REICO investiční společnost České spořitelny, a. s

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Target Click Fund Zajištěný investiční program.
Hospodaření s penězi Milena Tichá
Představení společnosti
Prezentace pro Forum 2013, SME Union
Investiční produkty pro opatrné nebo začínající investory.
Investování II (podílové fondy) Základy ekonomiky a účetnictví – 9
ZŠ a MŠ L.Kuby 48 České Budějovice Mgr. Libuše Jandová Počet hodin: 1.
Investiční společnosti a podílové fondy
Zadlužení, inflace, demografie
Akcie téma „Finanční produkty“
Zlatá střední cesta aneb Vyvážené investiční řešení
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Petr Slad a Rostislav Chabr
Spoření a investování Spoření = pravidelné odkládání menší částí příjmu a jeho ukládání na bankovní účet Nízké riziko Nízký výnos Investování = poskytování.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 1. srpna 2012 Název: VY_62_INOVACE_1.2.4.
Člen skupiny HVB Group Představení nového garantovaného fondu Capital Invest Guarantee Basket 2010.
Kdy nakoupit a kdy prodat? Časovat či nečasovat investice? Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
VY_62_INOVACE_1_2_14 „Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Přebytkový rozpočet spoření.
1 Finanční trhy Ostatní informace Petr Krajcigr
Penzijní fondy v rámci důchodové reformy Mojmír Boucník Viceprezident Asociace penzijních fondů.
Cenné papíry kapitálového trhu.
1 Zajištěné investice - jistota má svoji cenu Dámský investiční klub Petr Valenta ředitel odboru řízení produktů finančních trhů ČS.
Dluhové cenné papíry. Dluhopis.
Ekonomika 3.ročník denní studium 2. ročník nástavbové studium
REAL ESTATE MARKET AUTUMN 2007 PRAHA Martin Skalický.
INVESTIČNÍ KLUBY Martin Viktora Česká spořitelna - FM Retail distribution Oddělení řízení obchodů 2. října 2007.
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 26.srpna 2012 Název: VY_62_INOVACE_
Jednoduchá cesta k optimálnímu rozložení investic
PRIVATE BANKING Praha Private Banking Profesionální a komplexní péči o klienta Širokou nabídku finančních a investičních produktů počínaje.
Sportovní a podnikatelská střední škola, spol. s r.o. Ekonomika a marketing I. ročník Vyučující PhDr. Jan Sinkule Trh kapitálu II.  Výnosová míra z kapitálu.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
BROWNFIELDS vs. GREENFIELDS Dr. Ing. Vávra Přemysl, MBA
Pohodlí nade vše Využívejte všech služeb při investování Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
Nedepozitní finanční instituce Stanislav Polouček Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta Karviná.
Real Estate Market > Autumn 2006 Komerční nemovitosti a budoucnost výnosů Současný vývoj výnosů na trhu nemovitostí v České republice PRAHA, 5. října 2006.
 banka byla založena v lednu roku 1990  tehdy se jednalo o státní peněžní ústav, který byl 5. března 1992 transformován na akciovou společnost  v červenci.
1 Preferujete vrabce v hrsti? Konzervativní investiční řešení v praxi
Nemovitostní podílový fond České spořitelny Milan Vávra (investiční produkty) Miloslav Klášterecký (speciální fondy) 24. a 25. října 2006.
Už máte Sporoinvest… A co dál? Ing. Martin Viktora vedoucí týmu Podpora prodeje produktů FT
Kolektivní investování
ČS nemovitostní fond Dámský investiční klub České spořitelny Ing. Martin Skalický MRICS.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy : Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
KOLEKTIVNÍ INVESTOVÁNÍ.
Finanční výkazy obchodních společností
Finanční trh III. Kolektivní investování
KAPITOLA 11: AKTIVNÍ BANKOVNÍ OBCHODY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Podnikové finance Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí.
Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí1 Ostatní finanční zprostředkovatelé a subjekty působící na finančním trhu.
Soudobé trendy a perspektivy kolektivního investování prostřednictvím podílových fondů v České republice 2008 Jan Svoboda.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
Ing. František Řezáč, Ph.D. Mgr. Silvie Kafková Masarykova univerzita Správa aktiv pojišťovny, investiční činnost.
KAPITOLA 9: ZÁKLADNÍ DRUHY OPERACÍ - KOMERČNÍ BANKOVNICTVÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
SBERBANK CZ VÁŠ SILNÝ A SPOLEHLIVÝ OBCHODNÍ PARTNER ŘÍJEN 2014.
ČS nemovitostní fond - - investice na kterou si můžete sáhnout Dámský investiční klub
IAS 7 Výkazy peněžních toků. Cíl standardu Požadovat poskytování informací o proběhlých změnách stavu peněžních prostředků a peněžních ekvivalentů účetní.
J&T LIFE 2025 / 2030 / 2035 Fondy životního cyklu 1.
Druhy bank. Obchodní banky (komerční) Hypoteční banky Úvěrová a spořitelní družstva (kampeličky) Banky se speciálními funkcemi.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr.Ivana Řehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R19_Základy investování TEMA: Matematika.
F INANČNÍ ŘÍZENÍ FIRMY F INANČNÍ PORTFOLIO rozložení finančních investic firmy investice se liší výnosností a rizikem cílem je minimalizovat riziko Termínovaný.
Zákon o kolektivním investování 189/2004 Sb.. Základní ustanovení Kolektivní investování = podnikání, jehož předmětem je shromažďování peněžních prostředků.
Kolektivní investování z pohledu možnosti zhodnocení volných finančních prostředků podniku Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD. Oponent:
Kapitálový trh – charakteristika CP
Struktura finančního trhu
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Kolektivní investování
Kolektivní investování
Transkript prezentace:

REICO investiční společnost České spořitelny, a. s REICO investiční společnost České spořitelny, a.s. Vás vítá na dnešním setkání Mgr.Marcel Růžička Ing. Martin Skalický Mobil: 724 739 727 Mobil: 602 316 803 marcel.ruzicka@reicofunds.cz martin.skalicky@reicofunds.cz

Proč k tomu všemu ještě fondy nemovitostní ??? Kam investujete??? Fondy peněžního trhu Fondy dluhopisové Fondy akciové Fondy smíšené Fondy životního cyklu Aktivně řízená portfolia Fondy zajištěné Fondy fondů Proč k tomu všemu ještě fondy nemovitostní ???

Nemovitostní fondy Základní charakteristika: Nemovitostní fondy jsou subjekty, které vlastní a většinou i aktivně spravují nemovitosti za účelem dlouhodobého a stabilního dosahování zisků a uchování majetku. Nezaměňovat s fondem nemovitostních akcií!!!

Proč a jak investovat do nemovitostních fondů: Diverzifikace portfolia – nová třída aktiv!!! Výnosy nemovitostních fondů nejsou přímo závislé na vývoji akciových a dluhopisových trhů Hmatatelná aktiva – klient si může „sáhnout“ Zajímavý poměr výnosu a rizika - relativně bezpečný způsob investování s očekávaným výnosem nad úrovní dluhopisových fondů … … z pravidelných příjmů (nájmů) a z případného růstu cen nemovitostí Nemovitá aktiva jsou méně kolísavá a citlivá než jiné investiční tituly (nemovitostní trh je charakterizován dlouhodobými procesy) Obvyklá doporučovaná váha investic do nemovitostí v portfoliu klienta: 5 – 15%

Proč nemovitostní fondy Pro klienty, kteří chtějí čerpat výhody plynoucí z investice do nemovitostí, ale sami nemovitost nechtějí nebo nemohou vlastnit a spravovat. Rozložení rizika mezi více nemovitostí – regionálně i charakterem využití Profesionální správa portfolia fondu Nízká vstupní investice

REICO investiční společnost České spořitelny, a.s. Společnost vznikla v prosinci 2006 jako 100% dceřiná společnost České spořitelny, a.s. Poskytuje služby vysoké kvality spojené : S investováním do otevřených podílových fondů (speciálních fondů nemovitostí) a fondů určených kvalifikovaným investorům Správou majetku ve fondech Se zajišťováním poradenských a doprovodných technických služeb

ČS nemovitostní fond Forma fondu: speciální fond nemovitostí ve smyslu § 53 ZKI Investiční společnost: REICO investiční společnost ČS, a.s. Povolení ČNB: 9.2.2007 Auditor: Deloitte Depozitář: Česká spořitelna, a.s. Cíl: konzervativní zhodnocení vložených prostředků podílníků Zdroj výnosů: příjmy z provozu kvalitních nemovitostí Nabývání nemovitostí: napřímo nebo nabytím podílů nemovitostní společnosti. Frekvence oceňování: denně Minimální investice: 1.000 Kč

Představení ČS nemovitostního fondu ČS nemovitostní fond je největší otevřený podílový fond nemovitostí v České republice Fond shromažďuje peněžní prostředky získané od svých podílníků a takto získaný kapitál dále investuje do komerčních nemovitostí v České republice i v dalších zemích střední a východní Evropy Fond je určen investorům, kteří chtějí: Zajímavým způsobem zhodnotit své volné finanční prostředky Rozšířit své stávající portfolio o novou třídu aktiv Čerpat výhody plynoucí z investice do kvalitních komerčních nemovitostí, ale sami nemovitost vlastnit a spravovat nechtějí, nebo nemohou

Cíl fondu Cílem je stabilní zhodnocení vložených prostředků podílníků, které jsou investovány do dokončených a již pronajatých komerčních nemovitostí: administrativních budov, logistických parků, obchodních center a dalších. Hlavní část výnosu fondu je tvořena příjmem z pronájmu vlastněných nemovitostí. Tento příjem může v kombinaci s aktivní správou nemovitostí a růstem tržní ceny nemovitosti generovat velmi zajímavé výnosy.

Charakteristika a strategie fondu Fond se soustřeďuje převážně na dokončené nemovitosti, které generují výnosy v podobě nájmů. Orientační hodnota nabývaných nemovitostí by měla být vyšší než 10 milionů EUR Fond nevyplácí dividendu a veškeré výnosy jsou reinvestovány v souladu s investiční strategií

Regionální působení fondu Nákupy nemovitostí se budou soustředit převážně na region střední a východní Evropy a na státy v nichž působí bankovní skupina Erste Group Česká republika Slovenská republika Maďarsko Rakousko Ukrajina Rumunsko Chorvatsko

Portfolio fondu Fond investuje až 80% svých prostředků do hmatatelných, viditelných a snadno ocenitelných aktiv, tedy do konkrétních nemovitostí Zbývajících 20% pro zajištění výplaty odkupujících podílníků drží fond v rychle likvidních finančních aktivech: - vklady u bank se splatností do jednoho roku, - státní pokladniční poukázky, - dluhopisy se splatností nejdéle 3 roky apod.

Portfolio fondu

Nemovitosti v portfoliu fondu

Administrativní centrum Platinium v majetku fondu: od 31.8.2007 lokalita Brno – Veveří pronajímatelná plocha 8.674m2 98% obsazenost průměrná doba pronájmu 6 let Významní nájemníci: CYRRUS, GRISOFT, ČSOB, GENERALI POJIŠŤOVNA, KPMG a další www.platinium-brno.cz

Nákupní a zábavní centrum s multikinem Čtyři Dvory v majetku fondu: od 7.12.2007 lokalita České Budějovice, městská část Čtyři Dvory pronajímatelná plocha 11.000m2 multikino, obchody, služby,restaurace, bowling Významní nájemníci: CINESTAR, AHOLD, RAIFFEISENBANK, ROSSMANN a další www.ctyridvory.cz

Kancelářská budova Aqua palác v majetku fondu: od 7.12.2007 lokalita Praha 4, Nusle pronajímatelná plocha 8.000m2 střednědobé nájemní smlouvy atraktivní lokalita Významní nájemníci: HYDROPROJEKT, ESSOX, LLOYD´S REGISTER, MEDICOVER CZ

Logistický park Barbican v majetku fondu: od 7.12.2007 lokalita Praha - Ruzyně, v blízkosti letiště pronajímatelná plocha 11.000 m2 lokalita atraktivní pro logistickou činnost potenciál rozvoje dané lokality v budoucnu Významní nájemníci: EXPEDITORS INTERNATIONAL, HMS, RIVA

Administrativní budova, ul. Antonína Macka 22 v majetku fondu: od 7.12.2007 rohová budova v centru Ostravy atraktivní maloobchodní prostory v 1. a 2. podlaží zajímavé kancelářské prostory na ostatních podlažích pronajímatelná plocha 1.400 m2 Významní nájemníci: CK FISCHER, GE MONEY MULTISERVIS, JEANS MACHINE

Portfolio fondu

Výnos nemovitosti vs. výnos fondu Financování nemovitostí z cizích zdrojů: Hypoteční úvěr max. 70% hodnoty nemovitosti Součet všech úvěrů max. 50% hodnoty majetku fondu Finanční páka – efekt zvyšování rentability vlastního kapitálu použitím cizího kapitálu. (Je-li úroková míra nižší než výnosnost aktiv, potom použití cizího kapitálu zvyšuje výnosnost vlastního kapitálu.) Příklad: dvě nemovitosti s výnosem (příjmem z nájmů) 7% p.a. a úroková míra úvěru je 4%. Nemovitost Cena (kapitál) Vlastní zdroje Cizí Výnos 7% Úroky 4% Zisk Výnosnost vlastního kapitálu A 100   7 B 50 2 5 10%

Personální zázemí fondu Investiční ředitel a portfolio manažer: Ing.MARTIN SKALICKÝ Member of Royal Institution of Chartered Survyeors, jeden z pěti prvních členů z ČR 14 let odborné praxe v Cushman&Wakefield, s.r.o. Akviziční manažer: Ing. DANIEL MATULA MSc. Praxe v Bruselu u realitních konzultantů Catella Codemer 4 roky praxe v King Sturge, s.r.o.

Výbor odborníků VÝBOR ODBORNÍKŮ JE NEZÁVISLÝ ORGÁN, KTERÝ DOHLÍŽÍ NA SPRÁVNOST OCENĚNÍ NEMOVITOSTÍ V PORTFOLIU FONDU PhDr. Ing. ZDENKA KLAPALOVÁ, Csc. vystudovala VŠE obor ekonomicko-matematických výpočtů, kandidatura věd obor plánování a management, ředitelka a společnice jedné z nejvýznamnějším konzultantských firem na mezinárodním a českém trhu s nemovitostmi, prezidentka Asociace pro rozvoj trhu s nemovitostmi, členka Královské komory kvalifikovaných odhadců/znalců (RICS) Ing.JIŘÍ KOKOŠKA vystudoval fakultu stavebního inženýrství ČVUT Praha, postgraduální studium na VUT Brno obor soudní inženýrství, soudním znalcem v oboru ekonomika, odvětví ceny a odhady se specializací odhady nemovitostí, certifikován Bankovním institutem, a.s. a IOM při VŠE pro oceňování nemovitostí, dlouholetá praxe ve stavebnictví Ing. arch. JIŘÍ DOUBEK vystudoval Bankovní institut Vysoká škola – obor oceňování nemovitostí a ČVUT Praha fakulta architektury – obor architektura, autorizovaný architekt, držitel koncesní listiny pro oceňování majetku pro věci nemovité, specialista oceňování nemovitostí pro bankovní účely

Investice z pohledu klienta Z pohledu klienta se jedná o standardní otevřený podílový fond: Stanovuje denně hodnotu podílového listu Denní likvidita, je možné vkládat a vybírat prostředky na denní bázi, doba vypořádání je 2 dny od podání pokynu Doporučený investiční horizont 5 a více let Při investici delší než 6 měsíců nepodléhá, u fyzických osob, výnos fondu dani z příjmu Nízká vstupní investice – investovat může každý již od 1.000 Kč Portfolio fondu je rozloženo mezi více nemovitostí – regionálně i charakterem využití

ČS nemovitostní fond Velikost investice jednoho klienta: 1.a každý další nákup – minimálně 1.000,- CZK, dále možno libovolnou částku zaokrouhlenou na celé stokoruny Maximální hodnota PL jednoho klienta 50 mil. CZK Struktura poplatků: Vstupní poplatek 3% Manažerský poplatek: 1,75 % Poplatek depozitáři: 0,2 % Výstupní poplatek: 3 % (pouze do 9.2. 2010)

Kontakty pro Vás Mgr.Marcel Růžička – obchodní ředitel Mobil: 724 739 727 E-mail: marcel.ruzicka@reicofunds.cz Informační Zelená linka 800 207 207 www.reicofunds.cz REICO investiční společnost České spořitelny, a.s. Budějovická alej, Antala Staška 79 140 00 Praha 4

DĚKUJEME VÁM ZA POZORNOST …a přejeme spoustu spokojených klientů