Toto je první kniha tištěná mechanicky. Pan Gutenberg si dal tu práci a první kniha, kterou vysázel a vytiskl, byla právě Bible. V roce 1978 byla tato.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pro mé nejlepší kamarádky
Advertisements

Třebaže nejsi věřící, podívej se a popřemýšlej.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Dnes jdu k tobě Pane můj 1. Dnes jdu k tobě, Pane můj,tak jak Ty mne zveš a chválím Tě, dnes jdu k Tobě, Pane můj, tak jak Ty mne zveš a chválím Tě, dnes.
Dáša Pospíšilová, EBED AC Vyškov, 3. února 2013
Čínské pořekadlo.
BIBLE BIBLE BIBLE BIBLE BIBLE BIBLE NOVÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON
Kup si psa !!!. Jestli chceš někoho, kdo ti přinese noviny bez toho, aby předtím ukradl sportovní přílohu...
Chceš vidět zázraky - vyzývej lidi k proměně života Dobře položená výzva proměňuje život.
!!! POZOR !!! Vytočí Tě to a pořádně!
Jednotky délky a jejich převody 5. ročník
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: IV/2 Inovace a zkvalitnění.
Jaký smysl má takové setkání? - upevnit vztah s Bohem - nalézt inspiraci pro další dynamiku tohoto vztahu - týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Měj pevný vztah s Bohem  Pokud ho nemáme, vzdalujeme se od Boha a neslyšíme Ho když nás volá zpátky.
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
Následuj zbožnost 1. Timoteovi 6, 3 – 12 ….Ty však se tomu jako Boží člověk vyhýbej? Následuj spravedlnost, zbožnost, víru, lásku, trpělivost, mírnost………
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Hmotnostní zlomek převáděný na %
Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Křesťanství.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_12.
1. Zpívej, že lásku a Boha znáš a že Bůh tebe zná. A když se zlého cos přihodí, on že tě pozvedá. Zpívej mu žitím svým, zpívej, že on dal ti jistotu radost.
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
O Bonitas! O Dobroto! Drahý Příteli! V té adventní době očekávání, kdy hledáme myšlenek a inspirace a připravujeme se na slavnost Narození našeho Pána,
Světová náboženství.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
On Cítil jsi někdy touhu, udělat něco příjemného pro někoho, koho máš rád?
Křídla života Umění jednat přináší praktické výhody při nejrůznějších skupinových procesech. Řídíte-li jednání, je vaší úlohou stanovit agendu, řídit diskusi.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Přijď království tvé… Kam?. Mnoho knih na téma manželství, výchova dětí Nakládání s majetkem je „Časovaná bomba“ v církvi i ve společnosti.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
KRÁLŮ KRÁLI, JÁ TĚ CHVÁLÍM, SRDCE MÉ TI DÁVÁ DÍK, PŘED TEBOU SE VŠECHNO SKLÁNÍ V POKOJI A RADOSTI. MRAČNA SMUTKU V TOBĚ MIZÍ, RADOST TVÁ MĚ NAPLNÍ. KRÁLŮ.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Je zajímavé sledovat, jestli to pošleš zpět
Zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“.
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
KŘESŤANSTVÍ.
Identifikátor materiálu: EU –
Mámo, řekni 1. Mámo, řekni, co to máš, jakou knížku v rukách máš, černý obal s křížkem v dlaních schováváš. Řekni proč s ní chodíš spát, chci to tajemství.
1. Ó kéž bych tisíc jazyků měl | a tisícerá ústa k nim, | bych lépe než kdo jiný uměl | ze hloubi srdce s plesáním | vždy novou vynést píseň chval o tom,
Syropalestina.
1. Tebe, Boha otce věků, | Pána všeho chválíme. | Plna jesti všecka země | převelebně slávy tvé. | Vesmír vzdává chválu tobě, | cherubín a serafín | slavně.
Vliv rodiny na víru a život. 2. Timoteovi 1,5 Připomínám si tvou upřímnou víru, kterou měla už tvá babička Lóis a tvá matka Euniké, a kterou máš, jak.
mezi lidmi  1 Také nějaký muž, jménem Ananiáš, a jeho manželka Safira prodali svůj pozemek. 2 Ananiáš si však s vědomím své ženy dal nějaké peníze.
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
Bible = Písmo svaté, Boží slovo, Kniha knih
1. Slyš kdo to stojí u dveří a volá: | Duše, otevři
Zdravím Tě! Mám Tě rád, protože jsi tu i pro mě ...
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Je to trochu divné jak se to stalo. I když nejsi věřící, měl(a) by jsi se na to podívat.
Lukášovo evangelium. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův spolupracovník - lékař - jeho popis Kristových uzdravení (např. 4:38-40, 5:15-25, 6:17-19, 7:11-15,
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Co znamená, že je „vdechnuté Duchem“, tedy inspirované?
BIBLE = KNIHY STARÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost Výchova k občanství ročník III
Jak lidé měřili čas? od 2 minuty do 5:15
VY_32_INOVACE_25_HG PŘEDMĚT: JAZYK ČESKÝ ROČNÍK: IX. TÉMA: BIBLE
Třebaže nejsi věřící, podívej se a popřemýšlej.
Zázrak komunikace s Bohem
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
Mámo, řekni 1. Mámo, řekni, co to máš, jakou knížku v rukách máš, černý obal s křížkem v dlaních schováváš. Řekni proč s ní chodíš spát, chci to tajemství.
BIBLE Starý zákon.
On.
Transkript prezentace:

Toto je první kniha tištěná mechanicky. Pan Gutenberg si dal tu práci a první kniha, kterou vysázel a vytiskl, byla právě Bible. V roce 1978 byla tato Bible vydražena za liber (více jak ,-Kč) Co o ni víš? Proč je nejznámější knihou na světě? Proč byla tolik pronásledována? Proč mnozí lidé raději zemřeli, než by se jí vzdali? BIBLE

Bible ( z řeckého τ ὰ βιβλíα /ta biblia/ = knihy, svitky ) Tipněte si: Kolik knih je celkem v Bibli? a) 48 b) 58 c) 66 Kolik pisatelů Bibli psalo? a) asi 15 b) asi 80 c) asi 40 Kdy žil nejstarší autor? a) 700 př. n. l. b) 900 př. n. l. c) 1500 př. n. l. V jakých jazycích byly původní svitky psány ? a) hebrejština, aramejština a řečtina b) hebrejština, arabština a latina c) syrština a arabština c) 1500 př.n.l. a) hebrejština, aramejština a řečtina Kolik Biblí již bylo vytištěno? a) více jak 3 miliardy b) více jak 2 miliardy c) více jak 1 miliarda Do kolika jazyků byla již Bible přeložena? a) 1985 b) 2287 c) 3100 a) Více jak 3 miliardy b) 2287

1500 př. Kr. 400 př. Kr.r. 45.r. 100r. 800r Starý zákon Bible Nový zákon Bible Nejstarší nalezené opisy Bible do roku 1947 Archeologické nálezy svitků v Kumránu Kdy byly jednotlivé části sepisovány? Našly se části všech knih Bible, kromě knihy Ester. Svitky pocházejí až z roku 300 před Kr. Jsou tedy o 1000 let starší než ty, které jsme do té doby měli!

Proč bereme Bibli vážně? Autoři nepíší na základě své vlastní iniciativy, ale vedl je k tomu Bůh: „Veškeré Písmo pochází z Božího Ducha ……..“ Bible (2 list Timoteovi 3. kap. 16. verš)

Archeologie potvrdila pravdivost Bible. Naplnila se zapsaná proroctví. To o čem Bible hovoří, v životě funguje.

Bůh odpovídá na modlitby. Životy lidí se mění. Bible nám lidem přibližuje to, jaký Bůh opravdu je.

Proč se Biblí vůbec zabývat? Dává odpovědi na základní lidské otázky: -Kde jsme se vzali? -Proč jsme tady? -Kam jdeme? Poselství, které obsahuje, ti přinese radost: -Bůh tě miluje takového jaký jsi -Budoucnost pro tebe nemusí být černá -Tvůj život má smysl Psali ji očití svědkové: Nedali jsme se vést vymyšlenými bájemi, ale zvěstovali jsme vám slavný příchod našeho Pána Ježíše Krista jako očití svědkové jeho velebnosti. Druhý list Petrův 1 kapitola, verš 16

Jak Bibli porozumět? Začni Novým zákonem Začni Novým zákonem Čti (nebo poslouchej na CD či DVD) po malých úsecích a přemýšlej. Čti (nebo poslouchej na CD či DVD) po malých úsecích a přemýšlej. Čti (nebo poslouchej) tobě nejsrozumitelnější překlad (např. Slovo na cestu nebo Nová Bible kralická) Čti (nebo poslouchej) tobě nejsrozumitelnější překlad (např. Slovo na cestu nebo Nová Bible kralická) I když zatím nevěříš, zkus o tom co čteš, hovořit s Bohem. On ti na tvé otázky odpoví. Má tisíce způsobů. I když zatím nevěříš, zkus o tom co čteš, hovořit s Bohem. On ti na tvé otázky odpoví. Má tisíce způsobů. Můžeš vyhledat i někoho z křesťanů a popovídat si s ním. Můžeš vyhledat i někoho z křesťanů a popovídat si s ním.