PhDr. Radek Eichl, Ph.D. Jednatel společnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Optimalizace nákladů na vybavení firmy v oblasti informačních a komunikačních technologií Petr Očko Seminář Hospodářské komory ČR Jihlava, 21. května 2009.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Evropský sociální fond v ČR
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
Optimalizace nákladů na vybavení firmy v oblasti informačních a komunikačních technologií Petr Očko Seminář Hospodářské komory ČR Hradec Králové, 26. února.
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje Miroslav Novák náměstek hejtmana kraje.
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
Strukturální politika
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
VŠFS Kombinované studium Letní semestr 2011 Most.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
EU dotace v Plzeňském kraji malé obce do 500 obyvatel
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
Strukturální politika Fondy. Cíle strukturální politiky Stírání strukturálních rozdílů - mezi odvětvími - Mezi regiony Dokážete určit, který region (stát)
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Strukturální politika
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

PhDr. Radek Eichl, Ph.D. Jednatel společnosti

ESC šance pro vás Realizujeme projekty všech druhů a typů Pomáháme s implementací projektu (ale profesionálně) Máme koaliční potenciál (218 institucí z 16 zemí EU) a 12 mimo EU (LA, Asie, USA, Kanada) Našimi klienty jsou privátní organizace, představitelé státní správy, vzdělávací instituce Organizujeme semináře a workshopy zaměřené na transfer know-how, příklady dobré praxe i ad hoc projekty Máme zajímavé kontakty v krajích ČR a zejména v EU (orgány státní správy, univerzity, VOŠ, SŠ apod.) A to vše se Vám bude hodit …

Využití strukturálních fondů v praxi samosprávy Primárně: Regionální programy Národní programy Nadnárodní programy Mezinárodní sítě Jiné (Komunitární programy /LLP/, regionální mikroprogramy, Transatlantické programy, partnerství) Cílová skupina: Bez omezení

Jaké projekty jsou financovány z fondů EU Rozvoj dopravy a infrastruktury Ochrana životního prostředí Rozvoj měst a obcí obecně Rozvoj cestovního ruchu Rozvoj lidských zdrojů Zlepšování kvality služeb ve státní správě a samosprávě Rozvoj vzdělávání s akcentem na podporu vědy a výzkumu Program rozvoje venkova

Co by vás mohlo zajímat Regionální operační programy OP Podnikání a inovace OP životní prostředí Integrovaný operační program OP lidské zdroje a zaměstnanost Výzkum a vývoj pro inovace Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Co Vám to přinese Prestiž Publicitu Motivaci pro zaměstnance i spolupracovníky Zkvalitnění systému lidských zdrojů Zkvalitnění zázemí Nové podněty (partnerství) Větší atraktivitu pro potenciální klienty a partnery Potenciál pro větší projekty Kontakty a… Pochopitelně peníze (ve všech směrech)

Best Practices Co je nezbytné: umět prodat společnost (zkoumá se) Mít vizi a plán Pročíst Výzvu a volit dobře program (s ohledem na skryté položky) Mít stabilizované lidské zdroje (odchod lidí do projektu, navíc podpořené osoby mají vyšší hodnotu na trhu práce - riziko odchodu nebo vyšších požadavků) Mít nějakou přidanou hodnotu (držet se pouze znění výzvy- cesta k neúspěchu) Mít historii (projektovou) nebo být navázaný na zkušeného partnera/y Ujasnit si, zda chci peníze hned nebo investuji do budoucnosti

Co si musím ujasnit Na co potřebuji zdroje (tvrdé vs. měkké projekty) Priority (peníze/publicita/rozvoj obce, města či jeho části, podniku) Kolik hodlám investovat a do čeho (na co budou zdroje, příprava projektu není uznatelný náklad!!!), navíc tvrdé projekty = kofinancování Mám dostatečný potenciál Mám dostatek lidských zdrojů Zvládnu si administrovat projekt sám nebo potřebuji pomoc (vyšší náklady)

Na co se musím připravit Čekání na výsledek (až 5 měsíců) Byrokracie Kontroly „in situ“ Oddělení agendy a kontrola úvazků (běžná agenda vs. Agenda projektu) Nutnost posílit lidské a zdroje a zařídit zastupitelnost osob U mezinárodních projektů Trpělivost s partnery Nutnost jazykové kompetence Dvojí kontrola Horší komunikace

Zbytek doufejme příště. Děkuji za pozornost PhDr. Radek Eichl, Ph.D Evropské studijní centrum s.r.o. Jednatel společnosti Václavkova 1, 160 00 Praha 6 Tel.: +420 246 090 090 Mob.:+420 604 209 115 Email:eichl@studijnicentrum.cz www.studijnicentrum.cz