Song Presentation. RL10 nová slova Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Zájmena a pády Adjust the pronouns between slash marks to fit the context. Remember to use the correct case. Vzor: Pozdravuj od /já/ rodiče. Pozdravuj.
2 3 Lokalita Pod Javornic kou silnicí 4 směr Solnice směr Javornice směr Vamberk CENTRUM 10min. směr Častolovice.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Song Presentations. L12 nová slova Stupňování přídavných jmen viz: worksheet na webové stránce.
Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.
Kolja 2 Otázky a film. Konverzace: Máte nějaký nový nábytek.
ČÍNSKÉ PŘÍSLOVÍ.
Jména a pády Put the nouns between slash marks into the appropriate case, as determined by the context. Vzor: Román se stal tím, čím v /minulost/ byla.
Způsobové slovesa Conjugate the infinitives in the following sentences to fit the context. Vzor: (smět) číst ten časopis? Smím číst ten časopis? *Taken.
Chapter 5 vocabulary. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 3: my a já 1. Včera nám představil tu dívku.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Poslechneme píseň: Díky. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Eportfolio Otázka číslo 4. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Zájmena on, ona, oni Fill in the blanks with the appropriate forms of on, ona, or oni. Vzor: Já ___ znám jen od vidění. Já ho znám jen od vidění. *Taken.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Ten, ta, to II Fill in the blanks with the appropriate forms of ten. Vzor: Proč potřebuješ ___ knihy? Proč potřebuješ ty knihy? *Taken from Review Lesson.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Ahoj všichni, jen vám chci říci, věřte či nevěřte, splnilo se mi přání, které jsem měl, a znám další lidi, kterým se to též splnilo, takže nic neztratíte.
Irské štěstí OPRAVDU to funguje..
Svatba.
Týden Vojty Machaly.
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Správné pády I In the following sentences, put the nouns between slash marks into the correct case. Vzor: Přes naše rozdíly zůstanu /tvůj přítel/. Přes.
Kolja 9.
VY_32_INOVACE_12_Číslice 11 – 20 (SADA ČÍSLO 5)
Počítání s řemesly II. MALÍŘKA LÉKAŘKA ZDRAVOTNÍ SESTŘIČKA PRODAVAČKA
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Constructions with by Rewrite the following sentences using by constructions. Do not change the aspect. Vzor: Chci hrát tenis. Chtěl/Chtěla bych hrát tenis.
Konverzace Máte psa nebo k očku?. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST I
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Rozkazovací způsob Imperatives Rewrite the following sentences in the imperative. Vzor: Koupíš si dražší šaty? Kup si dražší šaty! *Taken from Review Lesson.
Konverzace: Který měsíc se vám líbí a proč?. Kolja 3 Otázky a film.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Pády a koncovky: Cases & Endings Adjust the words between slash marks to fit their contexts, using the appropriate case endings. Vzor: Co budeš dělat o.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
ProcvičujemenásobilkuProcvičujemenásobilku Klikni na libovolné číslo, objeví se.
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
Násobení zlomků – teorie a cvičení VY_32_INOVACE_19
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Pro Tyršovku k osmdesátinám. Ať je teplo nebo zima, v naší škole je vždy prima. Malí, velcí, kluci, holky chodí rádi do Tyršovky!
Song presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 6: se a si 1. Nepamatujeme __ každý obraz.
Startegie a perspektivy trhu s biopalivy v ČR Česká zemědělská universita, Praha, listopad Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Konverzace: Z čeho máte radost?. Kolja 3 Otázky a film.
POŽADAVKY NA ZÁPOČET Z MAEK1 Ing. Martina Hedvičáková, Ph.D.
Balíková Jitka T3. Kdo chová zebru? V jedné ulici v cizinecké čtvrti stojí vedle sebe pět domků různých barev. V každém z nich žije muž jiné národnosti,
Nová slova: Lekce 8 Fill in the blanks with the vocabulary words from Lesson 8 of Contemporary Czech by Michael Heim.
HRAJEME SI S ČÍSLY ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 20 VY_32_INOVACE_19 Vypracovala: Klumparová Zuzana ZŠ a MŠ OLŠOVEC, přísp. org.
Poslechněme píseň: Buď na mě hodná. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Test určování a zařazování hmyzu
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. Diktát: napíšeme na tabuli.
P R O T E B E.
Tereza Pecánková.
SKLOŇOVÁNÍ ZÁJMEN ON, ONA, ONO
Rozvíjející větné členy Příslovečné určení 6.třída ZŠ Polešovice Eva Andrýsková.
Statistika „Jak by měl vypadat tvůj ideální den?“
ZÁJMENA – ON, JENŽ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
VŠE O PENĚZÍCH..
Transkript prezentace:

Song Presentation

RL10 nová slova

Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

Kolja 6

L12 ex na webové stránce (jen srovnání)

RL9 ex1 (pády a koncovky) 1. Na výlet šlo několik /cizí studenti/.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 1. Na výlet šlo několik cizích studentů. 2. Kluci se smáli /nové holky/, že chodí pěšky.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 1. Na výlet šlo několik cizích studentů. 2. Kluci se smáli novým holkám, že chodí pěšky. 3. V /který měsíc/ jste přijel do /Praha/?

