NEGACE SLOŽENÝCH VÝROKŮ - cvičení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Deduktivní soustava výrokové logiky
Advertisements

Review Lesson 1: Nová slova Complete the following sentences using the appropriate vocabulary words from Review Lesson 1 of Contemporary Czech by Michael.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
V pondělí v 1hodinu mám kroužek s p.uč. Najmanovou a pak mám dramaták s paní učitelkou Machalovou. Pak j du ven bobovat.
Týden Denisy Pechové. V pondělí chodím s Taigym a Jejminou na procházky do parku a do lesa.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_36.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Zdraví a nemoc Kód VM:VY_52_INOVACE_01 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a jeho.
TO JE MÁ PROSBA, KDYŽ CÍTÍM, ŽE VŠECHNO PRÁZDNÉ SE ZDÁ. TY JSI MOU TOUHOU, MOU SKÁLOU, MŮJ HRAD, JSI BOHEM CO PŘICHÁZÍ VČAS.
Týden Vojty Machaly.
Konverzace Máte psa nebo k očku?. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
MOUDRA.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_764 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Složené výroky Autor:Mgr. Petr Vanický kód.
Semafor je rozbitý: Semafor není rozbitý:. Semafor je rozbitý: Semafor není rozbitý:
≈1 Pe 1·8–9. 1Pe 1·9 Naše vírazáchrana duší. Záchrana z čeho? Z hříchu ze smrti. Jak tedy té víry dosáhnout? – Jak se stát věřícím?
úloha k algoritmizaci - příklad
Negace složených a kvantifikovaných výroků
EKVIVALENCE Mgr. Martina Fainová TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Věra Machová. Formulujte slovně složené výroky vytvořené z výroků jednoduchých.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE _2211_VO8 KONFLIKT A STRES © Mgr. Jana Báčová, 2012Masarykova základní škola Zásada, okres Jablonec nad Nisou.
Nemoc Důležitá slova, fráze.
Výroková logika (analytické myšlení, úsudky)
Matematická logika Michal Sihelský T4.C. Matematická logika Vznikla v 19. století Zakladatelem byl anglický matematik G. Boole ( ) prosadil algebraické.
Název projektu: Podpora výuky v technických oborech
Negace výroků Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloš Zatloukal.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Vyjmenovaná slova
Materiál má žákům pomoci pochopit na základě vlastního úsudku pojmy: - Občanskoprávní vztah - Účastník právního vztahu.
Základní logické spojky.  Výrokem rozumíme každé tvrzení tedy (oznamovací větu), o kterém můžeme rozhodnout zda je pravdivé či nikoliv.  Je-li pravdivé.
KDYŽ TĚ CHVÁLÍM, KDYŽ SE ZTIŠÍM, JÁ VÍM, TY SÁM JSI BŮH,
TO JE MÁ PROSBA, KDYŽ CÍTÍM, ŽE VŠECHNO PRÁZDNÉ SE ZDÁ, TY JSI MOU TOUHOU, MOU SKÁLOU, MŮJ HRAD, JSI BOHEM, CO PŘICHÁZÍ VČAS. TO JE MÁ PROSBA VE ZKOUŠKÁCH,
Co se mi líbí a nelíbí ve škole
Kombinační logické funkce
ZÁKLADNÍ POJMY VÝROKOVÉ LOGIKY
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ / /34
Výroková logika.
Ráno, celý den Ref: Ráno, celý den, andělé nade mnou bdí, můj Pane, ráno, celý den, andělé nade mnou bdí. 1. Když probouzím se v nový den, andělé nade.
1. Někdo mě vede za ruku, | když bojím se jít tmou
(7. ročník). Vypracovala: Mgr. Věra Sýkorová Použitá literatura: E. Hošnová a kol.: ČESKÝ JAZYK pro základní školy, SPN, Praha, V. Hartmannová:
ZEBRA – ZOO (logická úloha)
Záporné otázky.
1. Jak ovce zašlá z pastvy své, | ze svého stáda zaběhlá, | tak člověk bloudí bez cíle, | když duše Krista vzdálena. | Lásko ty svatá, jež snímáš hříchu.
1. Hvězdou mojí jasnou, | na niž rád vždy zřím, | skálou mojí pevnou, | věrným vůdcem mým, | cílem mého žití, za nímž pospíchám, | chlebem jenž mne sytí,
1. Když upadám, kdo pozvedá mě? | Jen Ježíš sám. | V zlém boji kdo se staví za mě? | Jen Ježíš sám. Vpřed za ním jít chci v cestě přímé, | vždyť jeho slovu.
8. Složené výroky - implikace (výklad)
ZÁSADY DODRŽENÍ ZDRAVÉHO STYLU
Zdravý životní styl Libor Štrohalm.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_NJ.9.A.12_souveti_souradne_spojka _deshalb Datum :
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
1 Základní škola Ostrava, Kounicova 2, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – III/2 – CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu - Moderní.
..kam jdu a odkud přicházím.. Sestavil: Willi Nowak.
Anotace: Německý jazyk pro 9. ročník Souvětí souřadné se spojkou
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ / /34
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Předmět: Občanská výchova Ročník: 6. Tematický okruh: Péče o občana
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Název projektu: Podpora výuky v technických oborech
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
BINÁRNÍ KŘÍŽOVKY.
TĚM, KDO SE TRÁPÍ, CHCI NADĚJI DÁT, A TY, KDO PLÁČOU, CHCI POTĚŠOVAT.
VY_32_INOVACE_37_Castice
ZACHRÁNCE MŮJ TADY JÁ JSEM, ČEKÁM TĚ ZACHRÁNILS MĚ SKRZE SVOU KREV
Název projektu: Podpora výuky v technických oborech
Negacija glagolov Negace sloves
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
VÝROKOVÁ LOGIKA Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor: Mgr. Renata Čermáková.
VÝROKOVÁ LOGIKA Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor: Mgr. Renata Čermáková.
Co je to zdravá výživa ?
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
1. Domů, domů touží duše moje, | domů, domů touží duše má
Transkript prezentace:

