Www.zeleneuradovani.cz ZELENÉ ÚŘADOVÁNÍ V TEORII I PRAXI Setkání tajemníků – vedoucích úřadů Hradec Králové, 18.9. 2008 Vojtěch Drahoňovský (ZO ČSOP Křižánky)‏

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
Advertisements

Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ekolabeling.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Konference MUNICIPALITY 2011
Legislativní rámec ochrany zdraví obyvatel před hlukem MUDr. Michael Vít, Ph.D. hlavní hygienik ČR.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MŽP Od regulace k ekoefektivnosti – nové zkušenosti a podpora pro podniky Tomáš Kažmierski
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Ing. Helena Beránková Oddělení územního plánování a hluku Odbor hygieny obecné a komunální Telefon: Na Bělidle 7,
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Pohled Moravskoslezského kraje na „Energeticky nezávislý kraj“ Ing
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Ekologický pilíř – celkový přehled
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
E M A S - Systém environmentálního řízení a auditu Zavádění EMAS na MŽP Porada OVSS
Jednotný informační systém o životním prostředí (JISŽP)
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
„Dopady spuštění základních registrů na subjekty veřejné správy“
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Název projektu Změna vytápění Mateřské školky a Domu s pečovatelskou službou na vytápění biomasou Tomáš HojdaMartin Paťha Luboš RypáčekMartin Müller.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Marketingové prostředí obce
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání Česká města a příklady ze zahraničí Praha
Interaktivní personální portál
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Zelená kancelář. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Společenská odpovědnost a školy
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Výbory a pracovní skupiny
Presentation Title 1st September 2002
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Transkript prezentace:

ZELENÉ ÚŘADOVÁNÍ V TEORII I PRAXI Setkání tajemníků – vedoucích úřadů Hradec Králové, Vojtěch Drahoňovský (ZO ČSOP Křižánky)‏ Mgr. Kamila Kanichová (STEP)‏

PODPORA, PORADENSTVÍ ekoporadny, státní instituce, nadšenci Národní asociace pro env. poradenství – STEP Česká informační agentura životního prostředí, CENIA Národní síť zdravých měst, NSZM -poradenství, podpora při zavádění -výměna zkušeností -vzdělávaní -společné projekty -mezinárodní spolupráce Český svaz ochránců přírody, ZO Křižánky (Jičín)‏ Udržitelná spotřeba a výroba (vč. Zeleného úřadování)‏ BRO – biologicky rozložitelné odpady a další

Co to je? Zelené úřadování environmentálně příznivé chování institucí financovaných z veřejných prostředků, jako jsou např. obecní, městské či krajské úřady, školy, školky, domy s pečovatelskou službou. Zahrnuje jak systémová opatření zaměřená zejména na provoz a chování, tak nakupování. Zelené nakupování takový způsob nákupu či zásobování, při kterém je brán ohled na dopad vybraného zboží a služeb na životní prostředí. Udržitelná veřejná správa může zohledňovat kromě environmentálních a ekonomických aspektů i rozměr sociální a etický

Témata Zeleného úřadování Úklid a čištění Kancelářské potřeby Tisk a používání IT techniky Nakupování Odpady Spotřeba energií Vozidla Výchova a osvěta – být příkladem

PROČ? Environmentálně vhodné chování úřadů: Šetří životní prostředí a vlastní kapsu Pozitivně ovlivňuje své okolí - občany, návštěvníky, další instituce a firmy Může svou poptávkou zvýšit dostupnost výrobků příznivějších pro životní prostředí na trhu V Evropské unii se ročně vydává 16 % HDP na nakupování ve veřejném sektoru, v ČR je to až 20%. Motivace a očekávání úřadů: Finanční úspory Pozitivní image Příklad Projekty spolupráce

PRINCIPY ZELENÉHO ÚŘADOVÁNÍ Preventivní ochrana životního prostředí Přístup zohlednění celého životního cyklu Šetření zdrojů Environmentálně vhodné nakládání se vzniklými odpady a předcházení jejich vzniku Omezení zátěže životního a pracovního prostředí zaměstnaců nebezpečnými chemickými látkami Podpora využívání lokálních zdrojů Dodržování platné legislativy Zohlednění sociálních aspektů Finanční úspora (EKO logické -EKO nomické )‏

