Operační program Podnikání a inovace 2007 - 2013 Ing. Marian Piecha odbor strukturálních fondů, MPO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
seminář Možnosti strukturálních fondů pro podnikatele
Advertisements

"Podpora Technologických platforem v ČR z Operačního programu Podnikání a inovace " Mgr. Jan Martínek, Ph.D. odbor implementace strukturálních.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
CzechInvest Programové období Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Ing. Blanka Miksová Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Operační program Podnikání a inovace
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
Mgr. Robert Wenzel oddělení implementace, OSF
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Strukturální fondy v období.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Operační program Podnikání a inovace
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Úvodní slovo předsedy MV OPPI Vystoupení zástupce DG Regio Informace ŘO o plnění úkolů z minulého jednání výboru Informace o aktuálním stavu OPPI Informace.
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Jsem malý podnikatel a dolehla na mě krize.. Seminář v Evropském domě Operační program Podnikání a inovace Blanka Miksová CzechInvest, Regionální.
Podpory podnikání Ing. Jan Vanýsek CzechInvest Regionální kancelář pro Pardubický kraj.
Programy podpory podnikání v období 2007 – 2013 Lukáš Černý CzechInvest, Regionální kancelář pro Liberecký kraj Turnov
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Financování regenerace brownfieldů z Operačního programu Podnikání a inovace Mgr. Alena Chodovská
Téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české podniky Praha Národní dům Na Smíchově 3. října 2006 Nové přístupy implementačních agentur k žadatelům.
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Operační program Podnikání a inovace Ing. Petr Štěpánek Ministerstvo průmyslu a obchodu, Sekce Strukturálních fondů Konference na Vysočině.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Ing. Lucie Veselá.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Podpora poradenských služeb a exportu v letech Ing. Dita Kabelková Projektový manažer RAVEN Consulting, a.s. Praha,
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Transkript prezentace:

Operační program Podnikání a inovace Ing. Marian Piecha odbor strukturálních fondů, MPO

OPPI Operační program Podnikání a inovace (OPPI)  základní programový dokument Ministerstva průmyslu a obchodu pro čerpání finančních prostředků ze SF v letech 2007 – 2013 s celkovou alokací téměř 100 mld. CZK  Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a přiblížit inovační výkonnost sektoru průmyslu a služeb úrovni předních průmyslových zemí Evropy

OPPI Operační program Podnikání a inovace (OPPI)  schválen vládou ČR dne (usnesením č. 1302/2006)  realizován prostřednictvím 15 jednotlivých programů podpory (schváleny usnesením vlády č. 50 ze dne )  NSRR a OP včetně OPPI odeslány počátkem března 2007 do Bruselu  v Bruselu 1. Oficiální jednání ČR s EK k NSRR a OP  sdělení EK o přerušení projednávání OP včetně OPPI

Struktura OPPI v návaznosti na programy Infrastruktura Podpůrné Co-operation Supporting tools Marketing ČMZRBICT a strategické služby ICT v podnicích Poradenství Školící střediska Eko energie Nemovitosti Prosperita Potenciál Póly excelence Klastry Technologické platformy Inovace Inovační Rozvoj

Podpora procesů Spolupráce Prosperita Poradenství Spolupráce vymyslet ochránit vyrobit prodat Marketing Poradenství Inovace (část Patent) Potenciál Prosperita Progres, Start, Záruka, Rozvoj, Inovace, Školicí střediska, Nemovitosti, ICT a strategické služby, ICT v podnicích, Eko-Energie výrobekslužba

Inovační proces vymysletVyrobit a prodatvyvinout Lidé, laboratoře Výrobní kapacity nápad VaV Uvedení na trh PotenciálInovace –inovační projekty Prototyp Inovace – ochrana práv průmyslového vlastnictví

OPPPOPPI Jednodušší a komfortnější systém pro žadatele Zrychlení administrativy a čerpání prostředků SF Elektronická forma komunikace – eAccount Využití externích hodnotitelů Redukce počtu předkládaných dokumentů Kontrola metodou vzorků OPPP x OPPI

Programy podpory OPPP x OPPI

OPPI

Harmonogram Předpokládané termíny zahajování programů  1. vlna (od ):  ROZVOJ – registrace žádostí od 1. 3., plné žádosti od 1. 4., ukončení příjmu plných žádostí ; kolová výzva  MARKETING – registrace žádostí od 1. 3., plné žádostí od 1. 4., ukončení příjmu plných žádostí , kontinuální, časově omezená výzva  2. vlna (příjem registračních žádostí od ):  ICT v PODNICÍCH  INOVACE – Inovační projekty  POTENCIÁL  EKO-ENERGIE

Harmonogram  3. vlna (předpoklad příjmu registračních žádostí od ):  ŠKOLICÍ STŘEDISKA  ICT a STRATEGICKÉ SLUŽBY  PORADENSTVÍ – část týkající se poradenských služeb pro MSP Ostatní programy  PROSPERITA – připravuje se pre-notifikační jednání s EK  SPOLUPRÁCE – dosud není shoda na přístupu k realizaci programu, vazba na OP VaVpI, možná bude nutno notifikovat  NEMOVITOSTI – nutná notifikace  ÚVĚROVÉ PROGRAMY REALIZOVANÉ VE SPOLUPRÁCI S ČMZRB (START, PROGRES, ZÁRUKA) – dosud probíhají jednání o podobě realizace těchto programů

Marketing program zaměřený na podporu vzdělávacích, asistenčních a informačních služeb a poradenství v oblasti mezinárodního obchodu příjemci: podnikatelské subjekty (MSP i velké podniky) forma podpory: dotace podporované aktivity: – individuální projekty MSP a seskupení MSP podporující vstup MSP na zahraniční trhy – společná účast na specializovaných výstavách a veletrzích v zahraničí schválených MPO pro příslušné období – oborové a katalogové prezentace realizované agenturou CzechTrade – rozvoj služeb agentury CzechTrade v oblasti mezinárodního obchodu uvažuje se s využitím tzv. křížového financování Prioritní osa 6 – Služby pro rozvoj podnikání

Marketing - výzva příjem registrační žádosti: od do plánovaná alokace pro tuto výzvu: 7,5 mil. EUR formou kontinuálního, avšak časově omezeného příjmu žádostí. podporované aktivity: – individuální projekty MSP a seskupení MSP podporující vstup MSP na zahraniční trhy Prioritní osa 6 – Služby pro rozvoj podnikání

Prioritní osa 2 - Rozvoj firem Rozvoj program zaměřený na zvýšení konkurenceschopnosti MSP prostřednictvím podpory zavádění progresivních technologií pouze v regionech se soustředěnou podporou státu příjemci: MSP forma podpory: dotace ve výši 1 – 20 mil. Kč změny: – zvýšení maximálního stropu podpory ze 6 na 20 mil. Kč – do způsobilých výdajů začleněny i stavební náklady související s realizací projektu – okruh potenciálních příjemců rozšířen o podnikatele působící v oblasti obchodu

Prioritní osa 2 - Rozvoj firem Rozvoj - výzva vyhlášení programu: příjem registrační žádostí: od do konečný příjem plných žádostí je plánovaná alokace pro tuto výzvu: 30 mil. EUR systém sběru žádostí: První kolo výzvy podporované aktivity: - pořízení nových technologických zařízení s vyššími technickými a užitnými parametry a realizace projektů zvyšujících efektivnost procesů.

Prioritní osa 2 - Rozvoj firem ICT v podnicích podpora pořizování a rozšiřování informačních systémů v malých a středních podnicích příjemci: MSP, sdružení právnických osob ve zpracovatelském průmyslu (např. klastry) forma podpory: dotace ve výši až 20 mil. Kč podporované aktivity: – zavádění a rozšiřování využití informačních systémů (IS) v podnicích (manažerské a znalostní IS, IS pro podporu podnikové administrativy, dodavat.-odb. IS apod.) – rozvoj a zdokonalování technické infrastruktury a programového vybavení – zavádění a rozšiřování outsourcingu IS nebo jeho částí aj.

