Tomášková Magistrát města Děčín tel: