ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C V Indikátory ŽP Normalizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaný registr znečišťování Ohlašovací povinnosti za rok 2008 Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního.
Advertisements

Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C I Vymezení zájmového území.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING IX. Právo na informace o ŽP.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C IV Další zdroje pro popis zájmového území.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING X. Environmentální informační systémy.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C III Další zdroje pro popis zájmového území.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C VI Monitoring ovzduší.
SIRIUS komplexní řešení pro statistické a analytické zpracování dat v rezortu životního prostředí ČR Ing. Jarmila Cikánková Jiří Roubínek Projektový.
Informace z CENIA J. Valta
Stav životného prostredia v roku 2020 zmysel dát v SEIS, INSPIRE a GMES.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Portál veřejné správy Mapové služby Konference ISSS 2007, Hradec Králové Ministerstvo informatiky.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Nová struktura souhrnné provozní evidence, formuláře pro sběr dat za rok 2008 a technické prostředky Ing. Pavel Machálek ČHMÚ
Můžou nás vybagrovat? Lukáš Matějka Arnika – Centrum pro podporu občanů StreetRadio, Praha října 2011.
E M A S Workshop Pavel Růžička, MŽP Projekt „Environmentální řízení měst se zaměřením na energetický management“ Ústí nad Labem,
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Jednotný informační systém o životním prostředí (JISŽP)
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING VIII. Informace pro podporu rozhodování.
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Aplikace IntForm 2007 Eduard Hlavatý Oddělení IPPC Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 Praha 10, Ústředna: Fax:
Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu agentury CENIA.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_479.
AEM, Praha Ing. Ladislav Špaček, CSc.1 IPPC Role Ministerstva průmyslu a obchodu. Systém výměny informací o nejlepších dostupných technikách.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Den ÚNMZ 10. února 2010 Ing. Karol Ružička.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C IV Další zdroje pro popis zájmového území.
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
Mgr. Magdaléna Peterková
Nástroje ochrany životního prostředí
Současnost a vize Integrovaného registru znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
ISSaR – možnosti využití systému při získávání a zpracování statistických dat Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
, Banská Bystrica Zbyněk Stein CENIA, česká informační agentura životního prostředí Projekt EnviSec Nástroje pro zpracování a vizualizaci dat.
Hodnocení životního prostředí ČR v kontextu The European Environment: State and Outlook 2015 Tereza Ponocná CENIA, česká informační agentura životního.
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
1 Právo na informace Jitka Bělohradová. 2 Právo na informace Zakotvení na ústavní úrovni –Čl. 17 LZPS – právo na informace –Čl. 35 odst. 2 LZPS – právo.
Prevence v právu životního prostředí Jana Dudová.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Evropská integrace Environmentální politika EU RNDr. Oldřich Hájek.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Strana 1 INTEGROVANÉ VERSUS SLOŽKOVÉ POVOLOVÁNÍ Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of Environmental.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 IRZ Mr. Nepimach ČEU.
Směrnice o IPPC Úvod do filosofie
Informace z CENIA Jiří Valta ČIŽP.
Odbor životního prostředí MHMP
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ SMĚRNICE IPPC: NEJLEPŠÍ POSTUPY
Integrované inspekční přístupy IPPC & inspekce Marinus Jordaan Koncepční poradce DCMR Notes.
Ekologická politika EU
Integrovaná prevence a omezování znečisťování (IPPC)
Nástroje ochrany ŽP Jana Soukopová.
Praktické zkušenosti z kontrol provozovatelů významných zdrojů znečišťování ovzduší Ing. Radomír Štěrba ENVIRO 2016, Ostravice.
Vybrané nástroje ochrany životního prostředí - EIA a LCA
Znečištěné místa na Slovácku
Novinky z EU Ing. Jan Slavík, Ph. D. XXVIII
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Transkript prezentace:

ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C V Indikátory ŽP Normalizace

ENIN - C V Normalizace, indikátory ŽP2 C V Struktura environmentální charakteristiky Vymezení zájmového území Popis zájmového území Indikátory ŽP Stav ovzduší (emise, imise) Stav vody a vodních toků Stav geosféry a pedosféry Stav biosféry a její ochrana, biodiversita Koncepce a záměry – SEA/EIA Socioekonomická omezení zájmového území Odpadové hospodářství Naučné a turistické utilizace zájmového území Shrnutí environmentálního stavu, bariéry a možnosti rozvoje zájmového území Integrovaná prevence a omezování znečištění Klíčové indikátory ŽP v ČR (37) Indikátory státní politiky ŽP Sociální a ekonomické indikátory Environmentální indikátory Indikátory Strategie udržitel. rozvoje Sociální a ekonomické indikátory Environmentální indikátory Souhrnné hodnocení ČIŽP: Havárie na vodách ČIŽP: Nejdůležitější rozhodnutí – pokuty udělené Hlukové zatížení Kontaminovaná místa Normy

ČIŽP Integrovaná prevence a omezování znečištění Informační portál Ministerstva průmyslu a obchodu Integrovaný registr znečišťování Integrovaná prevence a omezování znečištění ENIN - C V Normalizace, indikátory ŽP3 C IV Veřejně přístupné informační systémy pro životní prostředí

ČIŽP Integrovaná prevence a omezování znečištění Informační portál Ministerstva průmyslu a obchodu Integrovaný registr znečišťování Integrovaná prevence a omezování znečištění ENIN - C V Normalizace, indikátory ŽP4 C IV Veřejně přístupné informační systémy pro životní prostředí

Indikátory životního prostředí Online ročenka ŽP ENIN - C V Normalizace, indikátory ŽP5 C IV Veřejně přístupné informační systémy pro životní prostředí

ČSÚ hluk & emise – hluk Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví –Česká společnost normalizační –ČNI normy –Normy.biz –Technické normy ÚNMZ ENIN - C V Normalizace, indikátory ŽP6 C IV Veřejně přístupné informační systémy pro životní prostředí

ENIN - C V Normalizace, indikátory ŽP7 C IV Veřejně přístupné informační systémy pro životní prostředí Kontaminovaná místa (NIKM)

ENIN - C V Normalizace, indikátory ŽP8 KONEC