Prioritní osa 2 - Rozvoj firem ICT v podnicích - výzva příjem registračních žádostí: od do předpokládaný příjem plných žádostí od do plánovaná alokace pro tuto výzvu: 500 mil. Kč. systém sběru žádostí: kontinuální podporované aktivity: – Zvyšování vnitřní efektivity podniků – Zvyšování efektivity dodavatelsko-odběratelských vztahů – Zdokonalování technické infrastruktury a programového vybavení – využití IS/ICT při vývoji nových nebo inovaci stávajících výrobků a technologií – zavádění a rozšiřování outsourcingu IS nebo jeho částí v podnicích

Prioritní osa 3 – Efektivní energie Eko-energie cílem programu je stimulovat aktivitu podnikatelů, zejména malých a středních, v oblasti snižování energetické náročnosti výroby, spotřeby primárních energetických zdrojů a vyššího využití obnovitelných zdrojů příjemci: podnikatelské subjekty (MSP i velké podniky) forma podpory: dotace ve výši 0, mil. Kč, podřízený úvěr s finančním příspěvkem podporované aktivity: – využití obnovitelných a druhotných zdrojů (výstavba zařízení na výrobu a rozvod elektrické a tepelné energie a jejich rekonstrukce, výroba briket z OZE apod.) – úspory energie (modernizace zařízení na výrobu energie, využití odpadní energie v průmyslových procesech aj.)

Prioritní osa 3 – Efektivní energie Eko-energie - výzva vyhlášení programu: příjem registračních žádostí: od 1.6. do předpokládaný příjem plných žádostí od do plánovaná alokace pro tuto výzvu: 850 mil. Kč. systém sběru žádostí: první kolo výzvy podporované aktivity: - využití obnovitelných a druhotných energetických zdrojů - úspory energie

Inovace cílem programu je stimulovat a zvýšit inovační aktivitu podnikatelů v oblasti výroby i služeb; součástí programu je rovněž podpora patentových aktivit příjemci: podnikatelské subjekty (MSP i velké podniky), u projektů na ochranu práv průmyslového vlastnictví také veřejné výzkumné instituce, vysoké školy a fyzické osoby forma podpory: dotace (v různé výši podle podporované aktivity) v rámci programu lze získat podporu jak na realizaci inovací technických (inovace produktů a procesů), tak netechnických (organizační a marketingové inovace) nově jsou podporovány také aktivity spojené s ochranou práv průmyslového vlastnictví uvažuje se s využitím tzv. křížového financování Prioritní osa 4 - Inovace

Inovace - výzva vyhlášení výzvy: příjem registračních žádostí: od do předpokládaný příjem plných žádostí od do plánovaná alokace pro tuto výzvu: 1,5 mld. Kč systém sběru žádostí: kontinuální podporované aktivity: - Inovace produktu MSP - Inovace procesu MSP + organizační a marketingová inovace Prioritní osa 4 - Inovace

Potenciál program zaměřený na posílení vývojových kapacit podniků (zejména MSP) a prohloubení spolupráce firem s výzkumnými a vývojovými institucemi příjemci: podnikatelské subjekty (MSP i velké podniky) forma podpory: dotace ve výši 1 – 75 mil. Kč podporované aktivity: – založení nebo rozvoj centra průmyslového výzkumu (pozemky, budovy, stroje a zařízení a jiné vybavení) – provozní náklady centra výběrová kritéria – MPO zadalo jejich zpracování externímu subjektu Prioritní osa 4 - Inovace