RL9 ex1 (pády a koncovky) 1. Na výlet šlo několik cizích studentů. 2. Kluci se smáli novým holkám, že chodí pěšky. 3. V kterým měsíci jste přijel do Prahy? 4. Mluvil jen o /svoji žáci/.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 1. Na výlet šlo několik cizích studentů. 2. Kluci se smáli novým holkám, že chodí pěšky. 3. V kterým měsíci jste přijel do Prahy? 4. Mluvil jen o svých žácích. 5. V /kostel/ jsem se divil /velká okna/.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 1. Na výlet šlo několik cizích studentů. 2. Kluci se smáli novým holkám, že chodí pěšky. 3. V kterým měsíci jste přijel do Prahy? 4. Mluvil jen o svých žácích. 5. V kostele jsem se divil velkým oknům. 6. Bratr konečně odjel na /dovolená/.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 6. Bratr konečně odjel na dovolenou. 7. Nemůžu najít /černá tužka/, musím tedy psát /červená/.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 6. Bratr konečně odjel na dovolenou. 7. Nemůžu najít černou tužku, musím tedy psát červenou. 8. Ta povídka je z /Horákův výbor/.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 6. Bratr konečně odjel na dovolenou. 7. Nemůžu najít černou tužku, musím tedy psát červenou. 8. Ta povídka je z Horákova výboru. 9. Do /příští týden/ se určitě vrátí.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 6. Bratr konečně odjel na dovolenou. 7. Nemůžu najít černou tužku, musím tedy psát červenou. 8. Ta povídka je z Horákova výboru. 9. Do příštího týdne se určitě vrátí. 10. Snad bydlí ve /vedlejší ulice/.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 6. Bratr konečně odjel na dovolenou. 7. Nemůžu najít černou tužku, musím tedy psát červenou. 8. Ta povídka je z Horákova výboru. 9. Do příštího týdne se určitě vrátí. 10. Snad bydlí ve vedlejší ulici. 11. Hodně cestoval po /různé země/.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 11. Hodně cestoval po různých zemích. 12. Měl jsi to hledat mezi /Věřiny sešity/.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 11. Hodně cestoval po různých zemích. 12. Měl jsi to hledat mezi Věřinými sešity. 13. V /některé společnosti/ s tím mají /velké potíže/.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 11. Hodně cestoval po různých zemích. 12. Měl jsi to hledat mezi Věřinými sešity. 13. V některých společnostech s tím mají velké potíže. 14. Na /Národní třída/ jsme potkali několik /známí/.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 14. Na Národní třídě jsme potkali několik známých. 15. /Stejná kniha/ můžete koupit ve /všechna větší knihkupectví/.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 14. Na Národní třídě jsme potkali několik známých. 15. Stejnou knihu můžete koupit ve všech větších knihkupectvích. 16. Navštívil jsem ho před /několik dnů/, bydlí v /první patro/.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 16. Navštívil jsem ho před několika dny, bydlí v prvním patře. 17. Jde o /vážná zpráva/.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 16. Navštívil jsem ho před několika dny, bydlí v prvním patře. 17. Jde o vážnou zprávu. 18. Zabývají se /moji oblíbení spisovatelé/.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 16. Navštívil jsem ho před několika dny, bydlí v prvním patře. 17. Jde o vážnou zprávu. 18. Zabývají se mými oblíbenými spisovateli. 19. Některé části /Turgeněvova První láska/ zná nazpaměť.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 16. Navštívil jsem ho před několika dny, bydlí v prvním patře. 17. Jde o vážnou zprávu. 18. Zabývají se mými oblíbenými spisovateli. 19. Některé části Turgeněvovy První lásky zná nazpaměť. 20. Maso nejím bez /kus/ /černý chléb/.

RL9 ex1 (pády a koncovky) 16. Navštívil jsem ho před několika dny, bydlí v prvním patře. 17. Jde o vážnou zprávu. 18. Zabývají se mými oblíbenými spisovateli. 19. Některé části Turgeněvovy První lásky zná nazpaměť. 20. Maso nejím bez kusu černého chleba.

RL9 ex 4 (zájmena on, ona, oni) 1. Dalo by se s ______ chvíli mluvit?

RL9 ex 4 (zájmena on, ona, oni) 1. Dalo by se s ním/ní/nimi chvíli mluvit? 2. Nemohu se o _____ nic bli žšího dozvědět.

RL9 ex 4 (zájmena on, ona, oni) 1. Dalo by se s ním/ní/nimi chvíli mluvit? 2. Nemohu se o něm/ní/nich nic bli žšího dozvědět. 3. Zajímám se o ______.

RL9 ex 4 (zájmena on, ona, oni) 1. Dalo by se s ním/ní/nimi chvíli mluvit? 2. Nemohu se o něm/ní/nich nic bli žšího dozvědět. 3. Zajímám se o něho/něj/ni/ně. 4. Jinak tam půjdeme bez ______.

RL9 ex 4 (zájmena on, ona, oni) 1. Dalo by se s ním/ní/nimi chvíli mluvit? 2. Nemohu se o něm/ní/nich nic bli žšího dozvědět. 3. Zajímám se o něho/něj/ni/ně. 4. Jinak tam půjdeme bez něho/ní/nich. 5. Setkáme se u _______.

RL9 ex 4 (zájmena on, ona, oni) 1. Dalo by se s ním/ní/nimi chvíli mluvit? 2. Nemohu se o něm/ní/nich nic bli žšího dozvědět. 3. Zajímám se o něho/něj/ni/ně. 4. Jinak tam půjdeme bez něho/ní/nich. 5. Setkáme se u něho/ní/nich. 6. Nesmějte se tak před _______.

RL9 ex 4 (zájmena on, ona, oni) 6. Nesmějte se tak před ním/ní/nimi. 7. Proč ses ______ ještě neomluvil?

RL9 ex 4 (zájmena on, ona, oni) 6. Nesmějte se tak před ním/ní/nimi. 7. Proč ses mu/jí/jim ještě neomluvil? 8. Nedávno jsem od ________ dostal kabát.

RL9 ex 4 (zájmena on, ona, oni) 6. Nesmějte se tak před ním/ní/nimi. 7. Proč ses mu/jí/jim ještě neomluvil? 8. Nedávno jsem od něho/ní/nich dostal kabát. 9. Jsou ty peníze pro ______?

RL9 ex 4 (zájmena on, ona, oni) 6. Nesmějte se tak před ním/ní/nimi. 7. Proč ses mu/jí/jim ještě neomluvil? 8. Nedávno jsem od něho/ní/nich dostal kabát. 9. Jsou ty peníze pro něj/ni/ně? 10. Poděkoval jste _______?

RL9 ex 4 (zájmena on, ona, oni) 6. Nesmějte se tak před ním/ní/nimi. 7. Proč ses mu/jí/jim ještě neomluvil? 8. Nedávno jsem od něho/ní/nich dostal kabát. 9. Jsou ty peníze pro něj/ni/ně? 10. Poděkoval jste mu/jí/jim? 11. _____ jste poděkoval?

RL9 ex 4 (zájmena on, ona, oni) 6. Nesmějte se tak před ním/ní/nimi. 7. Proč ses mu/jí/jim ještě neomluvil? 8. Nedávno jsem od něho/ní/nich dostal kabát. 9. Jsou ty peníze pro něj/ni/ně? 10. Poděkoval jste mu/jí/jim? 11. Jemu/Jí/Jim jste poděkoval? 12. Jsem na ______ opravdu zvědav.

RL9 ex 4 (zájmena on, ona, oni) 12. Jsem na něj/ni/ně opravdu zvědav. 13. Seděli jsme naproti _______.

RL9 ex 4 (zájmena on, ona, oni) 12. Jsem na něj/ni/ně opravdu zvědav. 13. Seděli jsme naproti němu/ní/nim. 14. Náhodou se zabývám právě _______.

RL9 ex 4 (zájmena on, ona, oni) 12. Jsem na něj/ni/ně opravdu zvědav. 13. Seděli jsme naproti němu/ní/nim. 14. Náhodou se zabývám právě jím/jí/jimi. 15. Kdy jste ________ poznal?

RL9 ex 4 (zájmena on, ona, oni) 12. Jsem na něj/ni/ně opravdu zvědav. 13. Seděli jsme naproti němu/ní/nim. 14. Náhodou se zabývám právě jím/jí/jimi. 15. Kdy jste ho/ji/je poznal?