Domov pro seniory Uherské Hradiště

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Advertisements

SLUNÍČKO Domov pro seniory.
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Vedoucí OJ Domova Přístav Henk van Hattem
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Náš domov. Pojďte s námi na prohlídku Bezbariérový vstupVede k hlavnímu vchodu.
Zákon o sociálních službách
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Domovinka pro seniory
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Sociální služba – domov pro seniory
1 Domov Duha, p.o. Hřbitovní č Nový Jičín Sociální služba – domov pro osoby se zdravotním postižením Domov Duha, p.o. Hřbitovní č
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Dětské centrum Brno příspěvková organizace Hlinky 132/136 Brno Voroněžská 5 Brno
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Fakultní nemocnice Ostrava
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Příspěvek na péči MUDr. Jarmila Lamková MUDr. Jarmila Lamková Ministerstvo práce a sociálních věci, Ministerstvo práce a sociálních věci, odbor posudkové.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
DOMOV PRO SENIORY.  Cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Pokoje  Aktivity  Fakultativní služby  Zprostředkovávané.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Liberec – Františkov, příspěvková organizace Domažlická 880/ Liberec 3 zřizovatelem je Liberecký kraj.
Denní stacionáře.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Domov pro osoby se zdravotním postižením ZBOROVICE
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Sociálně terapeutické dílny
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Týdenní stacionáře.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Terapeutické komunity
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Ústav vs. Komunitní služba
Náš domov.
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

Domov pro seniory Uherské Hradiště Zuzana Potrusilová

Domov pro seniory je příspěvková organizace, která spadá pod Sociální služby Uherské Hradiště Základní služby, které domov poskytuje, jsou: - ubytování, - celodenní stravování včetně nabízených diet, - základní sociální poradenství, - ošetřovatelská péče, - pomoc při zvládání běžných úkonů péče o osobu uživatele - základní rehabilitační péče, - kulturní péče, zájmové, aktivizační a sociálně-terapeutické činnosti, atd.

Cíl zařízení podpořit soběstačnost uživatele služby, ochránit jeho soukromí a respektovat jeho potřeby, umožnit mu udržovat kontakt s přirozeným prostředím – rodinné vazby, veřejné instituce, vytvořit uživateli příjemné prostředí, které spočívá ve vzájemné harmonii životního stylu, prostředí a mezilidských vztahů, dosáhnout spokojenosti uživatele.

Historie zařízení Provoz domova zahájen v červnu 1985. Od založení se v domově vystřídalo asi 1050 klientů.

Organizační struktura zařízení

Personální a prostorové vybavení Domov se skládá ze 2 budov, vzájemně propojených krčkem V první, dvoupodlažní budově se v přízemí nachází vrátnice, bufet, společná jídelna a kuchyně, ordinace lékaře a dílna údržby. V prvním patře jsou kanceláře vedení domova a dílna s kuchyňkou pro ergoterapii. Druhá budova obsahuje ubytovací část, která je čtyřpodlažní. Zařízení je bezbariérové. K budově náleží také zahrada s altánem a pergolou. Kapacita domova je 159 lůžek, z toho 31 jednolůžkových, 61 dvoulůžkových a 2 třílůžkových pokojů s umyvadlem, sociálním zařízením V prvním a druhém patře jsou ubytováni uživatelé vyžadující zvýšenou péči. Všechny pokoje mají WC a umyvadlo, skříně, poličky, noční stolky, stůl, židle, seniorská polokřesla, lampu, vestavěné skříně, atd. Je zde také místní rozhlas, telefonní a televizní přípojka pro kabelovou televizi a satelitní připojení. Na všech patrech jsou 2 koupelny s vanou, sprchovým koutem a WC.

Skladba klientů z hlediska věku: mladší a starší senioři 65 let a více z hlediska zdravotního a sociálního stavu: senioři, kteří z důvodu nepříznivého zdravotního stavu nebo zdravotního postižení potřebují částečnou nebo úplnou podporu při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, která jim nemůže být zajištěna členy jejich rodiny ani jinými službami sociální péče.

Domov pro seniory není pro osoby: s pokročilou zdravotní anamnézou, vyžadující nepřetržitou lékařskou péči, s infekční nemocí, tuberkulózou, se závislostí na návykových látkách (chronický alkoholismus a jiné toxikomanie), se závažnou mentální poruchou a onemocnění demencí, s duševní nemocí v akutní fázi, s psychickou poruchou osobnosti, která by mohla narušovat klidné kolektivní soužití, se smyslovým postižením (zejména ztráta zraku a sluchu).

Právní předpisy související s prací daného zařízení Listina základních práv a svobod, Etický kodex, zákon o soc. službách 108/2006 Sb., prováděcí vyhláška č. 505/2006

Pracovní náplň sociálních pracovníků Soc. pracovník: se stará o zabezpečování základních sociální agend včetně zajišťování standardní dokumentace v PC, řešení sociálně-právních problémů uživatelů, podává informace zájemcům o službu nebo rodinným příslušníkům osobně, telefonicky…, provádí sociální šetření u zájemců služby, pořizuje zápisy o jednání, účastní se poradní komise, podává informace o vhodnosti zařazení žadatele o službu do pořadníků žadatele dle cílové skupiny, zajišťuje osobní a majetkovou dokladaci a hlášení, vede úschovu cenností klientů, zabezpečuje hospodárné nakládání s finančními prostředky uživatelů, provádí agendu úmrtí klienta, včetně pozůstalostí a archivace, zajišťuje společenský a kulturní život DS včetně propagace, evidence a účetnictví, zajišťuje poštovní agendu DS, je v kontaktu s uživateli při řešení jejich potřeb a záležitostí, a účastní se jednání v zájmu uživatelů, spolupracuje s rodinnými příslušníky při zajišťování a naplňování služeb péče dle individuálního plánu uživatele.

Metody a techniky práce s klienty pozorování rozhovor dotazník

Kazuistika Vybrala jsem manželský pár, který je již v Domově 3 roky. Paní byla do domova přijata slepá. Pár odešel do domova z důvodu nezvládání běžných domácích prací. Manželé se vzali až v pozdějšímu věku a až doposud každý hospodaří sám. Pro paní byla adaptace v domově složitější vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu. Paní má problémy s orientací v prostoru, se zapomínáním, ale zvládat běžné úkoly dokáže. Pán je schopen se postarat sám o sebe a dojít na potřebná místa.

Zhodnocení praxe Klady: relativně milý a vstřícný přístup soc. pracovnic, možnost být v kontaktu s klienty a vidět soc. pracovnici při práci s nimi, dobře a přehledně vedená dokumentace. Zápory: nadměrná administrativa na úkor práce v terénu a osobnímu kontaktu s klienty, z toho plynoucí - nedostatečný čas strávený se soc. pracovnicí, málo pracovníků na počet klientů.

Děkuji za pozornost.