Potenciál - výzva vyhlášení výzvy: příjem registračních žádostí: od do předpokládaný příjem plných žádostí od do systém sběru žádostí: kontinuální plánovaná alokace pro tuto výzvu: 600 mil. CZK podporované aktivity: – založení nebo rozvoj center průmyslového výzkumu, vývoje a inovací spočívající v pořízení pozemků, budov, strojů/zařízení a jiného vybavení nezbytného a výlučně využívaného pro zajištění aktivit tohoto centra. MSP Prioritní osa 4 - Inovace

Prioritní osa 1 - Vznik firem START program realizovaný ve spolupráci s ČMZRB, a.s. podpora realizace podnikatelských záměrů osob vstupujících do podnikání poprvé nebo s delším časovým odstupem příjemci: pouze drobní podnikatelé – FO i PO forma podpory: bezúročný úvěr nebo zvýhodněná záruka s finančním příspěvkem k zaručovanému úvěru Využití nových finančních nástrojů financování projektů malých a středních firem v počáteční fázi podnikání pomocí rizikového kapitálu konkrétní podoba realizace této aktivity bude zpřesněna v závislosti na výsledcích probíhajících jednání

Prioritní osa 2 - Rozvoj firem Progres úvěrový program realizovaný ve spolupráci s ČMZRB, a.s. podpora realizace rozvojových projektů malých a středních podnikatelů forma podpory: podřízený úvěr nebo podřízený úvěr s finančním příspěvkem část EPC – Energy Performance Contracting – podpora realizace projektů MSP v oblasti energetických služeb formou zvýhodněného úvěru či zvýhodněné záruky s fin. přísp. k zaručovanému úvěru Záruka program realizovaný ve spolupráci s ČMZRB, a.s. podpora realizace podnikatelských projektů MSP prostřednictvím zvýhodněných záruk a zvýhodněných záruk s finančním příspěvkem k zaručovanému úvěru

Prioritní osa 2 - Rozvoj firem ICT a strategické služby program, jenž je zaměřen na podporu konkurenceschopnosti a růstu ICT sektoru v České republice, podporu nabídky nových informačních systémů, ICT řešení, softwarových produktů a služeb a podporu vybraných strategických služeb příjemci: podnikatelské subjekty (MSP i velké podniky) forma podpory: dotace ve výši 1 – 100 mil. Kč podporované aktivity: – tvorba nových ICT řešení a aplikací – centra pro návrh a aplikaci IS/ICT – centra sdílených služeb – centra zákaznické podpory – centra oprav high-tech výrobků a technologií

Spolupráce podpora vzniku a rozvoje kooperačních odvětvových seskupení – klastrů, pólů excelence, technologických platforem a kooperačních projektů na regionální, nadregionální i mezinárodní úrovni příjemci: právnické osoby podle § 18 Občanského zákoníku (bližší vymezení bude uvedeno ve výzvě) forma podpory: dotace podporované aktivity: – klastry – vytváření a rozvoj územně koncentrovaných odvětvových nebo oborových seskupení podnikatelských subjektů, vědecko- výzkumných, vzdělávacích aj. institucí – póly excelence – seskupení výzkumných, podnikatelských a subjektů zaměřených na výzkum v oblasti špičkových technologií – technologické platformy – spolupráce veřejného a soukromého sektoru v oblasti VaV ve významných technologických oblastech Prioritní osa 5 – Prostředí pro podnikání a inovace

Prosperita podpora zakládání a rozvoje subjektů infrastruktury pro průmyslový výzkum, vývoj a inovace příjemci: právnické osoby dle § 18 Občanského zákoníku písm. a), c) a d), PO dle § 20 Obč. zák. a neziskové organizace (OPS) forma podpory: dotace podporované aktivity: – zakládání a rozvoj vědeckých a vědeckotechnických parků – zakládání a rozvoj center pro transfer technologií – zakládání a rozvoj podnikatelských inkubátorů a podnikatelských inovačních center (BIC, PIC apod.) – zakládání a rozvoj sítí Business Angels uvažuje se s využitím tzv. křížového financování Prioritní osa 5 – Prostředí pro podnikání a inovace

Školicí střediska podpora investic do infrastruktury pro rozvoj lidských zdrojů v podnicích a také v institucích, které poskytují služby pro podnikat. subjekty v oblasti dalšího profesního vzdělávání příjemci: podnikatelské subjekty (MSP i velké podniky), sdružení podnikatelů, územní samosprávné celky a jejich svazky, neziskové organizace, vzdělávací instituce vzdělávající mimo systém formálního vzdělávání ve vybraných oborech a odvětvích forma podpory: dotace ve výši 0,2 – 150 mil. Kč uvažuje se s využitím tzv. křížového financování Prioritní osa 5 – Prostředí pro podnikání a inovace

Nemovitosti podpora projektů zaměřených na zkvalitnění infrastruktury pro podnikání příjemci: podnikatelské subjekty (MSP i velké podniky), územní samosprávné celky a jejich svazky forma podpory: dotace ve výši 1 – 500 mil. Kč podporované aktivity: – projekt přípravy zóny, projekt regenerace zóny (přeměna brownfieldu na podnikatelskou zónu) – projekt výstavby nájemního objektu, rekonstrukce objektu (přeměna objektu, který odpovídá definici brownfieldu, na podnikatelskou zónu) – projekt vyhotovení projektové dokumentace – projekt relokace (přemístění ) firmy – projekt akreditace manažera regionální infrastruktury Prioritní osa 5 – Prostředí pro podnikání a inovace } nově

Poradenství cílem programu je zlepšení kvality a dostupnosti poradenských, informačních a vzdělávacích služeb pro MSP a tím i zvýšení jejich konkurenceschopnosti příjemci: MSP forma podpory: dotace podporované aktivity: – tvorba a udržování Národního registru poradců – podpora poradenských služeb pro MSP poskytovaných zejména poradci z NRP – poskytování dotovaných poradenských, vzdělávacích a informačních služeb pro MSP prostřednictvím Regionální poradenské a informační infrastruktury – analýzy světových i českých rozvojových trendů majících vliv na inovační aktivitu uvažuje se s využitím tzv. křížového financování Prioritní osa 6 – Služby pro rozvoj podnikání

Finanční hodnocení Hodnocení projektů Žádost o platbu a kontrola na místě Monitoring Podání žádosti Koloběh dotace

eAccount - jeho výhody Úvodní obecná stránka Úvodní stránka (projektu) Registrační žádost Plná žádost Podmínky poskytnutí dotace, přílohy, metodiky Žádost o platbu, přílohy Monitorin g projektu eAccount: komplexní prostředek k „elektronizaci“ předkládání dokumentů žadatelem – úbytek papírování, výrazné zrychlení procesů –žadatel bude mít k dispozici všechny formuláře a informace, které v souvislosti s podáním a realizací projektu potřebuje –součástí budou odkazy na důležité dokumenty (metodiky, apod.) včetně informace, proč by si je měl žadatel přečíst a co obsahují –možnost žadatele sledovat aktuální stav projektu, lhůty pro předkládání dokumentů, nápovědy/návody, co je v danou chvíli třeba učinit, kontextové nápovědy

eAccount - aktuální stav K je aktivováno 767 uživatelů (Master účtů) a dalších 145 ještě čeká na potvrzení. - v programu Rozvoj – přijato 172 registračních žádostí. - v programu Marketing – přijato 69 registračních žádostí.

Velké podniky Podpora velkým podnikům ve vybraných programech OPPI (Def. 1) - podpora velkým podnikům v rámci daného programu bude poskytována v případě, že tyto podniky nejsou nadnárodními společnostmi nebo jejich součástí

Implementace Implementační struktura  Řídicí orgán – MPO – Odbor strukturálních fondů  Zprostředkující subjekty:  CzechInvest  CzechTrade  Česká energetická agentura  Českomoravská záruční a rozvojová banka, a.s.

Děkuji za pozornost! zelená linka