Život letušky Prezentace k oborové práci

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nicola Tesla století.
Advertisements

Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Edita Nováková Tereza Procházková. Subjektivní faktory Psychologické pohnutky - preference Společenské a kulturní rysy daného národa Stupeň kultury a.
Povolání, zaměstnání, práce
Jmenuji se Michaela Petrová
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Rekvalifikační zařízení: Mgr. Zbyněk Rybka
Proč je důležité studovat Principy
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
tříletý učební obor – Číšník, servírka
© 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva.
SEMINÁŘ PRO PEDAGOGY ZŠ 15. dubna 2013 v 9:00 hodin.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Maturitní zkouška z cizího jazyka Anglický a německý jazyk.
Zsv. Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
STÁT, NÁROD.
Jak vybírat povolání?. Jaká máme povolání?Víte, že…? Povolání nejsou stále stejná, vznikají, zanikají, mění se… Pro drtivou většinu povolání je nutné.
aneb výběr budoucího povolání zábavnou formou
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_07.
Haruki Murakami Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Karel Čapek PhDr. Karel Čapek narozen 9. ledna 1890 v Malých Svatoňovicích, zemřel 25. Prosince 1938 v Praze, byl český spisovatel, novinář, dramatik,překladatel.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku gymnázia na předmět OSZ KLÍČOVÁ SLOVA: Celoživotní.
Opioidy v léčbě bolesti
Masarykovo gymnázium.
Kriminální policie Výjezdová skupina krajského ředitelství Praha
Letecká doprava. + rychlost, úroveň, služby - cena?, střední a dlouhé vzdálenosti nahradila mezikontinentální lodní d. celý svět v dosahu 24 hodin.
Obsah Letiště Praha – Ruzyně Základní informace o ČSA
Příprava na výkon povolání
Funkce měst Jméno: Petra Příjmení: Havlíčková Třída: IX.
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu: 21. září 2012 Číslo.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Klinická pastorační péče a její poskytovatel
Ročníkový pohovor Imatrikulace Imatrikulace Vyhláška děkana FEL č. 3 – 2007/08 Vyhláška děkana FEL č. 3 – 2007/08 Oficiální přijetí do.
Birmingham Anna Kolářová
Informace pro maturanty ve školním roce 2015/2016
MIGRACE Karel Podhorný.  Prostorové přemístění osoby mezi dvěma územními jednotkami, jehož důsledkem je změna bydliště.  Pohyb obyvatel z důvodu uspokojování.
Ing. Dagmar Parmová. Kdo jsme? Asociace průvodců České republiky, r. s. 460 individuálních členů z celé ČR, 22 přidružených členů (právnické osoby) –
Chorvatsko Chorvatsko ostrov Murter Poznávací a pobytový kurz pro žáky 8. – 9. ročníku.
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
Markéta Tomanová. Obsah Povinnosti Výhody (kurz)
Rozhodnutí o kvalitě místa bydlení dle různých atributů Projekt do ISR Jaromír Hloch ARI.
Problematika QOL – Quality of Life M. Lejska AUDIO-Fon centr. Brno.
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
LETUŠKA Zpracovala: Stella Dvořáková Třída: IX. Školní rok: 2009/2010.
ERASMUS 2012 – PORTUGALSKO Roman Talaš, FAI UTB PKS.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 4. Vliv činnosti člověka na prostředí Název sady: Základy ekologie pro.
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
AKTUÁLNÍ INFORMACE K PROVÁDĚCÍM PRÁVNÍM PŘEDPISŮM zákona č. 95/2004 Sb. Hana Blechtová vedoucí oddělení lékařských povolání a uznávání kvalifikací.
..kam jdu a odkud přicházím.. Sestavil: Willi Nowak.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Pracovní stáž v Londýně
Ing. Veronika Vindemanová
Čím chci být ,až vyrostu.
Chci být zvěrolékařkou
ČÍM BYCH CHTĚL BÝT AŽ VYROSTU?
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Ošetřování nemocných v terminálním stádiu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Stipendia města Ostrava
Vybrané kapitoly ze sociologie I.
Obecné poučení o jazyce
GLOBALIZACE.
Transkript prezentace:

Život letušky Prezentace k oborové práci Denisa Vondrušková

Proč jsem si tuto práci vybrala Chci se o letuškách dozvědět: -Jak ovlivňuje toto povolání jejich život? -Jaké je potřebné vzdělání? -Proč je výběr letušek tak přísný? -Jaká je historie letušek? -Co je potřeba k tomu, abych mohla být letuškou? Proč jsem si tuto práci vybrala

Co je potřeba? -Starší 19 let (horní hranice závisí na společnosti) -SŠ vzdělání s maturitou (nezávislé na oboru) -Perfektní znalost anglického a druhého jazyka ano-němčina, italština, francouzština ne-chorvatština, slovenština -Velmi dobrý zdravotní a duševní stav

Čím si musí projít 1. Konkurz (písemné testy) 2. Pohovor (jazyky, zájem o povolání) 3. Zdravotní prohlídka (Psycholog, lékař,..) 4. Kurz (obory potřebné k práci - zdravověda, angličtina, nauka o letadle, …) 5. Vyváděcí lety (první praktické lety) 6. Typové ohodnocení (získání licence na daný typ letadla, na základě této licence může palubní průvodčí konat svou práci na palubě daného letadla) Výběr úspěšných absolventek (kvalita,bezpečnost)

Pozitiva a negativa povolání + Cestování po světě (nové kultury, zvyky) + Zdokonalování jazyků + Poznávání měst ( užívání hotelů, památky, platí ČSA + Poznávání lidí, noví přátelé Fyzicky i psychicky náročná Náročná i pro rodinu a soukromí Krátká ,,životnost“ (Jiné povolání v záloze)

Historie -1930 ošetřovatelka Elen Chuchová -Vedoucí americké společnosti UNITED AIRLINIES -Povel připravit pár průkopnicí -15.5.1930 1. z nich – paluba letadla Boeing 80 A -1938- rozšíření po celém světě

Zajímavosti -Letecká společnost SWISSAR má jídelníček dlouhý téměř tři čtvrtě metru. -V roce 1931 přicházejí letušky ČESKOSLOVENSKÝCH AEROLINIÍ s novinkou. Někteří cestující si při změně tlaku stěžují na zaléhání nebo bolest uší. Lékem je polykání. Aby ale cestující nemuseli polykat naprázdno, nabízejí jim letušky pře odletem bonbóny.

Trenažér letadla Boeing

Natáčení na palubě trenažéru Airbusu

Trenažér Airbusu

Letuška ČSA