Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Představení komory, akce, projekty
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Regionální rozvojová agentura Egrensis „Partnerství pro budoucnost“ Karlovy Vary konference 14. – 15. června 2005.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Národní program výzkumu III Konference SCHP Praha 23.ledna 2007.
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Koordinace resortních politik výzkumu a vývoje Seznámení s Národní politikou výzkumu a vývoje České republiky na léta Ministerstvo školství,
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
Technologické platformy a dopravní výzkum
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Asociace výzkumných organizací EUREKA evropská spolupráce v oblasti aplikovaného a průmyslového výzkumu a vývoje Ing. Václav Neumajer výkonný předseda.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Valná hromada ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Informace z oblasti výzkumu (Předsednictvo RVŠ, ) Tomáš Opatrný.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Transkript prezentace:

Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných organizací

PRAHA 4, NOVODVORSKÁ 994, t./f.: , t.:  Je jediným sdružením v ČR, které reprezentuje aplikovaný výzkum a vývoj v podnikatelské sféře, tedy výzkum rozvíjený a provozovaný převážně z privátních zdrojů a mimo sektor Akademie věd a vysokých škol. Zastupuje více než 8 tisíc lidí činných v této oblasti.  sdružuje více než sedmdesát právnických osob, jejichž dosažené výsledky výzkumu a vývoje jsou v převážné míře komerčně využívány  prosazuje zájmy aplikovaného výzkumu a vývoje na všech úrovních státní správy především při tvorbě nové legislativy a systémů podpory vývoje a výzkumu  informuje své členy o aktuálním dění v oboru vč. možností podpory výzkumných a vývojových projektů  pořádá odborné konference s aktuální tématikou Založena

Asociace výzkumných organizací OKO AVO - Oborová Kontaktní Organizace aplikovaného VaV pro přípravu českých subjektů k mezinárodní spolupráci Organizace je součástí sítě NINET, jejíž činnost je finančně podporována programem EUPRO MŠMT ČR ( Poskytuje poradenskou a informační činnost při:  zapojování českých subjektů do mezinár. spolupráce ve VaV  řešení problémů v ekonomice a vyúčtování projektů VaV  řešení legislativních problémů v oblasti podpory projektů VaV Zajišťuje provoz:  informačního systému o programech podpory výzkumu a vývoje  databáze českých subjektů aplikovaného výzkumu a vývoje  konkrétními akcemi podporuje:  vznik „sítí“ mezi jednotlivými výzkumnými pracovišti v ČR  vzájemnou informovanost a spolupráci ostatních OKO a RKO

Asociace výzkumných organizací Aktivity pro výzkumné organizace o.p.s. Tuto obecně prospěšnou společnosti založila Asociace výzkumných organizací v lednu Pro státní správu již zpracovala (či zpracovává) studie: Nepřímé nástroje podpory výzkumu a vývoje Analýza pro přípravu Národní inovační politiky Návrh na zjednodušení a sjednocení administrativy výzkumu a vývoje (vládní úkol pro RVV) vč. analýzy a posouzení příslušných dokumentů jednotlivých poskytovatelů (podklad pro vládní usnesení č. 1260/2005) „Strategická úloha výzkumu a vývoje a inovací jako jednoho ze základních činitelů hospodářského růstu“ (podklad pro vládní „Strategii hospodářského růstu“) Analýza plnění a aktualizace Národní politiky výzkumu a vývoje ČR na léta

Asociace výzkumných organizací Výzkum a vývoj ve strukturálních fondech v letech 2007 – 2013 (vč. analýzy OPPP a OPRLZ ) Návrh případných úprav zákona č. 130/2002 Sb. Prázdná místa v současné nabídce programů podpory výzkumu a vývoje. Zkušenosti nových členských zemí EU při využívání fondů EU v oblasti VaV a inovací Kontrola programových dokumentů pro Národní rozvojový plán Dílčí podklady pro přípravu návrhů operačních programů (OP) v oblasti VaVpI a pro přípravu NSFR Vyhodnocení systému veřejné podpory VaV a návrh opatření pro příští národní politiku Analýza maďarského fondu na podporu výzkumu, vývoje a inovací

Asociace výzkumných organizací PLATBY ČLENŮ AVO V R Jednotný členský příspěvek 500, - Kč Ceník služeb avo pro rok 2006:

Asociace výzkumných organizací

PRAHA 4, NOVODVORSKÁ 994 tel.: , , fax.: