VÁNOČNÍ SNĚNÍ Draha Soukupová DD VAL.KLOBOUKY-Smolina Prosinec 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
…žiji podle Božích přikázání? …daruji peníze pro misii…?
Advertisements

Vánoce v Řecku.
Aneb Šťastné a Veselé Vít Jaška 6.C
Vánoční zvyky u nás a ve světě
Průlet liturgickým rokem
Vánoce a nový rok autor:Václav Čížek
Vypracoval: Michal Klaus
Boží synové Ref: Synové, slyšte Boží hlas, kterým Otec k sobě volá vás, jezte pijte pospolu, mějte lásku Kristovu, aleluja, aleluja, aleluja, aleluja.
Vánoce v Irsku Ondra Machala.
AJ, DNES V BETLÉMĚ, AJ, DNES V BETLÉMĚ VESELÁ NOVINA,
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Rodina TÉMA: Příbuzenské.
Vánoce Do křesťanského kalendáře byly tyto svátky zařazeny roku 336. Symbolem Vánoc se staly od 16. st. jesličky (betlém), od 19. st. v městském a později.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Člověk se nědy zeptá proč...???
Ruské Vánoce.
Křesťanství.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Zdenka Suchánková DD Val. Klobouky- Smolina
DOMINIK HASIL,DD VAL.KLOBOUKY- SMOLINA
LIDOVÝ SVÁTEK TŘÍ KRÁLŮ
VY_32_INOVACE_02_SVP_083_Bel
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Vánoce ve Velké Británii.
Vypracovali Filip Joska a Zdenda Pham
Vánoce v Africe Vypracoval David Šereda 9.A.
Průlet liturgickým rokem
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Svátky 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Vytvořili: D. Musílek a V. Veselý, 9.A
Prvouka 3.ročník ZŠ „DOMOV-RODINA-TRADICE -VÁNOCE“
1. Přeslavný k nám již přišel den, v němžto buď Kristus veleben, radujme se, veselme se v tomto narození, radujme se, veselme se, v tomto narození.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_41_Vánoce AUTOR: Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM: 1., 2. 1.
Mezilidské vztahy 3. ročník
Anotace Cyklus přírody a kalendáře Autor Mgr. Martin Nosek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci si osvojí postup, jakým vznikaly kalendáře na základě sledování.
„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Určeno pro : žáky ZŠ, 2.
Moje prázdniny Nikola Dudíková.
Za dveřmi je … ZIMA.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY:MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8/08_Vánoce TEMA: Vánoce ČÍSLO PROJEKTU:
Téma Svátky v roce Téma Svátky v roce Název DUM Prosinec - Vánoce Popis Zvyky, Štědrý den pranostiky Ročník třída Autor Bc. Hana Štěpková Číslo.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jarmila Nováková ČísloVY_32_Inovace_3331 NázevVánoce Téma hodinyVánoce PředmětPrvouka Ročník/y/3.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_11 _Moje rodina TÉMA:
VÁNOCE - RUSKO.
V České republice: Ježíšek Ve spojených Státech Amerických: Santa Klaus V Rusku: Děda Mráz Ve Velké Británii: Otec Vánoc O Ježíši Kristu v některých Zemí.
Rok v jeho proměnách a slavnostech Vánoce – zvyky a tradice.
 MATERIÁL JE URČENÝ PRO ŽÁKY 4. ROČNÍKU, PRO VÝUKU VĚCNÉHO UČENÍ  PREZENTACE NA INTERAKTIVNÍ TABULI  POMŮCKY: INTERAKTIVNÍ PERO, FIXY NA INTERAKTIVNÍ.
Název školy Centrum Bazalka – Základní škola speciální a Mateřská škola speciální, o.p.s. Téma Svátky v roce Název DUM Listopad - Advent Popis Popis, zvyky,
Tradice a zvyky na Slovácku. Hody Hody patří k tradičním svátkům snad každé moravské vesnice. Hody se na vesnici slaví jako křesťanský svátek i jako.
Kdy se vlastn ě slaví? Španělé mají 24. prosince pouze štědrovečerní večeři, u které se sejde celá rodina a jsou všichni pospolu. Většinou se na stříbrném.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
KŘESŤANSKÝ KALENDÁŘ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_5-14_ Církev ve středověku Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vytvořila: Libuše Langmayerová IX. ročník
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník třída Autor
Praktická přednáška paní Krátké
Vánoce na Haiti Linda Teclová 8.A.
Autor : Pavel Pechr Třída : 6.A
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Rok v jeho proměnách a slavnostech
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
PODZIM STÁTNÍ SVÁTKY.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Vánoční radování Prosinec 2016.
Transkript prezentace:

VÁNOČNÍ SNĚNÍ Draha Soukupová DD VAL.KLOBOUKY-Smolina Prosinec 2011

CO JSOU TO VÁNOCE?  Vánoce  Den Ježíšova narození se slaví v křesťanském světě od 4. stol. 25. prosince. Na tento den připadala slavnost "neporaženého slunce" (sol invictus). Východní církev slavívala narození Krista 6. ledna. To bylo datum jednoho pohanského svátku v Alexandrii :"Narození Božského eonu". Západní církev - v Římě - slavila 25. prosince a to bylo zase datum starého pohanského svátku "Narození věčného slunce". Pozdě po řadu století překryla tento obsah svátku úcta ke svatým třem králům (počet tří byl odvozen od tří královských darů, kteří mágové Ježíšovi přinesli).  Asi od 16. stol. se rozšířily dnes ještě trvající zvyky: domácí jesle, obdarovávání dětí, ozdobená jedle atd.

PROČ MÁM RÁDA VÁNOCE  Vánoce mám ráda proto že dostanu nějaké dárečky. A že pojedu k rodičům na Vánoce. Mě je líbí na tom že lidé jsou veselí i rádi že mají rodinu pohromadě to se mi líbí. Letost jsem dostala kufr deku s delfínem MP4 kosmetiku od rodičů jsem dostala knihu peníze a kosmetiku.od bratra jsem dostala peníze. a od sestry jsem dostala řetízek.

VÁNOCE A ZIMA PATŘÍ K SOBĚ

MŮJ VÁNOČNÍ SEN  můj sen je, abych mohla být s rodiči, protože i když můj otec je takovej, ale já ho mám ráda.Chtěla bych si udělat školu, protože moje sestra je vyučená zahradnice,tak by si chtěla udělat školu.