KAM S NÍM ? prezentace nového soutěžního systému

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Třídění odpadu na naší škole
Advertisements

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno,
Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
Co s PET láhvemi na škole ?
Odpad.
Řešení komunálního odpadu v městech a obcích
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
Systém nakládání s odpady
I odpady označené č. 7 Je-li jeden kontejner, dáváme sklo bez ohledu na barvu. Vratné zálohované sklo vracejte zpět do obchodu.
Jak jsme třídili a jak třídíme odpad Základní škola ve Vejprtech M.Nuslauerová Projekt Rodinné výchovy- Životní prostředí a vliv na naše zdraví Rok 2007/2008.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Logo.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
Změní „černobylské“ děti postavení k třídění odpadu?
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
TONDA OBAL NA CESTÁCH nás opět navštívil. Pamatujeme si z loňského roku co kam patří?????
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Učebnice str ročník TĚŽEBNÍ PRŮMYSL
Jeseník – jednička ve třídění odpadů a úspory energie
1. Minimalizace 2. Třídění a recyklace 3. Odstraňování Vypořádávání se s odpady zpět znovu 2.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Sběr nápojových kartonů Pokud se ve vaší obci nápojové kartony sbírají, odhazujte je do kontejnerů nebo pytlů označených touto oranžovou nálepkou.
ZŠ a MŠ Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434
Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
DOMÁCÍ EKOLOGIE – ODPADY A KONZUMNÍ SPOLEČNOST
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Recyklohraní u nás ve škole Jsme malá školička, do které chodí 25 žáků. Probíhají u nás různé soutěže- sběr baterií, elektrozařízení, ale třídíme také.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Co víš o recyklaci?.
Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.
DEN ZEMĚ TEST.
Osnova k právní úpravě odpadového hospodářství
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
Recyklační hra.
EVVO aktivity pro školy
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Odpady Vypracoval Mgr. Pavel Daněk Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Elektroodpad… Je vysloužilé elektrozařízení, kterého se chceme zbavit… Jedná se o všechna zařízení, která fungují na elektrický proud nebo na baterky…
Sára Motyčková 9.B 2015/2016 Název úkolu: Životní prostředí - Jak se vám žije ve Veselí nad Moravou? Číslo úkolu: 28 Zadání úkolu: Vytvoř a následně zpracuj.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
Proč třídit bioodpad Prezentace pro Zastupitelstvo města Valašské Meziříčí
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Třídění odpadů JAK NA TO?!. Proč třídit odpady Protože je důležité, by se použitelné suroviny dál používali. Protože je důležité, by se použitelné suroviny.
 Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011  Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_11.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_14.
FLL 2015/16 Hodkovice nad Mohelkou Medvíďata Nakládání s odpady ve městě Hodkovice nad Mohelkou.
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
balíček k oběhovému hospodářství a prevence vzniku odpadu
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
ANALÝZA TÉMA: “ODPADY“ ANALÝZA OTÁZKY ANALÝZY KDO ZJIŠŤUJE
Otestujte své vědomosti o odpadech test má 30 otázek, zelená značí správnou odpověď, červená špatnou odpověď, odpovědi jsou odlišené i zvukově.
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Člověk a jeho svět Chování v přírodě.
Marek Barták ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Transkript prezentace:

KAM S NÍM ? prezentace nového soutěžního systému třídění odpadu na ZŠ Bernarda Bolzana

Co je odpad a jak jej likvidovat? Odpadem je každá hmotná věc, kterou již nepotřebujeme a chceme či musíme se jí zbavit. Možnosti likvidace: 1) skládkování ( uložení) 2) recyklace ( přeměna) 3) spalování ( přeměna) 4) kompostování ( přeměna)

SKLÁDKY Hyzdí krajinu, mnohý odpad leží na skládkách celá desetiletí a nerozloží se Je nutné, aby na skládkách komunálního odpadu končilo jen to, co tam patří

RECYKLACE - ZNOVUZPRACOVÁNÍ Je z hlediska ochrany našeho životního prostředí nejdůležitější: Suroviny se vrací do výroby a znovu zpracují ( tzv. druhotné suroviny) Úspora primárních surovin Méně odpadu končí na skládkách

TŘÍDĚNÍ Recyklaci předchází TŘÍDĚNÍ Třídit může opravdu KAŽDÝ Z NÁS: DOMA V ZAMĚSTNÁNÍ VE ŠKOLE NÁŠ PROJEKT a proto

JAK TŘÍDIT? http://www.trideniodpadu.cz/trideniodpadu.cz/Recyklace_files/RECYCLE_SIGNS.pdf

HLINÍK Se sběrem hliníku jsme už začali. Ačkoli pro něj nejsou ve městě kontejnery, sbíráme jej zvlášť a odvezeme na sběrná místa. PROČ? Hliník se vyrábí z bauxitu, který se těží. Při zpracování 4 tun bauxitu vznikne 3 tuny odpadu. Při recyklaci se ušetří bauxit a zároveň i nebezpečný odpad.

BOLZANOVA KREATIVNÍ ŠKOLA CÍL SOUTĚŽE: Naučit se smysluplně třídit odpad Uvědomit si, jak důležité je třídění pro naše životní prostředí Nová soutěž je součástí velkého projektu naší školy, který je podporován fondy Evropské unie.

POZOR, ZAČÍNÁME ! V každé třídě budou umístěny nové nádoby na tříděný odpad. Samozřejmě mají své barevné označení: PAPÍR TETRA PACK PLAST HLINÍK

POZOR, ZAČÍNÁME ! Dvakrát týdně, v úterý a ve čtvrtek během velké přestávky zajistí určená služba ve třídě vysypání plných nádob do pytlů v konírně. Jakmile bude plastový pytel dané třídy v konírně plný, učitel se zástupcem žákovského parlamentu jej zváží, hmotnost přepočítá s ohledem na počet žáků ve třídě na body a služba jej vynese do nádob na tříděný odpad před školu.

JSME SOUTĚŽIVÍ? Začali jsme hliníkem, teď rozšíříme soutěž i na papír, plasty a krabičky tetrapack. Každý z Vás může sledovat, jak si třída vede v nové soutěži. Každý žák se může přičinit o vítězství své třídy v dlouhodobé soutěži. !!ODMĚNA VÍTĚZE NEMINE!!

BEZ KONTROLY TO NEJDE! Během celého projektu budou probíhat namátkové kontroly: Najdeme - li např. plastovou láhev v nádobě na papír nebo krabičku od džusu v normálním koši na odpadky, udělíme Vaší třídě trestné body.

ZÁVĚR S jakýmikoli dotazy se obracejte na koordinátora EVVO, p. Nejedlou. Systém služeb, které budou organizovat třídění, si domluvte s třídním učitelem. Snažte se být nejlepší, pomáháte sami sobě a své krásné zemi. Jen s naší pomocí zůstane naše planeta zelená a zdravá. HODNĚ ŠTĚSTÍ A VYTRVALOSTI !