Koncepce trvalého uchování knihovních sbírek tradičních i elektronických dokumentů v knihovnách ČR do roku 2010 Bohdana Stoklasová & kol. Národní knihovna.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CO VENKOVSKÉ KNIHOVNY UMĚJÍ A MOHOU
Advertisements

Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Nový způsob financování RF od roku 2004 Vít Richter Národní knihovna ČR tel , mobil Praha
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Digitalizační pracoviště MKP SDRUK sekce IT, Olomouc února 2007.
Informační zdroje v programu 1N Celostátní porada vysokoškolských knihoven České Budějovice Věra Kubíková, MŠMT.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Digitální publikace a e-knihy v Ústavu pro českou literaturu AV ČR Pavel Janáček, Michal Kosák, Praha,
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Monitorovací výbor Rámce podpory Společenství RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce.
Hodnocení škol a školských zařízení
Bohdana Stoklasová Národní knihovna ČR
Koncepce rozvoje knihoven v České republice 2004 – 2010 a knihovny paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše
Fondy EHP 2004 – 2009 (2011) Finanční mechanismy (FM) 1 a Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Školení pro hodnotitele 30/7/2014 Odbor.
Regionální funkce knihoven v roce 2005 a v roce 2006 současný stav, problémy a perspektivy Regionální funkce knihoven listopadu 2005 Národní knihovna.
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Státní informační politika: šance pro knihovny, archivy, muzea? Vít Richter Národní knihovna ČR Prosince 2000 Tel/Fax: 02/
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
POSTAVENÍ ZÁKLADNÍ KNIHOVNY V OBCI KNIHOVNA ROKU Seminář regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín Eva.
Spolupráce knihoven paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová IV. seminář knihoven paměťových institucí Zlínského kraje Státní okresní archiv Zlín -
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Důsledky zákona o svobodném přístupu k informacím pro veřejné knihovny Bakalářská práce FF MU V Brně, Ústav české literatury a knihovnictví, kabinet knihovnictví,
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Návrh postupu - výsledky jednání koordinační skupiny 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
1 Vít Richter ISSS 2005 – Hradec Králové Národní knihovna ČR Mobil: Archivy, knihovny, muzea a jejich úloha při.
Informace z Konference Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2005 v Praze se zaměřením na příspěvek Zpracování a zpřístupnění historických dokumentů.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
© Radek Maca1 Cíle SIPVZ. © Radek Maca2 Rozvoj informační výchovy ve školách Koncepce SIPVZ (UV 351/2000) Vzděláváním k informační gramotnosti – nutné.
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
Regionální funkce 2010 Výkazy a výroční zprávy Sekce SDRUK pro RF Praha, NK ČR
CPVŠK, České Budějovice Novela Knihovního zákona Co je nového? Iva Prochásková, UK UPa.
Evropská digitální úložiště a perspektivy důvěryhodného digitálního úložiště v rámci Národní digitální knihovny Bohdana Stoklasová Anna Nerglová Národní.
Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
1 Zpráva o výsledcích finančních kontrol ve veřejné správě za rok 2006 – za Liberecký kraj a jím zřízené příspěvkové organizace.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Program dnešního setkání OPS ( )
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Seminární práce Postupy pro školní rok 2014/2015.
Bohdana Stoklasová Národní knihovna ČR
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Koncepce trvalého uchování knihovních sbírek tradičních i elektronických dokumentů v knihovnách ČR do roku 2010 Bohdana Stoklasová & kol. Národní knihovna.
Co po nás zbyde… ISSS 2005 WebArchiv digitální archiv českého webu Markéta Škodová, Národní knihovna ČR.
Evropská unie a iniciativa i2010: Digitální knihovny.
Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names Soubory národních (jmenných)
Informační kulturní portál
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Strategie EK v oblasti digitalizace, zpřístupnění, sdílení a dlouhodobého uchování dat z oblasti kulturního dědictví.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje Zpráva o postupu příprav Rámce pro investice do infrastruktury Červen 2016 PaedDr. Pavel Schneider, vedoucí.
Prezentace na konference k projektu „Inovace ŠVP“ - leden 2010 Ing. Radoslav Kučera, OA Pelhřimov.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
ODBOR SLUŽEB Seminář pro vedoucí pracovníky infrastrukturních útvarů NK ČR 13. ledna 2016.
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Bohdana Stoklasová Národní knihovna ČR
Spolupráce se Souborným katalogem ČR v Knihovně UPM
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Transkript prezentace:

Koncepce trvalého uchování knihovních sbírek tradičních i elektronických dokumentů v knihovnách ČR do roku 2010 Bohdana Stoklasová & kol. Národní knihovna ČR

Zadání Zpracovat koncepci trvalého uchování knihovních sbírek tradičních a elektronických dokumentů v knihovnách ČR jako důležité složky kulturního dědictví a umožnit jejich využívání současným i budoucím generacím. Vytvořit legislativní, organizační a technické předpoklady pro shromažďování, trvalé uchování a zpřístupnění publikovaných digitálních i digitalizovaných dokumentů jako důležité složky kulturního dědictví.

Odpovědnost MK ČR NK ČR (hl. odpovědnost Stoklasová + Knoll) Spolupráce ostatních ministerstev: Předpokládá se spolupráce s nejvýznamnějšími knihovnami ze všech resortů Regionální rozměr: Součinnost krajů a krajských knihoven NK – oslovení partnerů, žádná jména  Sekce SDRUK pro IT

Širší kontext a finance Rámec Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta (bod 23) Finance – součástí Koncepce, ale „střešní“ Koncepce neprofinancována Evropský kontext – velké plány x žádné finance na to, co nejvíce potřebujeme

Charakter Koncepce Stručná Jasná Atraktivní Napojená na celoevropský kontext Cílená na získání finančních prostředků  ne detaily a odborné formulace pro knihovníky

Obsah Úvod: 1-2 s. Tabulky: 10 s. Závěr: 1-2 s.

Harmonogram Osnova ( – hotovo) Projednání s hlavními garanty jednotlivých úseků ( – hotovo) Prezentace základu na Sekci SDRUK pro IT – zpětná vazba ( ) Vyplnění tabulek ( ) Revize a sjednocení podkladů ( ) Prezentace na konferenci Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě – zpětná vazba ( ) Připomínkování ( ) Korektury, grafická úprava ( ) Odevzdání na MK ( ) DTP, tisk ( ) Prezentace na ÚKR ( )

Východiska pro oblast digitálních dokumentů Širší kontext Česká digitální knihovna a Národní digitální knihovna Vícezdrojové financování Diskuse a vyjasnění pozic nad modelem může usnadnit další jednání Sekce SDRUK pro IT!