Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a spolupráce Libereckého kraje v projektu IQ Industry
Advertisements

Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE 17. prosince 2008.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
1 Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Přátelské setkání.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
ODBORNÉ ŠKOLSTVÍ A DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
PRIORITY ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ LIBERECKÉHO KRAJE v návaznosti na globální granty RNDr. Robert Gamba vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Organizační struktura
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
Lednice,  vzdělávání dospělých je velmi důležité (je mu však věnována menší pozornost než v zahraničí)  nabídka je dostatečná, kvalita je.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Studium pro školní metodiky prevence
VÝROČNÍ KONFERENCE GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 27. listopadu 2008 Liberecký kraj.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Projekt Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků škol a školských zařízení Libereckého kraje v oblasti řízení a personální politiky I CZ.1.07/1.3.00/
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Průběžné výsledky zjišťování absorpční kapacity v oblasti vzdělávání Projekt: Šance pro Moravskoslezský kraj – Vzdělaní lidé a připravený venkov.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
ITI Pražské metropolitní oblasti. ITI - nový nástroj Evropské komise - Výchozími dokumenty jsou Strategie EU 2020 a návrhy nařízení Evropské komise -
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
Integrovaný regionální operační program
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
ZPRÁVA O STAVU RESORTU Alena Losová členka Rady Libereckého kraje
místo konání: Krajský úřad Libereckého kraje
Střední odborné vzdělávání a trh práce „odpověď na demografický vývoj“
REFORMA STŘEDNÍHO ŠKOLSTVÍ Zvyšování kvality a efektivity středního vzdělávání Libereckého kraje Bc. Radek Cikl náměstek hejtmana pro resort.
Základní vzdělávání a další …
Bc. Magdalena Zábranská
Vazba na Operační programy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Aktuální informace k síti škol a školských zařízení v MSK
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Liberec.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Setkání kariérových poradců Louny –
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
Setkání kariérových poradců
Setkání kariérových poradců Chomutov –
Vítejte na třetí místní konferenci
BUDOUCNOST středního vzdělávání V LIBERECKÉM KRAJI
Transkript prezentace:

Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011

 úprava kapacit středních škol a samotných oborů vzdělání – podpora regionálních vzdělávacích center  zachování poměru žáků vstupujících na studijní obory zakončené maturitní zkouškou a výučním listem  podpora odborného vzdělávání s cílem vzbudit zájem o technické obory již u žáků základních škol  Stipendijní program pro žáky středních škol zřizovaných Libereckým krajem ve vybraných oborech vzdělání  spolupráce se sociálními partnery (např.: veletrh EDUCA 2011 MYJOB LIBEREC 2011; IQ AUTO; Den pro holky; Startech)  podpora rozvoje dalšího vzdělávání ke zvýšení zaměstnatelnosti (UNIV 2 KRAJE) POLITIKA KRAJE V OBLASTI ŠKOLSTVÍ

 OPVK – další možnosti pro rozvoj škol  prioritní osa 1 – zaměřena na počáteční vzdělávání a vzdělávání pedagogů  prioritní osa 3 – zaměřena na další vzdělávání  OPŽP – investiční programy zejména v oblasti úspory energií  zaměřené na zateplení budov  zaměřené na změnu způsobu vytápění  ROP NUTS II Severovýchod – investiční programy zejména v oblasti úspory energií  výstavba, rekonstrukce a modernizace objektů škol a školských zařízení  pořízení nebo modernizace vybavení DALŠÍ MOŽNOST PRO ROZVOJ ŠKOL

 oblast dalšího vzdělávání je prostorem a výzvou pro čelení nepříznivému demografickému vývoji, který ohrožuje existenci jednotlivých škol a s nimi celé řady oborů vzdělání  využití nadbytečných prostorových kapacit ve středních školách  uplatnění stávajících pedagogů počátečního vzdělávání v roli lektorů dospělých  podpora přípravy profesionálního zajištění vlastního procesu dalšího vzdělávání zejména s důrazem na spolupráci se sociálními partnery  podpora zaměstnatelnosti obyvatel kraje DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ – UNIV 2 KRAJE

Děkuji Vám za pozornost. Bc. Radek Cikl náměstek hejtmana Libereckého kraje pověřený řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy a sportu