Technologie GPRS >Roman Slowioczek Specialista pro GPRS technologii Oskar.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Advertisements

Připojení k internetu.
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
INFORMATIKA 8 Mobilní telefon
Prezentace bakalářského oboru
Bezdrátové technologie
Datové přenosy v ISDN Mobilní systémy, PF, JČU.
Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu – seznámit se s principy datové komunikace – seznámit se s principy distribučních systémů – seznámit se s.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
* Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není.
Základy počítačových sítí Strukturovaná kabeláž
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
PC SÍTĚ I.
INTERNET.
Internetové připojení, práce s internetem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_140_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Obor informační technologie
INTERNET - TERMINOLOGIE
Kde jsme dnes a kam půjdeme zítra? Patrick Zandl – Pipeline a.s.
2 Jan Tomíšek Nová organizace služeb 3 Základní typy služeb poskytovaných společností Vema operativní hotline konzultace školení implementační implementace.
Protokol TCP/IP a OSI model
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
Internet.
Internet Pojem Internet se začal vymezovat v polovině šedesátých let, kdy Američané hledali způsob, jak propojit důležitá vojenská pracoviště a tím zajistit.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_244 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi)
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Internetový portál Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
ISDN a jeho využití Petra Sedlinská 4.I.
Jan Křečan ISSS 2005 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
INTERNET Filip Fiala, 4C.  Internet je globální systém vzájemně propojených počítačových sítí. (World Wide Web)  Pro vzájemnou komunikaci v síti se.
NEBOLI. Pojem elektronické bankovnictví Podstatou je elektronické jednání mezi klientem a finanční institucí. Podstatou je elektronické jednání mezi klientem.
Možnosti připojení k Internetu ve Velkém Meziříčí
Střední škola teleinformatiky Ostrava
Druhy připojení k internetu
Peněžní ústavy Petr Machala. 1.Každá domácnost, firma i stát musí každý měsíc platit řadu služeb. a)Které provozní náklady platíte u vás doma? b)Jakým.
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
POWER LINE – PLC (POWER LINE COMMUNICATION)
Satelitní systémy Mobilní systémy, PF, JČU. Telefonní (radiové) sítě Telefonní sítě Přepojování okruh Přenos hlasu Datové/IP sítě Přepojování paketů Přenos.
Připojení k internetu Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí. Grafické znázornění části internetu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy přenosových systémů –seznámit se s architekturou.
Připojení k rozlehlých sítím Základy počítačových sítí Lekce 12 Ing. Jiří ledvina, CSc.
GSM.
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: USB zařízení Číslo DUM: III/2/VT/2/1/17 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_05 TÉMA: VYNÁLEZY.
Počítačové sítě Přenos dat © Milan Keršláger
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot
Modem usb/photos/sm/modem.jpg
Jak funguje internet. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Inf Struktura sítě internet. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Připojení k internetu Jakub Adam, 9.B GPRS General Packet Radio Service (GPRS) je služba umožňující uživatelům mobilních telefonů GSM přenos dat a připojení.
Lekce 6. 2 Generace mobilních systémů ● 0. generace - před rokem 1980 ● 1. generace (NMT) – začátek 80. let – buňková struktura – analogové systémy –
PŘEDCHŮDCI POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ … od telegrafu k wifině.
Typy připojení k internetu
Možnosti připojení k internetu
Elektronické bankovnictví
Inf Elektronická komunikace
Chronologický přehled vývoje médií
Internet = je celosvětový systém propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
INTERNET - TERMINOLOGIE
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Předmět: Informatika Ročník: VI.
Transkript prezentace:

Technologie GPRS >Roman Slowioczek Specialista pro GPRS technologii Oskar

GPRS (General Packet Radio Service) je dalším stupněm vývoje GSM sítí, který sbližuje dva světy: mobilní telefonii a Internet

–větší propustnost –dynamické přidělování rádiových zdrojů –příklad: pokladny v supermarketu

–přenos dat od více uživatelů sdílenou cestou –klasický přenos dat vs. paketový přenos –příklad: silniční síť a přesun vozového parku

Pohodlnost (always on) –nemusíte sestavovat spojení před každým použitím –nemusíte myslet na to, jak dlouho jste připojeni Mobilita –při práci s počítačem nejste omezeni kabelem od telefonní nebo datové zásuvky ve zdi Propustnost –máte k dispozici několikanásobně vyšší propustnost než u klasických mobilních datových přenosů

Dostupnost služby GPRS –v celé Oskarově mobilní síti Mobilní přístup k informacím –přes WAP –přes Internet Zákaznická podpora –Zelená Linka: Telefon –Siemens S45 Bezplatné používání GPRS do konce projektu

Kontakt: Roman Slowioczek