Jak na to??? Postupné kroky pro zavádění Podpora vedení – Vaše podpora ! Zodpovědný pracovník Analýza současného stavu Návrh vhodných opatření + jejich sled Formalizace návrhu (interní předpis)‏ Komunikace – uvnitř a ven Školení – zaměstnanců – přijetí za své

CO VÁS MŮŽE ČEKAT? Překážky i překvapení – při získání podpory vedení a širšího kruhu jde snadněji Malá ochota měnit zaužívané stereotypy Malá důvěra v opatření Četnější komunikace uvnitř úřadů/institucí – předání nadšení, vytvoření zázemí Různé environmentální povědomí zaměstnanců včetně předsudků a starých poznatků

STRATEGICKÉ A LEGISLATIVNÍ RÁMCE – SVĚT, EU AGENDA 21 – kapitola 4 – udržitelná spotřeba cíl: Podporovat strategie nakupování ve veřejné správě, které podněcují rozvoj a šíření ekologicky šetrného zboží a služeb Světový summit v Johanesburgu 2002 OECD EU - Integrovaná produktová politika – Sdělení COM(2003) Akční program pro životní prostředí - usnesení č. 1600/2002/EG Podpora nakupování ve veřejném sektoru, které se řídí ekologickými kritérii spolu se zohledněním ekologického značení. Do nákupních postupů lze zahrnout kritéria týkající se životního cyklu výrobku včetně výrobní fáze, a to s ohledem na společná pravidla soutěže a pravidla pro vnitřní trh, což se v praxi řídí danými směrnicemi;

ČESKÁ REPUBLIKA Usnesení vlády č. 1048/ Státní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty pro ČR Usnesení vlády č. 1155/2006 – Akční plán SP EVVO Usnesení vlády č.720/2000 k návrhu podpory rozvoje prodeje a užívání EŠV Zákon o zadávání veřejných zakázek Rámec programů udržitelné spotřeby a výroby ČR

Východiska Legislativa, další dokumenty v ČR: Usnesení vlády č. 1155/2006 – Akční plán SP EVVO 47. Postupně zavádět environmentálně šetrný provoz úřadů územních samosprávných celků a jimi zřizovaných institucí (např. škol, zdravotnických zařízení, kulturně vzdělávacích zařízení) včetně úprav veřejných prostranství. Termín: od roku 2007 trvale Doporučení je určeno: státním institucím a úřadům, primátorům a starostům měst a obcí a jejich podřízeným institucím

Východiska Legislativa, další dokumenty v ČR: Usnesení vlády č. 720/2000 k návrhu podpory rozvoje prodeje a užívání EŠV III. d o p o r u č u j e členům vlády, vedoucím ostatních ústředních orgánů státní správy a přednostům okresních úřadů, aby v jimi řízených organizacích: 1. při zadávání veřejných zakázek podle zákona č. 199/1994 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů, jejichž předmětem může být dodávka, instalace a použití výrobku, jedním z kritérií pro hodnocení nabídek veřejných zakázek byla ekologická šetrnost výrobku (např. označení ochrannou známkou „Ekologicky šetrný výrobek„), 2. upřednostnili přímý nákup takto označeného zboží a výrobků (např. pro opravy exteriérů a interiérů budov a jejich vybavení - nábytek, kopírky, osvětlení, kancelářské papíry, hygienické potřeby atd.);

Východiska Legislativa, další dokumenty v ČR: Zákon o zadávání veřejných zakázek č. 137/2006 Sb. Ekologická hlediska lze promítnout jako: Vymezení předmětu Vymezení kvalifikace (okruhu zájemců)‏ Stanovení dílčích hodnotících kritérií

Veřejné zakázky Zákon č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách § 78 – Kriteria pro zadávání veřejných zakázek (VZ)‏ 1) Základním kriteriem pro zadání VZ je ekonomická výhodnost nabídky nejnižší nabídková cena 4 ) Rozhodne-li se zadavatel pro zadání VZ podle ekonomické výhodnosti nabídky, posuzuje nabídku podle dílčích kriterií. Jednotlivým kriteriím musí zadavatel stanovit váhu, kterou vyjádří v procentech. Jedním z dílčích kriterií je vždy nabídková cena a dále zejména: provozní náklady, požadavky na údržbu, technické, jakostní, ekologické nebo funkční vlastnosti předmětu VZ.

