Architekt a stavitel Přeštice – Praha

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
České země v Rakousku - Uhersku
Advertisements

Památky Unesco Česká republika.
Úsilí za vznik ČSR 1914 – 1918.
Profesor MUDr. Ivan Horbačevský
2.Polovina 19.století Výukový materiál EU – Šve07 2.pol. 19.stol. Vypracovala: Mgr. Martina Švestková Vlastivědné učivo 5.ročníku.
 Narodil se po deseti dcerách do rodiny sládka v Litomyšli 2. března  Smetana se již od svých 4 let na popud svého otce věnoval hudbě. Učil.
Vávrovice Opava. lékař předseda Župy českých lékařů ve Slezsku pokladník a předseda Matice opavské spoluzakladatel a předseda.
CZ KVÍZ.
Bedřich smetana Život a dílo
římský císař, král český a uherský
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Vytvořila: Kristýna Kořínková
O GALERII CHODBA ● na Katolické gymnázium Třebíč působí od roku 2000 ● založena s cílem vzdělávat a kultivovat studenty školy ● výstavy českých i zahraničních.
Rakousko-Uhersko Do teď jsme se vždy bavili o Habsburské monarchii.
Doba Jaroslava Vrchlického
Ludwig Karl Wilhelm. Narodil se v roce 1814 v Jeně Vystudoval rytířskou akademii v Drážďanech byl jmenován poručíkem v saském gardovém pluku V roce 1833.
Zámek Sychrov Klára Panušková.
Zámek Schönbrunn Vídeň Rakousko.
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
STŘEDOČESKÝ KRAJ Edita Petříčková.
Karel Čapek.
KAREL ČAPEK.
Narozen: 15. února 1831 Přeštice - † 11.března.1908 Praha
ČESKÉ ZEMĚ PŘED PRVNÍ SVĚTOVOU VÁLKOU
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hrušková Datum: Název: VY_ 32 _INOVACE.
Antoine Henri Becquerel
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
1 LUŽANY Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Rakousko.
Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji PROJEKT CZ.1.07/1.1.08/
Narozen: 15.února 1831 Zemřel: 11.března 1908 Vypracovali: Jakub Holub a Šárka Kočnarová.
PAMÁTKY PRAHA.
Sociální ekonomika v ČR v ČR třetí sektor tradičně spojován s občanským sektorem omezené užívání názvu sociální ekonomika o obsahu SE panuje všeobecně.
OSOBNOST František Křižík Vypracovaly: Kateřina Nováková
Bedřich Smetana.
Reálie - bankovky.
Karel Čapek.
Klasicismus v Čechách Konec 18. století.
Romantická architektura v Čechách
PETR PARLÉŘ Mgr. Michaela Psíková.
EU-OP VK VY_32_INOVACE_D17
Napoleon Bonaparte - císařství
Téma: KULTURA A VĚDA V PRVNÍ REPUBLICE Předmět: Dějepis
Karel Čapek.
U3V – kurz Vyšehrad v proměnách staletí (Gabriela Cundrová)
Ahoj, jsem Vítkovický zámek a provedu Vás svou historií.
Národní divadlo Praha Mgr. Nikola Vykydalová.
Šumperk (Malá Vídeň).
Stojí za to vid ě t no č ní Víde ň ? Stojí za to vid ě t no č ní Víde ň ?
Studentský projekt Gymnázium Roudnice nad Labem Nenechme to spadnout…
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR. LENKA POZDĚNOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_VLASTIVĚDA_5.TŘÍDA_20. TOMÁŠ GARRIGUE MASARYK TÉMA: TOMÁŠ GARRIGUE.
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
JAZYKOVĚ – METODICKÝ POBYT. Regensburg Jedno z nejkrásnějších měst Evropy na Dunaji. Zde jsem absolvovala čtrnáctidenní jazykově–metodický pobyt.
NÁZEV ŠKOLY: GYMNÁZIUM JOSEFA JUNGMANNA, LITOMĚŘICE, Svojsíkova 1, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_3A_02_Celetná.
Nejvýznamnější pražská divadla období národního obrození a romantismu NO – 1770–1848 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Michal.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Autoři: Lenka Koudelková, Adéla Vičarová, Radek Študent.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Zdeňka Pecková Číslo VY_32_INOVACE_3432 NázevGeorg Friedrich Händel Téma hodinyŽivot a dílo G. F.
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Karel IV. „Otec vlasti“ Filip Valla
Romantická architektura v Čechách
Zámek Schönbrunn Vídeň Rakousko.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BLÍŽEJOV ZÁVĚREČNÁ PRÁCE IX. ROČNÍK
Habsburská monarchie a české země v 18. století
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Světoví hudební skladatelé
Alexander Bach 1813 – 1893 Fraňková Kateřina 4.B.
Vznik Rakouska - Uherska A život jeho obyvatel přijala habsburská říše nový název Rakousko – Uhersko se společným panovníkem Františkem Josefem.
Transkript prezentace:

Architekt a stavitel 15. 2. 1831 Přeštice – 11. 3. 1908 Praha Josef hlávka Architekt a stavitel 15. 2. 1831 Přeštice – 11. 3. 1908 Praha

Život Josefa Hlávky Narodil se v Přešticích u Plzně Otec od mala podporoval v studiích Gymnázium v Klatovech Český stavovský polytechnický ústav v Praze Akademie výtvarných umění ve Vídni Při studiích výuční list Zedníka Při studiu brigády na stavbách Česko-Vídeňský stavitel František Šebek

Darovaná firma Architekt a krátce poté ředitel celé stavební kanceláře 1856 Cestovní stipendium 1859 Návrat do Vídně převzal celou Šebkovu kancelář 1860 první úspěch-Kostel Lazaretů ve Vídni Dvorní opera ve Vídni Celkem 142 objektů

Zámecký pán na vozíku 1866 Velkostatek v Lužanech pro matku Po ochrnutí na radu lékařů odchází do ústraní do Lužan Přestavba Lužanského zámku na společenské centrum života

Nadace Zakládá nadace ,podporuje umělce,vědce i nemajetné studenty 1887-Druhá manželka, podporuje ho v nadačním snažení Mnoho nadací, cen a darů Zřízení České Akademie Česká jubilejní nadace pro výtvarné umění Vysokoškolské studentské koleje Nadace Josefa,Marie a Zdenky Hlávkových

Český Nobel Často je nazýván českým Nobelem protože žil v době prvních Nobelových cen Oproti Nobelovi však následoval národní cíle a podporoval nadané studenty Rozdíl mezi nimi je ale i v tom, že na Nobela svět nezapomněl, kdežto na Hlávku jeho národ málem ano.

Nejvýznamnejší stavby V českých zemích Novogotická zemská porodnice v Praze Oprava Karlova mostu Přestavba zámku v Lužanech Záchrana Akademie výtvarných umění v Praze Ve světě Dvorní opera ve Vídni Rezidence biskupa v Černovicích na Ukrajině komplex staveb pro metropolitu řeckopravoslavné církve v hlavním městě západní Bukoviny Černovicích

Porodnice u Apolináře

Oprava karlova mostu

Zámek v Lužanech

Akademie výtvarných umění v Praze

Státní opera ve Vídni

Rezidence biskupa v Černovicích

Pocty a tituly Člen rakouské ústřední komise pro zachování památek Člen Státní akademie výtvarných umění ve Vídni Titul stavebního rady Laureátem řady rakouských státních vyznamenání Říšský poslanec a doživotní člen vídeňské Panské sněmovny