NEGACE SLOŽENÝCH VÝROKŮ - cvičení Věra Machová

Formulujte negaci složených výroků Mám hlad nebo žízeň. H  Z Nemám hlad ani žízeň. H´ Z´

Formulujte negaci složených výroků Nudím se a chce se mi spát. N  S Nenudím se nebo se mi nechce spát. N´ S´

Formulujte negaci složených výroků Jsem unavený(á), chce se mi spát, ale nenudím se. U  S  N´ Nejsem unavený(á) nebo se mi nechce spát nebo se nudím. U´ S´ N

Formulujte negaci složených výroků Pokud se nenudím, nechce se mi spát. N´  S´ Nenudím se a (ale) chce se mi spát. N´ S

Formulujte negaci složených výroků Nudím-li se nebo jsem-li unavený(á), chce se mi spát. (N  U)  S Nudím se nebo jsem unavený, a (ale) nechce se mi spát. (N  U)  S´

Formulujte negaci složených výroků Když mám horečku, mám žízeň a chce se mi spát. H  (Z  S) Mám horečku, ale nemám žízeň nebo se mi nechce spát. H  (Z´ S´)

Formulujte negaci složených výroků Na trénink jdu právě tehdy, když nejsem nemocný(á). T  N´ Jdu na trénink a jsem nemocný, nebo nejdu na trénink a jsem zdravý. (T  N)  (T´ N´)

Formulujte negaci složených výroků Do školy musím jít tehdy a jen tehdy, když nemám horečku S  H´ Musím jít do školy a mám horečku, nebo nemusím jít do školy a nemám horečku. (S  H)  (S´ H´)

Formulujte negaci složených výroků Jestliže mám horečku, jsem nemocný(á) H  N Mám horečku, ale nejsem nemocný H  N´