Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Specifika Tvorby prezentací pro žáky 1. stupně ZŠ
Advertisements

Pravidla pro tvorbu elektronické prezentace
Pomůcka pro tvorbu prezentací závěrečné a diplomové práce
Nástroj pro prezentace
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Jak vytvořit prezentaci
Jak vytvořit dobrou prezentaci
Název: Než začneme s prezentací VY_inovace_32_VT6789_10 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Soubor základních pravidel, které by si každý měl uvědomit.
Nástroj pro prezentace
Ing. Jiří Veselý PowerPoint – nastavení a ladění VY_32_INOVACE_C1_20 PowerPoint nastavení, spouštění prezentace, rady a kontrola. Informační.
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
KANCELÁŘSKÝ BALÍK. KANCELÁŘSKÝ BALÍK je program, s jehož pomocí lze vytvářet PREZENTACE.
Power Point– pracujeme se snímky
3MA381 PowerPoint - seznámení
Microsoft Office PowerPoint
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
PRAVIDLA PRO Tvorbu PREZENTACÍ
ŠTĚPÁN LÍSKOVEC, 4.A Prezentace. Principy úspěšné prezentace Vhodný styl pro příslušnou prezentaci S posluchači je nutné aktivně komunikovat Přednášející.
Excel – editace ( formát ) buněk
Obrázky poskytla firma Complex,
Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU
Word – Zásady psaní textu
PŘÍPRAVA A POSTUP PŘI TVORBĚ PREZENTACE
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
Power Point– správa prezentace
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Zásady práce s prezentacemi
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Jméno autoraZdeňka Sudová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2 Inovace.
PowerPoint - seznámení Miroslav Lorenc. PowerPoint  K čemu a kdy použít?  Jaké jsou možnosti využití?  Alternativy?
Power Point– sestavujeme prezentaci
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Moderní učitel.
Power Point– popis prostředí
Zásady správné prezentace
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Excel – Grafy Ing. Bohumil Bareš.
Informační a komunikační technologie PowerPoint
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Prezentace.
Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.18 PowerPoint - Zásady pro zpracování počítačové prezentace Anotace: Žák se seznámí se zásadami zpracování počítačové prezentace.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
2. změňte logo na pozadí předlohy snímku ze zelené bubliny na usměvavé sluníčko Procvičování prezentace 1. Klepnutím a přepisem vložte libovolný nadpis.
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Nástroj pro prezentace
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
1 Prezentace - Úvod Ing, Jiří Hejhal. 2 Moudrost Nestačí jenom být dobrý. Musí se to dát vědět.
Zásady tvorba prezentace Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf13 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Překladač VY_32_INOVACE_17 Sada 12 Základní škola T. G. Masaryka,
Word – Tisk Ing. Bohumil Bareš. Tisk – klepneme na ikonu Microsoftu, vybereme tisk 2.
Prezentace Ing. Miluše Sedláčková.
VYTVÁŘENÍ POWERPOINTOVÝCH PREZENTACÍ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Jak pracovat s multimediálními prezentacemi Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
PowerPoint zásady tvorby prezentací Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace.
Informatika – Prezentace informací. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Prezentace informací.
Nástroj pro prezentace
Inf Prezentace informací
Zásady správné prezentace
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Jak si připravit prezentaci
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Transkript prezentace:

Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš

Co je PowerPoint? Program pro vytváření počítačových prezentací zvolené problematiky, např. předvedení Vašeho koníčku Prezentace je sdělování informací s využitím slovních i obrazových prostředků. Počítačová prezentace je pak jednou z moderních forem sdělování informací, kdy k tvorbě podkladů a prezentaci přednášející využívá výpočetní techniku

Počítačová prezentace Počítačová prezentace je skupina tzv. snímků, které se střídají podle předem daných pravidel Snímky obsahují jednotlivé objekty (texty, obrázky, grafy, hudbu, video…), které se mohou na snímku objevovat i postupně a s různými efekty Efekty rozumíme různé animace, které lze doplnit například i zvukovými efekty Prezentaci pak přednášející obvykle promítá posluchačům na plátno pomocí dataprojektoru a doplňuje ji svým výkladem

Využití programu PowerPoint Propagace výrobků a služeb Informace o výsledcích hospodaření podniku Firemní jednání, porady Přednášky a školení Vytváření diplomů, propagačních letáčků a jednoduchých reklamních materiálů… Sestavení fotoalba

Obecné zásady úspěšné prezentace Pečlivá příprava přednášejícího a znalost dané problematiky Příprava místnosti a techniky Propojení výkladu s připravenou prezentací Navázání kontaktu s posluchači Zařazení krátkého shrnutí na konec prezentace

Zásady pro kvalitní počítačovou prezentaci Snímky obsahují základní body výkladu Dostatečně velké písmo – max. 5-8 řádků Nešetříme snímky Je vhodné volit kontrastní barvy Text doplňujeme grafickými prvky obrázky musí být dostatečně velké Při nastavování přechodů a animací pamatovat, že méně je někdy více

Snímky prezentace Pás karet Pracovní plocha snímku Název prezentace Panel rychlý přístup

Zdroje informací: http://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=wi www.ecdl.cz