Češpivová Simona 8.A 2007-2008 Koně. Historie Žádné zvíře na naší planetě není tak těsně spjato s člověkem, s jeho dějinami a jeho vývojem, jako kůň.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
SPEED DOWN Mladá Boleslav
KOPANÁ.
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
LIDSKÉ RASY.
Bílé plemeno Člověk se mění
Nizozemsko Země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů, dřeváků a krásného mořského pobřeží.
Pratur –divoký skot se vrací díky projektu TaurOs
Jezevčíci Alice Žáčková.
Velký münsterlandský ohař
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání.
VY_32_INOVACE_02_Vývoj populární hudby.  HISTORIE HARFY SE ZAČÍNÁ PSÁT JIŽ VE STARÉM EGYPTĚ ASI 3000 př.n.l.  DO EVROPY SE DOSTÁVAJÍ ZÁSLUHOU KELTŮ.
VÝVOJ ČLOVĚKA Během čtvrtohor vyvrcholil vývojový proces, který začal u primitivních primátů a skončil vznikem moderního člověka. Člověk vyvinut z úzkonosých.
Vývoj politické mapy světa
Vývoj člověka Lidé i jejich život na Zemi se postupně mění, vyvíjejí se. Gorila Gorila je jedním z lidoopů, který žije volně v některých pralesích. U nás.
Mechanika pohybu koní.
(dělení a nejznámější světová)
Domácí zvířata – druhy, chov
Periodizace dějin 6. ročník.
Holandsko - je nádherná rovinatá země, charakterizovaná jako země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů, dřeváků a krásného mořského pobřeží.
Arabská hudba Matěj Konopík.
LYŽOVÁNÍ.
Neandrtálci (Homo neanderthalensis)
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Tulák sob a jiné zajímavosti
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.
Kriteria třídění koní Podle fylogenetického původu - skupina mongolských koní - skupina orientálních koní iránských arabských araboberberských anglických.
Shire horse Presentation by © Kristýnka
Historie Starověkého Řecka
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Anglický plnokrevník. Historie Anglický plnokrevník vznikl v 17. a 18. století v Anglii, aby uspokojil vášeň šlechty a jejích králů pro koňské dostihy.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
CHOV KONÍ Význam a využití koní – společenský význam – armádní , správní ; - antika - středověk (rytířský kůň) - novověk – výcvik a rychlost - tažné.
Fylogenie koně.
Jagdteriér.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Itálie Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-honič, slídič Využití dnes: lov drobné zvěře Průměrná délka života:
Jezdecký sport – koně Koně jsou velmi ušlechtilá zvířata. Většina lidí je používá do parkurového a drezurního sportu a ti jiní,kteří mají koně pro radost.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Jack russel teriér.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.
Koně Pověstí o vzniku koní je mnoho, pro všechny staré národy byl kůň zvířetem mimořádně cenným, často označovaným jako dar bohů. Avšak člověk dvacátého.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: 32_01Sada: 02 Ověření ve výuce: Vlastivěda Datum: Třída:
Vývoj koně Vliv arabského, berberského a andaluského koně.
Chobotnatci.
Země je třetí planeta sluneční soustavy, zároveň největší terestrická planeta v soustavě a jediné planetární těleso, na němž je dle současných vědeckých.
Víš o nás vše ?. Obecně Morče si bohužel nemůže vybírat,dojakých rukou se dostanou. Po celý život jsou odkázány na přízen člověka.
Tajga Jehličnatý les.
Lyžařské sjezdové boty
Presentation by © Kristýnka
PLEMENA KONÍ.
EU OPVK – III/2 – A3 – 7/22 – Rak Petr Předmět Zeměpis, 8.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/2012.
PODLE RŮZNÝCH HLEDISEK: 1)Fylogenetického původu 2)Stupně prošlechtění.
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Koně Arabský plnokrevník
Jak lidé měřili čas? od 2 minuty do 5:15
AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_10
Buddhismus Michaela Hrušková.
Amerika – Austrálie – Evropa Asie –Afrika - Antarktida
KOPYTNÍCI.
Řád: Lichokopytníci.
VY_32_INOVACE_5/15_ČLOVĚK A PŘÍRODA
VESMÍR.
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
Chobotnatci a damani Martina Koubová 3.C.
Transkript prezentace:

Češpivová Simona 8.A Koně

Historie Žádné zvíře na naší planetě není tak těsně spjato s člověkem, s jeho dějinami a jeho vývojem, jako kůň. Žádné zvíře nebylo a není tak milováno - a tak týráno... Prapředek všech lichokopytníků se vyvinul asi před 58 miliony let v Severní Americe. Byl to primitivní kopytník, připomínající spíše lišku nebo psa, známí pod věděckým jménem Eohippus. Měl původně 4 prsty na předních a 3 prsty na zadních nohou. Během milionů let se kůň vyvíjel dál, až k dnešní podobě a ušlechtilosti Tak tohle je historie KONĚ podle mnohých nejkrásnějšího zvířete, ale proč se mu tak říká? Viděly jste cválat koně po louce bez jezdce...vyzařuje z něj radost ze života a pohybu. Nebo se stačí podívat na pasoucí se koně při východu slunce...někdy se podívejte, stojí to za to.

Češpivová Simona 8.A Arabský plnokrevník MOŽNOST VYUŽITÍ: Arabský plnokrevník je velmi elegantní jezdecký kůň a také výborný dostihový kůň. Mimo to se používá v chovu pro zušlechtění různých plemen. Arabský kůň byl důležitým zakladatelem chovu anglického plnokrevníka.

Češpivová Simona 8.A Fríský kůň patří mezi nejstarší evropská plemena koně. Soudí se, že jeho počátek je třeba hledat v době před 3000 lety. Je to původní severoevropské plemeno, blízké koni armonickému. Pochvalné zprávy nám o něm zanechali již staří Římané; chválili jeho výkonnost. Své jméno dostal podle provincie v Nizozemsku jménem Frísko. Původní frís byl ovšem dost nevzhledný chladnokrevník, věhlas získal po zušlechtění orientální krví. Značně byl ovlivněn hlavně andalusan v době španělské okupace Holandska (16. a 17. století). Původně pracovní, pak rytířský kůň se postupně změnil na reprezentačního karosiéra, i když byl dost temperamentní a pohyblivý i pod sedlem. Vyvážel se do celé Evropy a ovlivňoval mnohá plemena. Spolehlivě předává svou černou barvu. Fríský kůň

Češpivová Simona 8.A Obrázky pár koníků Quarter horse Fríský kůň Paint horse Irský tinker