Learning Educators Project 2006 - 2009 www.Learning-Educators.com Grundtvig 2 Learning Partnerships.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_20 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. –
Advertisements

INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
ECVET A NÁVRH ZPŮSOBU JEHO ZAVÁDĚNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Lenka Chvátalová.
ECVET v Programu celoživotního učení
AKREDITOVANÉ ŠKOLICÍ STŘEDISKO ČLEN ASOCIACE VDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH TRADICE OD ROKU 1991 Zdeněk Mašín Microsoft Gold Certified Partner Akreditované.
OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Diagnostika vnitřních podmínek výuky
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Regionální konzultační centrum Most.
PhDr. Marie HANZLÍKOVÁ FF UK v Praze MŠMT 9/2010 CercleS - CASAJC.
PhDr. Marie HANZLÍKOVÁ FF UK v Praze MŠMT 9/2010 Evropské jazykové portfolio pro VŠ.
Pedagogické kompetence 6. října 2014 Caroline Kearney vedoucí manažerka projektů & analytička vzdělávání.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Jazykové vzdělávání v kontextu Lisabonského procesu Schopnost komunikovat v cizích jazycích - jedna ze základních dovedností občana Evropy.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
YOUTHPASS (Pas mládeže) Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro Vysílající a Hostitelské organizace)
COMENIUS Co si představit pod názvem projektu - A rainbow of cultures ? 2 roky rozvoje tvořivosti a myšlení žáků, prohlubování jazykových - IT.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením.
Europe is Singing! Koordinátor projektu: Turecko, základní škola: Zafertepecalkoy Ilkogretim Okulu, Ms. Mehtap Kilic Koordinátor projektu: Turecko, základní.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
Michala Čičváková Národní centrum Europass ČR Portfolio dokumentů Europass.
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Evropské jazykové portfolio v praxi
Jitka Bláhová, Univerzita Hradec Králové
Ing. Eva Bartoňová, náměstkyně ministra, skupina finanční, právní a správy úřadu, MŠMT.
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DM0L507)
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Výuka českého jazyka pro cizince na Vysoké škole hotelové v Praze 8
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Personální strategie mezinárodní firmy
 program „Začít spolu“ (Step by Step) je realizován ve více než 30 zemích  v ČR od 1994 v MŠ, 1996 v ZŠ  pedagogický přístup orientovaný na dítě 
Profese učitele z pohledu praxe střední školy (vážně i nevážně) Duben 2008.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Online aplikace pro rozvoj ICT kompetencí učitele Radek Maca Počítač ve škole 2016.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Šablony OP VVV a podpora nadání
Rozvoj týmové spolupráce prostřednictvím pohybových aktivit
Rozvoj výuky cizích jazyků
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
TTnet (Training of Trainers Network)
ŠKOLNÍ AKČNÍ PLÁN/PLÁN AKTIVIT
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Learning Educators Project Grundtvig 2 Learning Partnerships

Partneři Česká republika – Channel Crossings, Praha Španělsko – Státní jazyková škola, Cartagena Řecko – KEMOP nestátní organizace, Patras

Evropské jazykové portfolio Sbírka prací Jazykový životopis Jazykový pas

National Europass Centres Europass byl zřízen Rozhodnutím No 2241/2004/EC Evropského parlamentu a Rady Evropy 15. prosince 2004 na základě transparentního rámce SERR pro kvalifikace a jazykové kompetence.Rozhodnutím No 2241/2004/EC

Europass Europass Životopis Europass Evropské jazykové portfolio Europass Mobility Europass Doplněk diplomu Europass Doplněk výučního listu

Význam a funkce Evropského jazykového portfolia  Informační funkce  Pedagogická funkce

Pedagogická funkce EJP  Motivace všech studentů, i těch slabších  Rozvoj samostatnosti a zodpovědného přístupu ke studiu i mimo učebnu  Rozvoj schopnosti sebehodnocení a pozitivního přístupu k vlastním výsledkům

Program projektu LEARNING EDUCATORS Studium různých typů a metod výuky cizích jazyků, výměna poznatků o výuce Hledání a aplikace nových postupů se zřetelem na pozitivní motivaci studentů Zefektivnění výuky cizích jazyků z hlediska použitelnosti v každodenním životě studentů Návštěvy místních škol, setkávání s místními učiteli Příprava a shrnutí nejlepších výukových metod spolu s příklady dobré praxe v brožuře a CD-ROMU Spolupráce a kooperace mezi vzdělávacími organizacemi zemí Evropské unie, vytváření přátelských a neformálních vztahů

První rok projektu Sestavení skupin místních učitelů, kteří budou pracovat na projektu Práce na sbírkách prací (Dossier) v každé partnerské zemi Vytvoření webových stránek projektu + blogů pro studenty i učitele (Španělsko) Vytvoření dotazníku pro studenty i učitele cizích jazyků na závěr prvního roku Seznámení ostatních partnerů s vytvořenými sbírkami prací na mezinárodním setkání v Cartageně na konci prvního roku projektu

Druhý rok projektu Práce na Jazykovém životopisu, pokračující práce se Sbírkami prací Mezikulturní poznávání života, vzdělávacích procesů a výuky v partnerských zemích Návštěvy partnerských škol + účast na výuce cizích jazyků ve třídách Porovnávání používaných metod výuky a kompletace příkladů dobré praxe ve výuce cizích jazyků Naplánování podoby závěrečného produktu projektu = brožury a CD-ROMU, kompletace příkladů dobré praxe

Jsem dobrý! Umím to ř íci!! Jsem skv ě lý!!!

Třetí rok projektu Práce se studenty na Jazykovém pasu, nácvik realistického sebehodnocení Práce na závěrečném produktu, kompletace příkladů dobré praxe Spolupráce a rozdělení úkolů pro závěrečný rok projektu Disseminace závěrů projektu pomocí veřejného a odborného tisku, Internetu, firemních materiálů a osobních setkání s místními učiteli Stanovení další neformální spolupráce po skončení projektu a udržování přátelských vztahů vytvořených během projektu

Stanovit si své vlastní výukové cíle Sami si vybrat domácí úkoly Hodnotit svou vlastní práci Vytvářet své vlastní výukové materiály Učit se jazyk v reálných situacích Na základě projektu studenti v partnerských školách mohou:

Partnerské školy v projektu vedou své studenty k systematické práci i mimo učebnu pomocí: zjednodušené četby společně s poslechem namluveného textu sledování filmů v televizi a na DVD poslouchání textů písniček debat a diskusí s kolegy, učiteli i ostatními studenty jazykových her a aktivit doma a v rodině přípravy projektů a práce s Internetem

jazykove-portfolio - European Language Portfolio ges/welcome.html

Různé typy jazykových portfolií v Evropské unii

„Vážená paní učitelko: Prosím omluvte mého syna Tomáše. Byl nemocný v listopadu 28., 29., 30., 31., 32., a také 33.“

Děkuji za pozornost a přeji hezký den.