VY_III/2_INOVACE_85_Ondřej Sekora

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
METODICKÝ LIST Tato prezentace navazuje na výuku vlastivědy, proto
Advertisements

Život Ferdy Mravence.
HMYZ OČIMA ONDŘEJE SEKORY
Josef Lada ( – ) autor: Kateřina Marková.
Narodil se roku 1890 v Malých Svatoňovicích. Jeho otec byl lékař a jeho matka sbírala lidový folk l or.Měl bratra Josefa a sestru Helenu. Vystudoval gymnázium.
VY_III/2_INOVACE_88_Bohumil Říha
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_08.
VY_III/2_INOVACE_86_Zdeněk Svěrák
VY_III/2_INOVACE_92_Markéta Zinnerová
VY_III/2_INOVACE_83_Jiří Žáček
Božena Němcová VY_III/2_INOVACE_82_Božena Němcová Mgr. Jana Svobodová.
VY_III/2_INOVACE_91_Václav Čtvrtek
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
VY_III/2_INOVACE_89_Eduard Petiška
Mikoláš Aleš
VY_32_INOVACE_06_ Český jazyk – čtení 2.ročník ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření.
VY_III/2_INOVACE_99_Josef Čapek
Ilustrace oblíbené knihy
VY_III/2_INOVACE_87_František Hrubín
Ondřej Sekora Český jazyk 6. ročník ZŠ
Mikoláš Aleš VY_III/2_INOVACE_90_Mikoláš Aleš Mgr. Jana Svobodová.
Jede vláček pohádka, veze samá zvířátka…
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.02 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici pohádek, jejich hlavní znaky a dělení. Žáci se seznámí s nejznámějšími autory.
VY_III/2_INOVACE_95_Michal Černík
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_16.
VY_32_INOVACE_07_ Český jazyk – čtení 2.ročník ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření.
ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová VY_32_INOVACE_17_ Český jazyk – čtení 2.ročník – vytvoření a ověření.
VY_32_INOVACE_ČJ _Zdeněk Šmíd,prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Reálie - bankovky.
VY_III/2_INOVACE_84_Miloš Macourek
Karel Čapek.
VY_III/2_INOVACE_93_Helena Zmatlíková
VY_III/2_INOVACE_97_Adolf Born
VY_32_INOVACE_11_ Český jazyk – čtení 2.ročník ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření.
Jan Amos Komenský ( ) Cílem vzdělání a moudrosti je, aby člověk viděl před sebou jasnou cestu života, po ní opatrně vykračoval,
Ondřej Sekora ( – ) autor: Kateřina Marková.
Spisovatelé dětské literatury
LITERÁRNÍ VÝCHOVA 1. ročník
Eduard Petiška Český spisovatel.
VY_III/2_INOVACE_100_Zdeněk Miler
Jaroslav Seifert ( )
Karel a Josef Čapkovi.
Karel Jaromír Erben 7. listopadu 1811 – 21. listopadu 1870.
Karel Čapek.
○ Narodil se 6.února 1905 v Praze. ○ A zemřel 31.řijna1980 v Praze. ○Byl český divadelní a filmový herec, dramatik, filmový scénárista a spisovatel.
Karel Čapek. Kdo to je? Byl český spisovatel, novinář, dramatik, překladatel a fotograf. Narodil se v Malých Svatoňovicích. Studoval na gymnáziu.
Nela Sováková, Johana Černá
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_36.
VY_III/2_INOVACE_96_Astrid Lindgrenová
ZŠ Brno, Řehořova 3 Autoři české a světové literatury Český jazyk 9.ročník III
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Ondřeje Sekory Anotace: Seznámení s ilustracemi Ondřeje Sekory Autor: Mgr.
 Anotace: Žák se dozví informace o spisovateli a jeho dílech. Převypráví pohádku Kráska a zvíře.  Ročník: 5.  Vzdělávací oblast: Český jazyk – čtení.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_11B_CJ8_14_LITERATURA.
AnotaceSoubor činností k připomenutí významu 28. března, pracovní listy, medailonky, shrnující otázky. AutorMgr. Ivana Tesařová PředmětVlastivěda Očekávaný.
VÝZNAMNÉ OSOBNOSTI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_36.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_13_ONDREJ_SEKORA Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_11_ČJ SPISOVATELÉ A ILUSTRÁTOŘI_Ondřej Sekora Číslo projektu:
ONDŘEJ SEKORA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autor: Mgr. Irena Nádvorníková
ŠABLONA III/2 MIKOLÁŠ ALEŠ
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ DATUM VYTVOŘENÍ:
Mikoláš Aleš Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_17_Mikoláš.
Transkript prezentace:

VY_III/2_INOVACE_85_Ondřej Sekora Mgr. Jana Svobodová

Obsah Portrét Život Povolání Dílo Otázky

Portrét Obrázek na tabuli

Život Narodil se v Brně, zemřel v Praze Otec Ondřeje byl odborný učitel, zemřel v jeho sedmi letech Byl ze šesti sourozenců Sbíral motýly a hodně sportoval Soukromě studoval malbu a kreslení, vzorem mu byl Mikoláš Aleš Je považován za zakladatele ragby v ČR Založil a pracoval v časopise Sport

Povolání Sportovní referent a kreslíř Redaktor různých časopisů Spisovatel malíř na volné noze – časopisy Mateřídouška, Ohníček

Díla Ferda Mravenec Ferdův slabikář Trampoty Brouka Pytlíka Malované počasí Kronika města Kocourkova

Otázky čítanka pro 2. ročník Nová škola, O malých dětech, které si stavěly pod vodou domky Jak daleko letěli Která zvířátka v příběhu vystupovala Co měl Ferda postavit Kde měl Ferda stavět Jak vypadali chrostíci v domečcích Najdi v čítance, jak vypadaly domečky