Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
Advertisements

ECVET A NÁVRH ZPŮSOBU JEHO ZAVÁDĚNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Lenka Chvátalová.
ECVET v Programu celoživotního učení
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Celostátní síť pro venkov
Mgr. Josef Slovák člen Rady Zlínského kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Celoživotní učení – Kroměříž 2010 Systémové aktivity Zlínského kraje.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
SLOVO ZA HODNOTITELE SLOVO ZA HODNOTITELE České Centrum Euroguidance Alice Müllerová Konferencia Národná cena kariérového poradenstva októbra.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Implementace EQAVET v ČR
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Inspirace pro kariérové poradenství
MU Brno Od Memoranda k Helsinskému komuniké Moravská zemská knihovna Mgr. Jana Nejezchlebová.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Studijní návštěvy LifeLongLearning Programme Eva Síkorová, odbor politiky zaměstnanosti MPSV.
2. Systém a organizace profesního poradenství Jakým způsobem lze systém profesního poradenství vytvářet? S odvoláním na integritu poradenských systémů.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Terapie pachatelů domácího násilí
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
TTnet (Training of Trainers Network)
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
Česká národní koalice pro digitální pracovní místa
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Vítejte na třetí místní konferenci
Kariérové poradenství a podnikavost
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
konference Jak se žije malotřídkám Praha
Kompetence kariérových poradců ke kariérovému vzdělávání
Transkript prezentace:

Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance Brno, 9. 10. 2014

Centrum Euroguidance ČR od roku 1992; ve 34 zemích; program Evropské komise: podporující celoevropskou dimenzi v poradenství; poskytující kvalitní informace v oblasti poradenství a mobility. Centrum Euroguidance ČR podpora kariérového poradenství

Kariérové poradenství poradenství pro vzdělávací a profesní dráhu; celoživotní – dostupné – kvalitní; „Kariérové (celoživotní) poradenství poskytuje lidem prostor, povzbuzení, oporu a inspiraci při hledání cesty životem, při využití vlastního potenciálu a uplatnění ve společnosti.“  

Aktivity Centra Euroguidance Národní cena kariérového poradenství mapování a oceňování příkladů dobré praxe; otevírání diskuze a šíření povědomí o poradenství; síťování.

Aktivity Centra Euroguidance Podpora mobility kariérových poradců – studijní návštěvy

Aktivity Centra Euroguidance vzdělávací akce (CH-Q, přístup Thomase Dienera); konference, semináře, kulaté stoly (metody a teorie, trendy na trhu práce, strategie a rozvoj poradenství, regionální spolupráce)

Aktivity Centra Euroguidance informační servis (web, Facebook);

Aktivity Centra Euroguidance Publikační činnost – překlady, mediatéka, Zpravodaj EG.

Spolupráce Centra Euroguidance Národní: člen Národního poradenského fóra; spolupráce s řadou asociací a organizací. Mezinárodní: zástupce v Evropské síti politik celoživotního poradenství; kooperace v rámci sítě Euroguidance.

Témata, kterými se zabýváme vzdělávání a kvalifikace kariérových poradců monitorování systému poradenství nové pohledy na práci a zaměstnanost trendy a nové přístupy v kariérovém poradenství  

Kariéra Horizontální kariéra střídání zaměstnání / profesí _______________________________ střídání zaměstnání / profesí celoživotní učení změna vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec požadavky na přenositelné kompetence  

Role škol v kariérovém poradenství Program   Role škol v kariérovém poradenství – teorie a praxe Příklady dobré praxe z ČR i ze zahraničí; metody a nástroje kariérového poradenství Návrh koncepce integrovaného systému kariérového poradenství Spolupráce škol v oblasti kariérového poradenství Diskuze – role výchovných poradců

www.euroguidance.cz euroguidance@naep.cz Alice Müllerová Děkuji za pozornost www.euroguidance.cz euroguidance@naep.cz Alice Müllerová