KTERÝCH OBLASTÍ A AKTIVIT SE MOHOU DOTÝKAT? Kancelářské potřeby a papírování Nakládání s odpady v kancelářích Spotřeba energie Vytápění Izolace, těsnění oken Používání elektrických přístrojů Svícení Čištění a úklid Potraviny Nábytek a nátěrové hmoty Hospodaření s vodou Doprava

Kritéria a opatření v kanceláři Na co se zaměřit? MINIMALIZACE SPOTŘEBY ORIENTACE NA PRODUKTY VHODNÉ Z HLEDISKA ENVIRONMENTÁLNÍHO ČI SOCIÁLNÍHO SOFISTIKOVANÁ ŘEŠENÍ

PŘÍKLAD UHERSKÉ HRADIŠTĚ 26 tisíc obyvatel Úřad: 5 budov 226 zaměstnanců

PŘÍKLAD UHERSKÉ HRADIŠTĚ POSTUPNÉ KROKYZAVÁDĚNÍ: Akční plán CAF – moderní úřad, který se chová ohleduplně a šetrně k ŽP/zvyšování kvality VS Projekt – podpora zavádění Koordinátor Informace pro zaměstnance úřadu Pracovní skupina Vstupní „audit“ a návrh opatření včetně finanční analýzy Akční plán ekologizace úřadu pro rok 2008 Projednání: odbory, komise rady města pro ŽP, vedení Schválení radou města Realizace - Ekologizace provozu úřadu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ OBLASTI AKČNÍHO PLÁNU Papír a výrobky z něho Kancelářské potřeby Zařízení interiéru Čištění a úklid Hospodaření s vodou Odpady Spotřeba energie Kancelářská technika Stravování, občerstvení Doprava

EKOLOGICKÉ NEMUSÍ ZNAMENAT DRAHÝ LUXUS! Město Vídeň: Projekt „Ekologicky čistit“ ve vídeňském sdružení nemocnic: Úspory: 23% množství (1996: 386 t/a /2000: 297 t/a); 10% nákladů (1996: kolem € /a – 1999/2000: kolem € /a). ÖkoBeschaffungsService Vorarlberg: Podstatná optimalizace procesu nakupování (úspory v obcích průměrně 50%), cenové výhody pro obce díky „poolingu“ poptávky (až 30%)‏

Kancelářské potřeby Ukázky z katalogů srovnání cen (leden 2008)‏

Kopírovací papír A4 Cena: 78Kč/bal.Cena: 112Kč/ bal. Cena: 89Kč/bal.Cena: 76Kč/bal. Papír – Xerox Recycled, 80g, str. 17 Papír – Multi Copy Originál, 80g, str. 16 Papír – IBM Office Pro Paper, 80g, IBM, str.15 Papír – Image Smart, 80g, IMAGE, str. 14

Pákové pořadače Cena: 28,90Kč/ks Cena: 30,90Kč/ksCena: 54Kč/ks Cena: 41Kč/ks Pořadač pákový rado, Hit Classic, A4, mramor, Ešv, HIT, str. 31- Mefisto Pořadač pákový HIT, A4, prešpán, Ešv, HIT, str. 31-Mefisto Pořadač pákový celoplast, A4, ESSELTE, str. 51 Pořadač pákový PP, A4, polypropylen. Potah, HERLITZ, str. 52

Rychlovazače závěsné Cena: 2,70Kč/ksCena: 10,80Kč/ksCena: 7Kč/ks Rychlovazač závěsný celý Classic, A4, ekokarton, HIT, str. 69 Rychlovazač závěsný celý prešpán, A4, HIT, str. 69 Rychlovazač s euroděrováním, A4, plast, HERLITZ, str. 61

Jak za úřad šetrnější? Podpora, poradenství, zkušenosti ze zavádění tu v České republice jsou ! ! Více nadšenců v úřadě/instituci prosadí mnohé Metody jak to spočítat a šetrnější provoz zavést jsou již známé Podporu Královehradeckého kraje – KÚ máte Buďte příkladem hodným následování Kontaktujte: - zástupce Krajského úřadu - nejbližší ekoporadnu - instituce CENIA či STEP - členy Sledujte:

Těší mě váš zájem! Kontakt: