1 Dotační řízení a rozdělení finančních prostředků na primární prevenci v letech 2013 - 2015 Kulatý stůl k primární prevenci rizikového chování Praha 15.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozvojový program Excelence středních škol 2012
Advertisements

Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
Financování sociálních služeb
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období Seminář pro žadatele.
Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období Seminář pro žadatele.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Primární prevence rizikového chování u dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízení Mgr. Zuzana Hamanová krajský školský koordinátor.
Koordinace, kvalita a financování v primární prevenci rizikového chování Konference PPRCH, Olomouc Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Prevence rizikových forem chování a MŠMT
Lucie Myšková, Ph.D – 2011 Pouze oblast PP užívání návykových látek Metodika místního šetření Manuál Etický kodex Standardy 2012 revize v rámci.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
1 Vize (návrh) financování programů primární prevence od roku 2019 Kulatý stůl k primární prevenci rizikového chování Praha Ministerstvo školství,
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Informační systém pro akreditace Marie Kaňková, MŠMT
MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
Program dnešního setkání OPS ( )
Vertikální koordinace primární prevence (role MŠMT, krajů, PPP a škol v primární prevenci) Národní kulatý stůl, MŠMT, Ministerstvo školství,
Prioritní oblasti prevence, speciálního školství a institucionální výchovy MŠMT - Prevence, speciálního školství a institucionální výchovy.
Studium pro školní metodiky prevence
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Prevence rizikového chování aktuality z MŠMT.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Prevence rizikového chování a informace k dotačnímu titulu v MSK Ing. Jan Broda, Odbor školství, mládeže a sportu, KÚ MSK.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
1 Aktuální informace z oblasti primární prevence rizikového chování Krajská konference Sociální klima školy Hradec Králové nisterstvo školství,
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
1 Aktuální informace z oblasti primární prevence rizikového chování Středočeská krajská konference Praha 12. října 2016 Ministerstvo školství, mládeže.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Prevence rizikového chování Aktuality z MŠMT a ZK
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Primární prevence rizikového chování Celokrajská konference primární prevence Atmosféra a klima v našich školách Zlín, 25. října 2017 Ministerstvo školství,
Národní rozvojový program mobility pro všechny 8
Primární prevence rizikového chování Celokrajská konference primární prevence Atmosféra a klima v našich školách Zlín, 25. října 2017 Ministerstvo školství,
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Transkript prezentace:

1 Dotační řízení a rozdělení finančních prostředků na primární prevenci v letech Kulatý stůl k primární prevenci rizikového chování Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:

2 Financování jako nástroj pro realizaci programů primární prevence Financování je nástrojem pro naplnění cílů v primární prevenci. Není cílem samo o sobě. Účinná opatření primární prevence není možno uskutečnit bez adekvátního zabezpečení finančních zdrojů k jejich realizaci. Financované aktivity musí splňovat kritéria: potřebnosti (krajský plán prevence) kvality (certifikace) efektivity (cena/výkon) evaluace (hodnocení, sebehodnocení a rozvoje).

3 Dotační řízení na podporu aktivit v oblasti primární prevence MŠMT vyčleňuje ze svého rozpočtu průměrně ročně cca 20 mil. Kč na dotační program na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v působnosti resortu Podpora programů dlouhodobé primární prevence rizikových projevů chování a projektů zaměřených na vzdělávání v oblasti primární prevence Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze SR na realizaci aktivit v oblasti prevenci rizikového chování v období 2013 – 2018 Elektronizace systému a zjednodušení systému Kvalita a efektivita programu - základní kritérium dotací Užší spolupráce s kraji – krajské návrhy dotací (krajský síť programů): kritérium potřebnosti

4 Dotační řízení na podporu aktivit v oblasti primární prevence Od r nový elektronický systém pro podávání žádostí: Maximální výše dotace na 1 žádost/ 1 rok: ,- (projekty pro více subjektů) ,- (projekty pro svůj vlastní preventivní program) Informace na – sekce Vzdělávání - Speciální vzdělávání – odkaz Prevencewww.msmt.cz

5 Financované projekty a subjekty MŠMT podporuje stěžejní a prioritní projekty, které jsou v souladu: se strategií prevence rezortu se schválenými plány prevence kraje (prioritní projekty) splňuji kriteria kvality (certifikace) a efektivity (cena/výkon) 1)projekty škol a školských zařízení 2)projekty služeb pro školy a školská zařízení a realizovaná ve školách a školských zařízeních 3)projekty zaměřené na informace, výzkum, hodnocení (např. konference, časopis, evaluace, systém hodnocení kvality atd.)

6 Krajská hodnotící komise Výběr konkrétních osob do jednotlivých komisí kraje je zcela v kompetenci krajů. MŠMT očekává a doporučuje, aby krajské hodnotící komise, které připraví návrhy na projednávání v níže uvedených termínech, byly složeny z/ze: krajského školského koordinátora prevence, zástupci metodiků prevence z PPP, zástupce školních metodiků prevence, zástupců NNO a dalších organizací, které poskytují programy primární prevence v kraji, případně dalších odborníků z oblasti primární prevence.

7 Harmonogram dotačního řízení do 30. září – konečný termín pro podávání žádostí o dotaci říjen – formální hodnocení úplnosti a správností žádostí o dotace říjen – listopad – odborné (věcné) hodnocení žádostí odbornými hodnotiteli a jednotlivými kraji - krajské dotační komise listopad – jednání Dotační komise MŠMT prosinec – jednání MŠMT o udělení dotací do 15. února – vyúčtování dotace za minulý rok do 31. března – vydání rozhodnutí a vyplacení dotací úspěšným žadatelům

8 Přehled dotačního řízení MŠMT v letech 2013 – 2018 Rok Počet podaných projektů Počet projektů vyřazených z formálních důvodů Počet podpořených projektů Celková částka dotace v Kč * * * Jedná se o návrh výběrové dotační komise MŠMT

9 Kraj Počet podpořený ch projektů v roce 2013 Dotace celkem v Kč v roce 2013 Počet podpořený ch projektů v roce 2014 Dotace celkem v Kč v roce 2014 Počet podpořenýc h projektů v roce 2015 * Dotace celkem v Kč v roce 2015 * Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Plzeňský Ústecký Liberecký Praha Středočeský Královéhradecký Pardubický Olomoucký Moravskoslezský Vysočina Zlínský Celostátní CELKEM * Jedná se návrh výběrové dotační komise MŠMT

10 Druh organizace Dotace celkem v Kč v roce 2013 Dotace celkem v Kč v roce 2014 NNO OPŘO a PŘO Ostatní organizace PO obce nebo kraje Celkový součet Rozdělení dotačních prostředků podle druhu organizací

Karlovarský Plzeňský Jihočeský Liberecký Ústecký Hl. město Praha Středočeský Vysočina * * dotace v rámci udržitelnosti 9Královehradecký Pardubický000 11Olomoucký Moravskoslezský Zlínský Jihomoravský Celkem Finanční prostředků na primární prevenci z rozpočtů krajů

12

13 Závěr  Vícezdrojové financování:  Stát  Kraj  Obec  Financování jednotlivých typů primární prevence  Udržení celkového objemu finančních prostředků na oblast primární prevence

14 Děkuji za pozornost. Ing. Radka Heřmánková oddělení prevence a speciálního vzdělávání odbor vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy