Jak uskutečnit změnu, po které toužím

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naučil jsem se....
Advertisements

( Z knihy: Sanaya Roman ŽÍT S RADOSTÍ )
Pro někoho něco znamenáš
krásný rok, kdy jsme dovršili naši lásku sňatkem.
Jak na to, aniž bychom se zničili
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Citáty O LÁSCE.
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Integrita bezúhonnost
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
(Z knihy: Neal Donald Walsch Přijímání Boha)
Není člověk ten, který by se líbil lidem všem…
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Duchovní potřeby na konci života Doc. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK Praha.
Pozornost Přednáška s prezentací nebo prezentace s přednáškou (Zapněte si prosím zvuk a sami přecházejte na další snímky.) © Radka Mužíková.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Pro ty co mám ráda Lidé přicházejí do našich životů z nějakého DŮVODU, na určité OBDOBÍ anebo na CELÝ ŽIVOT. Když je budeme umět rozlišovat, tak budeme.
ZÁKON PŘITAŽLIVOSTI A VZTAHY
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Oceňování, vděčnost a zákon rozšíření a zákon rozšíření (Z knihy: Sanaya Roman Žít s radostí)
Lidská důstojnost a pozitivní hodnocení sebe Všichni lidé se rodí svobodni a jsou si rovni. (Listina základních práv a svobod)
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
Psychologie štíhlé postavy
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, až se jednou provdáme a nebo oženíme, budeme mít děti atd. Pak jsme otrávení, že naše děti nejsou dost velké.
Duha Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Každý den jsme trochu starší…
VYTVÁŘENÍ HOJNOSTI ( z knihy Sanaya Roman, Duane Packer TVOŘENÍ PENĚZ)
Rodina byla nepohostinná a odmítla anděly nechat v místnosti pro hosty
které je stále třeba brát v úvahu !
MYŠLENKY z knih Neala Donalda Walsche HOVORY S BOHEM
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Slovo života Červenec 2011 „Bděte a modlete se, abyste nepřišli do pokušení. Duch je sice ochotný, ale tělo je slabé.“ (Mt 26,41) „Bděte a modlete se,
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
1. výročí Danielka a Jaroušek 2007.
Tady je něco pro tebe k Našemu 9 měsíci Našeho vztahu…
ZDRAVĚ A BEZPEČNĚ S počítačem patrně strávíš velkou část života. Proto je třeba se u něj umět správně a bezpečně chovat. Je důležité vědět, jak chránit.
Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo neumí číst.
Snape ve svém kabinetu od Patrounus 13/06. Rozhovor s profesorkou Prýtovou 1.Já je vaše nejoblíbenější kouzelná bylina? Asi bych měla říct madragoru,
OSTROV CUKROVÍ Vytvořila: Marie Anna Kurková START.
UŽITEČNÉ MYŠLENKY.
1 Změna – naše příležitost k úspěchu Obsah: 1.Úvod 2.Srdce změny – změna chování lidí 3.Osm kroků procesu změny podle Kottera 4.Závěr 5.Otázky k zamyšlení.
Námitky Karel Jarušek, Fit Academy
SVOBODA je vaše životní právo ( Z knihy: Sanaya Roman ŽÍT S RADOSTÍ )
KOUČOVACÍ PŘÍSTUP Mgr. Jana Kazíková Mgr. Andrea Baumannová.
Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i.
Systemický přístup Mgr. Věra Pucová. Základní charakteristika přístup orientovaný na změnu opak diagnostického přístupu typický přístup pro sociální práci.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
SEM VLOŽTE RAZÍTKO. Poznámka: Tato brožura je určená k tisku. Pokud chcete mít jistotu, že je umístění pro tisk správně nastavené, zkuste si ji nejdřív.
Název společnosti Produkty a služby
KDO VLÁDNE A JAK VLÁDNE? Lekce 4A.
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Čím bych chtěl být až, vyrostu?
Pro někoho něco znamenáš
Naučil jsem se....
ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S ROZVOJEM VŠECH TŘÍ ČÁSTÍ SEBEDŮVĚRY -
Otázky pro průběžnou práci
které je stále třeba brát v úvahu !
Každý den jsme trochu starší…
Antoine de Saint - Exupéry
Krása zimy Hledat lásku? Nesmysl...říká rozum. Směšné....říká hrdost. Riskantní...brání se zkušenost. Ale samota zabíjí ...šeptá srdce.
Malé povzbuzení pro chvíle volna
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
NORTHWIND TRADERS Kdo jsme [Podtitulek brožury nebo motto společnosti]
Modlitba milující pozornosti (EXAMEN)
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Antoine de Saint - Exupéry
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Transkript prezentace:

Jak uskutečnit změnu, po které toužím Mgr. Jitka Nesnídalová – www.jnesnidalova.cz

3 PŘÁNÍ představte si svá tři přání

POCIT Co se za všemi přáními skrývá? DOBRÝ POCIT! Za vším hledej pocit! Síla pocitu – svými pocity si svá přání také přitahujeme

SVOBODA O našich pocitech si rozhodujeme sami Cokoliv, co si dokážeme představit a procítit, může existovat (pokud to neodporuje zákonům jako je gravitace, apod…)

Imaginace – kouzelný prsten Zavřete oči Představte si, že máte kouzelý prsten Jak by vypadal váš ideální život? Bez hranic, bez limitů Prožijte si takový den právě teď v myšlenkách… Jaký máte pocit? Báječný, viďte? Dělejte tuto imaginaci každý den

NEJVYŠŠÍ MANAŽER Kdo je nevyšší manažer? Záleží jen na vás, jak jej pojmenujete – vesmír, příroda, zákon přitažlivosti,…. Dát mu důvěru Pochopení, že co nabízím uvnitř, to mi dává Zkrátka: Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá! NEJSTE NA VŠE BEZ POMOCI A SAMI!

Já Znát svoji hodnotu, cenu, jedinečnost, sílu Sebeláska voní! – všichni jsme si rovni Strach a arogance a kritika smrdí Důvěřovat si

Cvičeníčko Sepište si tři oblasti, v nichž si věříte Sepište si tři oblasti, v nichž si nevěříte – věci, ve kterých byste podle svého názoru měl/a být lepší nebo jiný/á, než jste. Jak byste mohl/a důvěřovat vlastnímu životu, vztahům a úkolům ještě hloubeji?

3 KROKY Přát si Svět (příroda, vesmír – doplňte si podle svého) to zařizuje Nechat k sobě přijít

1. krok Přát si Neustále a přirozeně máme různé touhy, které se mění na základě toho, co zažíváme Jaký je váš dominantní pocit? Jaký je váš spodní proud? Víra x nevíra? Láska x strach? Vystřelujeme touhy - i když se nám nedaří Když se nám nedaří, o to více víme, co vlastně necheme, tudíž co chceme!

2. krok Svět to zařizuje Důvěra v životní tok Pustit se klacků Vnímat tok jako křišťálový, průzračný, bezpečný, zábavný a blahodárný

3. krok Nechat k sobě přijít Doručovací adresa: “Teď, tady, důvěra, ocenění” Naučit se nechat k sobě přicházet záležitosti, po kterých toužíme, je nejtěžší a zároveň nejklíčovější úkol

Cvičeníčko Napište si 5 vět, které začínají těmito slůvky: “Měl/a bych…. “Mě/la bych….

Napište ke každé větičce důvod - proč? 1. 2. 3. 4. 5.

Každou větičku nyní jen jednoduše přepište tak, aby začínala těmito slůvky: “Když budu opravdu chtít, tak…..

Ke každé větičce si nyní napište důvod proč to neuděláte: 1. 2. 3. 4. 5. Zajímavá zjištění, viďte?

Jak umožnit 3.krok? Rozhodnout se – viz cvičeníčko Osvobodit se od nefunkčních přesvědčení, které jsme získali od rodičů, učitelů – viz cvičeníčko Odpustit sobě i druhým – viz cvičeníčko Přijetí – přestaňte bojovat Proti čemu bojujete, to přetrvává, protože tomu dáváte energii! Důvěra sobě a životnímu proudu

Rozhodnout se - cvičeníčko Zkuste se zamyslet nad následujícími otázkami a odpovědi si zapište: Co je ve vašem životě pořád stejné? Co se změnilo? Jak vás to naučilo vozit se na vlnách změny?

Rozhodnout se – cvičeníčko pokr. Napište si 2 významná rozhodnutí, která vás dovedla tam, kde zrovna jste. Napište si 2 rozhodnutí, jež musíte udělat v dohledné budoucnosti. U každého rozhodnutí si vyberte jeden směr, kterým se můžete vydat, a pak zkuste zvolit jiný směr. V případě každého z těchto směrů si představujte, jak byste asi vypadal/a a co byste asi dělal/a v budoucnosti. Nabízí vám to nějakou perspektivu?

Osvobození se Říkejte si před zrcadlem s pocitem, že nefunkční přesvědčení necháváte plavat: “Právě teď jsem ochotný/á osvobodit se od potřeby strachu z….. (například strachu z kritiky druhých, apod…) Cvičeníčko zakončete větou: “Důvěřuji procesu života. Děkuji!” VDĚČNOST je pocit, který otevírá vaše srdce lásce, proto buďte zkrátka vděční za co jen můžete

Odpuštění Napište si na papír jméno, komu potřebujete odpoustit a co… Pak se posaďte před zrcadlo a dívejte se sobě do očí a říkejte si několikrát za sebou: “Odpouštím ti…. (jméno) za to, že jsi…. A nezapomeňte také odpustit sami sobě

Cvičeníčko – váš čas Sepište si běžné úkoly, které během dne zpravidla musíte plnit. Nyní si sepište věci, jímž se věnujete a jimiž rozptylujete svou pozornost, čas a energii. Sepište si 3 praktické způsoby vedoucí ke zjednodušení života – vymyslete takové, abyste s nimi mohl/a začít hned dneska, tento týden či ještě letos Jak řekl jeden mudrc: “To, co dnes dělám, je důležité, protože jsem to vyměnil za jeden den svého života.”

Tělo jako chrám Nakreslit na papír svoje tělo a tělesné pocity

Zdraví Cvičeníčko: Napište si, jaké nemoci nebo bolesti těla vás “sužují”. Ke každé nemoci si napište, s čím by mohla souviset – svůj momentální nápad. Co vám tato “nemoc” “přináší”? I nemoce si ve svém životě často “udržujem” z nějakého důvodu, i když třeba negativního….

Vztahy “POKUD LIDI SOUDÍŠ, NEMÁŠ ČAS JE MILOVAT.” Matka Tereza

Prosperita Imaginace – představte si, že stojíte před oceánem a rozpřahujete paže. Kolik prosperity dokážete přijmout? Lžičku? Džbánek nebo nekonečné množství? Cvičení na prosperitu: Napište si na papír čeho se ohledně prosperity bojíte. A pak se zkuste zamyslet nad tím, co vám toto přesvědčení “přináší”… I negativní věci ve svém životě opakujeme či podporujeme a potvrzujeme z nějakého důvodu…

Cvičeníčko - pomoc Sepište si tři konkrétní věci, které jste v posledních týdnech či měsících podnikl/a, abyste si nějak pomohl/a. Sepište si 3 úspěchy, na něž jste v životě nejvíce pyšný/á. Jeden z těchto úspěchů si vyberte a sepište si seznam 5ti lidí, kteří vám k jeho dosažení pomohli. Sepište si chvíle, kdy jste spoléhal/a na “životní proud” Dostalo se vám někdy pomoci poté, co jste zasel/a nezbytná semínka?

Cvičeníčko - intuice Představujte si v sobě vševědoucího moudrého mistra a očekávejte od něj, že vám zodpoví všechny dotazy. Položte mu otázku ze srdce a odpověď si zapište.

Závěrné cvičení Sepište si 3 věci, které byste rád/a začlenil/a do svého každodenního života. 

Děkuji za pozornost a přeji, ať se vám brzy podaří změnit to, co změnit chcete S láskou a úctou Jitka N.