Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se … environmentální reportáže z Kolína a okolí ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT naší školy FINANCOVANÝ VE SPOLUPRÁCI S MĚSTEM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2.1 Místo, kde žijeme - DOMOV
Advertisements

IV. etapa březen – květen 2013
ENERGETICKÉ SUROVINY - ELEKTRÁRNY
Naše třída od 1. do 7..
Reportáže Fotodokumentace
ZŠ a MŠ Blížejov KRONIKA-SPORT v Blížejově
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
Nekupujme si jejich životy! Martin Balvín Matěj Dvořák Pavel Kořínek.
Když jsme byli prvňáčci V první třídě jsme se učili číst ve slabikáři, psát v písance a počítat.
NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole.
VY_32_INOVACE_G Voda Opakovací otázky
okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)
SLAVNOSTNÍ VYHODNOCENÍ VÝROBY ZNAKŮ MĚST A OBCÍ Z ODPADOVÉHO MATERIÁLU KRAJSKÝ ÚŘAD V ÚSTÍ NAD LABEM.
Projekt třídy 4. B – les a lidská obydlí
ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT Základní školy Kolín IV., Prokopa Velikého 633
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
II.Etapa únor – červen 2012 Přehled výjezdů Průběžné pořadí skupin Konečné pořadí skupin.
Využití obnovitelných zdrojů energie, energeticky soběstačné obce
Užitečnost BPS Ing. Jiří Zima, obchodní manažer
Budoucnost Ústeckého kraje? budoucnost je vždy ovlivněna minulostí…
Domácí zvířata – druhy, chov
Životní prostředí klady vs. zápory.
VII. etapa září – prosinec 2014 ReportážeFotodokumentace.
Revitalizace panelových domů Porovnání spotřeby tepla.

Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se … environmentální reportáže z Kolína a okolí ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT naší školy FINANCOVANÝ VE SPOLUPRÁCI S MĚSTEM.
III. etapa září – prosinec 2012 ReportážeFotodokumentace.
ZDROJE ENERGIE Chemie 9. ročník
DĚLENÍ ČÍSLEM 5 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 50.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Jaderné elektrárny Vypracoval: Matěj Kolář Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
VY_52_INOVACE_PRV.3.29_Živá příroda _ dřeviny_pracovní list
Příroda a já Otázky.
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM VODA, VZDUCH, PŮDA
EGYPT země faraonů a pyramid Zpracovala: Helena CYPRIANOVÁ.
Moje třída.
3. Třída ZŠ a MŠ Sivice.
PREZENTACE O čtyřech letech učení fyziky na této škole očima Karla Kratochvíla & Martina Hortvíka.
Naše třída Já jsem sice přišla v 7. třídě, ale v této třídě jsem spokojená!
Projekt:Vzdělávací internetové kluby Jméno:Jakub Michálek Téma:Příroda a já.
JARO Jaro má 3 měsíce. Březen, Duben, Květen. Je aprílové počasí.
VIII. etapa leden 2015 – červen ReportážeFotodokumentace.
energie má své dobré stránky ale i špatné ENERGIE.
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_32_ČLOVĚK A ENERGIE. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Richard Dlouhý. Druhy elektráren  Vodní  Solární  Jaderná  Větrná  Tepelná  Geotermální Tyto elektrárny vytvářejí elektrickou energii.
Martin Sedlák, ředitel AliES 29. února Zvonečník, Praha.
X. etapa duben - červen 2016 ReportážeFotodokumentace.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
IX. etapa září – prosinec 2016 ReportážeFotodokumentace.
Zazelenit: fasády, zábradlí u mostů Zabránění erozi: stromy, rybníky.
Litoměřice 20. října 2016 Energeticky soběstačné obce.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Gabriela Hnátková NÁZEV: VY_52_INOVACE_03_PRV_3.
IX. etapa září – prosinec 2015 ReportážeFotodokumentace.
Reportáže Fotodokumentace
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Naše škola 1.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOUNY, PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR.JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_18_TYPY.
Valentýna Szybakowská
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
8. ZŠ Most Vítězslava Nezvala 2614.
IX.etapa září – prosinec 2016
Soňa Maruničová Říjen ročník
Den Země 3.A – 25. dubna.
Tak jsem se vydal ve čtvrtek 2
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se…
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se…
Transkript prezentace:

Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se … environmentální reportáže z Kolína a okolí ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT naší školy FINANCOVANÝ VE SPOLUPRÁCI S MĚSTEM KOLÍN

Vítězná práce – 4. skupina Vodní elektrárna Poděbrady I. etapa (říjen – prosinec 2011) Hodnocení: 4. skupina zpracovala pečlivě získané informace, zapsala povinné části reportáže, použila v práci pěkná souvětí a doprovodila text obrázky a výstižným nákresem, skupina velmi pěkně spolupracovala, text zpracovala třetí třída a výstižný nákres Milan Kmoch ze čtvrté třídy. Text: Text: A) A) Co ? Byli jsme ve vodní elektrárně. Co ? Byli jsme ve vodní elektrárně. Kde ? V Poděbradech. Kde ? V Poděbradech. Kdy ? Ve čtvrtek Kdy ? Ve čtvrtek Kdo ? III. A a IV. D. Kdo ? III. A a IV. D. S kým ? S třídními učitelkami Monikou Novotnou a Martou Ješetovou. S kým ? S třídními učitelkami Monikou Novotnou a Martou Ješetovou. B, C) B, C) Měli tam psa Broka. Ředitel vodní elektrárny se jmenoval Ladislav Ruml. Hodně se nám líbila převodová kola, a jak hrabačka vytahovala listí z Labe. Také stroje. Bylo hezké, když nás prováděl pan Ruml. Byla tam také norná stěna. Měli tam psa Broka. Ředitel vodní elektrárny se jmenoval Ladislav Ruml. Hodně se nám líbila převodová kola, a jak hrabačka vytahovala listí z Labe. Také stroje. Bylo hezké, když nás prováděl pan Ruml. Byla tam také norná stěna.

Vítězná práce - 3. skupina Energeticky soběstačná obec Kněžice I. etapa (říjen – prosinec 2011) Hodnocení: 3. skupina zpracovala pečlivě získané informace, zapsala povinné části reportáže, použila v práci pěkná souvětí, nákres je doplněn přesnými popisy jednotlivých částí systému bioplynové stanice, skupina velmi pěkně spolupracovala a zhodnotila přínos pro přírodu Text: Byli jsme v Kněžicích v bioplynové stanici ( ), byla tam III.A a IV.D s třídními učitelkami Martou Ješetovou a Monikou Novotnou. Zpracoval se zde odpad z domácností i poškozené cibule. Nelíbilo se nám, že to u bioplynové stanice zapáchá. Líbilo se nám, že se v obci Kněžice topí bioplynem a ne uhlím.

Bioplynová stanice Kněžice, nákres 3. skupiny

Vítězná práce - 3., 4. a 5. skupina Fotovoltaická elektrárna Žíšov I. etapa (říjen – prosinec 2011) Hodnocení: velmi nás potěšilo, že po třetím výjezdu bylo první místo obsazeno hned třemi skupinami, jejich reportáže obsahovaly povinné části reportáže, pěkná souvětí a nákresy a obrázky s popisky, členové skupin se v činnosti střídali a spolupracovali, zároveň skupiny zhodnotily přínos obnovitelných zdrojů pro přírodu Text: Byli jsme v Žíšově, ve fotovoltaické elektrárně, byli jsme tam , jela s námi paní učitelka Monika Novotná a Marta Ješetová. Bylo tam panelů. Elektrárna se začala stavět roku 2008 a byla dokončena roku Zásobí domácností. Elektrárnu chrání neviditelné paprsky. Panely jsou vyrobeny ze skla, křemíku a hliníku. Jsou tam zvířata a vzácné rostliny. Líbilo se nám, že elektrárna neškodí přírodě a panely se dají recykovat. (3. skupina) Byli jsme v Žíšově, kde mají fotovoltaickou elektrárnu, bylo to , byla tam III. A s paní učitelkou Monikou Novotnou a IV.D s paní učitelkou Martou Ješetovou. Byly tam panely a bylo jich tam Byly podepřeny dřevěnými trámy, pasou se tam i ovce. Elektrárna se začala stavět v roce 2008 a dostavěla se r Elektrárna pracuje díky světlu (nemusí mít jen sluníčko). Neškodí to přírodě, protože to nevydává kouř a mohou tam žít i zvířata. Panely se dají recyklovat i dřevěné trámy. A díky té elektrárně máme čistou přírodu, vzduch a elektřinu. (4. skupina) Byli jsme v Žíšově, byla tam fotovoltaická elektrárna, jeli jsme tam Byli jsme tam s Martou Ješetovou a Monikou Novotnou. Je tam panelů. Elektrárna byla postavena v roce 2008 – Jeden panel stál asi 8 tisíc Kč. Elektrárna zásobí asi domácností. Jsou zde sovy, vzácné rostliny, zajíci, ježci, myši. Panel je vyrobený ze skla a křemíku. A ten jeden panel vydrží 25 let. Jsme moc rádi, že elektrárna neubližuje přírodě.

Fotovoltaická elektrárna Žíšov, nákres 3. skupiny

Fotovoltaická elektrárna Žíšov, nákres 4. skupiny

Fotovoltaická elektrárna Žíšov, nákres 5. skupiny