Václav Hanus Novotného lávka 17.3.2010 1 Česká nukleární společnost zakládající člen ČSVTS představení se občanského sdružení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Advertisements

Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
ECVET v Programu celoživotního učení
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Mladá generace ČNS Zpráva o stavu při 20. výročí založení ČSVTS Tomáš Vytiska.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Představení komory, akce, projekty
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha,
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Podíl členů České hutnické společnosti na inovačních procesech v podnicích Ing. Jaroslav Pindor, Ph.D. Předseda České hutnické společnosti Dne
Česká evaluační společnost, o.s., 5.května 65, Praha 4, Czech Repulic, Česká evaluační společnost (ČES) Czech.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
OMC Pracovní skupina pro součinnost ve vzdělávání, zejména uměleckém.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Fyzikou a chemií k technice
Partnerství a spolupráce v oblasti bydlení PCRBF.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Představení klubu manažerů
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 7. schůze P RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Ondřej Haška.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 1 Fyzikální vzdělávání
NOVÁ KOMUNIKAČNÍ PLATFORMA JIHOMORAVSKÝCH PAMĚŤOVÝCH INSTITUCÍ Brněnská pobočka České archivní společnosti Jiří Dufka.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Česká asociace životního prostředí
Seznam dosud přihlášených firem a organizací:
PRACOVNÍ SKUPINA KARDIOTECH
Association of Knowledge transfer organizations and Professionals
Ministerstvo financí ČR
Vedoucí priority: Prof. RNDr Jaroslav Drobník
Česká národní koalice pro digitální pracovní místa
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Statutární město Ostrava
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
Transkript prezentace:

Václav Hanus Novotného lávka Česká nukleární společnost zakládající člen ČSVTS představení se občanského sdružení

Václav Hanus Novotného lávka Co je to ČNS ? Stanovy - výběr: –1. Občanské sdružení Česká nukleární společnost, o.s. je dobrovolnou a neziskovou nezávislou odbornou organizací s působností na území České republiky. –2. Česká nukleární společnost, o.s. je zakládajícím členem Českého svazu vědeckotechnickcých společností. –4. Členem Společnosti může být fyzická nebo právnická osoba, která dodržuje její stanovy.

Václav Hanus Novotného lávka Cíle ČNS: (stanovy – učená společnost) Posláním Společnosti je provádět osvětu, napomáhat vzdělávání a šířit objektivní informace z oblasti mírového využívání jaderné energie 1.Iniciovat a podporovat šíření objektivních informací a dialogu s veřejností a jejími zástupci (orgány místní a státní správy, občanskými iniciativami, politickými stranami a hnutími a sdělovacími prostředky) zaměřené na vysvětlování ekologické výhodnosti jaderné energetiky i na ostatní problematiku spadající do rámce činnosti ČNS. 2.Napomáhat nebo vytvářet platformu pro efektivní setkávání a výměnu zkušeností mezi specialisty pracujícími v oblastech, v nichž se angažuje Společnost, a to jak v domácím, tak v mezinárodním měřítku. 3.Zajišťovat expertní a poradenskou činnost pro své členy i externí zájemce. 4.Poskytovat platformu pro prezentaci a propagaci činnosti firem, profesních a zájmových skupin a významných osobností, které se angažují v oblastech aktivit Společnosti. 5.Napomáhat propagaci a prezentaci české jaderné techniky a technologie v zahraničí.

Václav Hanus Novotného lávka Cíle ČNS: Směrem dovnitř jaderné komunity napomáhat : toku informací směrem od výzkumu k praxi a opačně, překračování mezioborových barier, toku informací odshora dolů a opačně, propojení výuky a praxe od obecného ke konkrétnímu a naopak. Směrem vně osvěta ve veřejnosti výchova mládeže bourání mýtů uvádění nepravd na pravou míru

Václav Hanus Novotného lávka Forma: 2 druhy členství: Individuální a kolektivní –XY individuálních členů –XY kolektivních členů (seznam na dalším obrázku) Řízení : Konference (á 3 roky) >> výbor ČNS : –Hanus, Bláha, Kawalec, Dach, –Dubská, Pávková, Kříž, Zeman, Burket, Železný, Duspiva, Svoboda, Vytiska Sekce : YG, WIN, odborné sekce – Fyzika, Chemie, Biologické problémy chlazení elektráren

Václav Hanus Novotného lávka Přehled kolektivních členů Alta a.s. AMEC Nuclear Czech AREVA NP GmbH ČEZ, a.s. EGP INVEST s.r.o. Energovýzkum s.r.o. ENVINET a.s. FEL ZČU Plzeň FJFI ČVUT Praha FS ČVUT Praha FSI VUT Brno Chemcomex Praha a.s. IaC ENERGO a.s. Královopolská RIA a.s. Modřanská potrubní a.s. OSC a.s. Stevenson and Associates – CZ SÚRAO ŠKODA JS a.s. TES s.r.o. ÚJV Řež a.s. VF a.s. Westinghouse Electric CZ s.r.o. ZAT Příbram a.s.

Václav Hanus Novotného lávka Mezinárodní aktivity Členství : ENS, NucNet (zakládající člen) Konference : VVER 2010 VVER_announcement 1.pdf ; NUSIM Nusim2010-Prihlprog_en1.doc VVER_announcement 1.pdf Nusim2010-Prihlprog_en1.doc VVER_announcement 1.pdf Nusim2010-Prihlprog_en1.doc YG (2011); WIN (WING-Krumlov) účast členů ČNS na zahraničních odborných konferencích, zejména podpora YG Zprostředkování účasti KČ na mezinárodních výstavách (ENC, Čína...) Smlouvy o spolupráci se SNUS, JNS, ANS, BNS, UkrNS

Václav Hanus Novotného lávka Publikační činnost Zpravodaj: 6 až 10x/rok Zpravodaj ČNS htm Zpravodaj ČNS htm Zpravodaj ČNS htm InfoWIN : infoWIN_02_2010.pdf (Boumová) infoWIN_02_2010.pdf WEB Tiskové zprávy pro média, 40 ks/2009 (Choděra) TZ_CNS_Thorium v USA.doc TZ_CNS_Thorium v USA.doc TZ_CNS_Thorium v USA.doc Příležitostné letáky (INES...) Knihy: –Jaderné úsměvy _vtip2.jpg, _vtip3.jpg, _vtip4.jpg, _vtip5.jpg, divná alfa částice.pdf _vtip2.jpg _vtip3.jpg _vtip4.jpg _vtip5.jpgdivná alfa částice.pdf _vtip2.jpg _vtip3.jpg _vtip4.jpg _vtip5.jpgdivná alfa částice.pdf –Dědictví Černobylu cernob06.pdf cernob06.pdf –Případ Temelín temcase.pdf temcase.pdf –Kdo je kdo v České a Slovenské jaderné energetice Ondřej Neff „TMA“ těm co mohou ovlivnit rozvoj JE Články do novin, na WEB – diskuse, polemiky (Kawalec, Burket)

Václav Hanus Novotného lávka Odborné tuzemské akce Cyklus přednášek ve spolupráci s ÚJV Řež Seminar_UJV_ pdf Seminar_UJV_ pdf Seminar_UJV_ pdf Workshopy na různá témata –Biokoroze betonových konstrukcí –Problematika biologického oživení chladících vod Odborná setkání specialistů československých JE (Chemici, Fyzikové, Radiačníci, Údržbáři)

Václav Hanus Novotného lávka Práce s mládeží SOČ : Viz další prezentace, nyní jedna z priorit ČNS (Vzbudit zájem o techniku a přírodní vědy, používat vlastní rozum) YG : Viz další prezentace Soutěž o nejlepší diplomovou práci (prof. Klik, Ing. Kříž) viz poslední příspěvek Příklad činnosti v roce 2009 a plán na _09 PČ ČNS_2009.doc072_09 PP ČNS_2010.doc

Václav Hanus Novotného lávka Děkuji za pozornost