Základy návrhu metodiky: Význam – Principy – Přínosy Josef Horňáček, Lenka Klimplová (FSS MU) Brno, 30. 9. 2014 Projekt OP LZZ „Aktivní matching: Strategická.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Advertisements

3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
ESF V ČR OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podmínky úspěšné realizace metodiky nového monitoringu Jiří Winkler, FSS MU Brno Projekt OP LZZ „Aktivní matching: Strategická podpora poradenství.
ÚŘAD PRÁCE V JIHLAVĚ partner projektu „Budování rozvojového partnerství…“
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
Evaluace pilotního šetření a možnosti zavedení prvků švédského modelu v ČR Jiří Vyhlídal, Iveta Zelenková (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Monitorování dalšího vzdělávání – Základ pro koncepční rozhodování Mgr. Hana Žáčková Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a.
Monitoring dalšího vzdělávání
Trh práce „pomyslný prostor, v němž zaměstnavatelé hledají pracovní sílu a pracující ji nabízejí ve snaze obstarat si prostředky k obživě. Vzájemný poměr.
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Národní soustava kvalifikací a její přínosy pro zaměstnavatele
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Webový portál Budoucnost profesí Ing. Marta Salavová Mgr. Hana Žáčková Národní observatoř zaměstnanosti.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
REGIONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM O UPLATNITELNOSTI ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ A ČESKOU REPUBLIKOU.
Monitorování a prognózování trhu práce: Švédskou cestou? Konference, Projekt ”Aktivní matching: Strategická podpora poradenství na pracovním.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Metodické vedení BDg PhDr. Jiří Král Praha 28. – Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím.
Organizace s celostátní působností v oblasti dalšího vzdělávaní pedagogických pracovníků a.Plnění priorit vzdělávací politiky státu b.Reakce na aktuální.
SLUŽBY ZAMĚSTNANOSTI A PRÁCE S NEZAMĚSTNANÝMI Téma: Programy vzdělávání a pracovního výcviku FSS MU Brno, 2006.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Sociální politika Téma: Vzdělávací politika FSS MU Brno, 2006.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
PROJEKTOVÉ ZÁMĚRY LIBERECKÉHO KRAJE Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
SPP728 Služby zaměstnanosti a práce s nezaměstnanými podzim 2010
SPP 728 Služby zaměstnanosti a práce s nezaměstnanými
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Základy návrhu metodiky: Význam – Principy – Přínosy Josef Horňáček, Lenka Klimplová (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní matching: Strategická podpora poradenství na pracovním trhu” (CZ.1.04/5.1.01/ ) je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Více informací na webu projektu:

Význam metodiky Sjednocení postupů při kvalitativní analýze požadavků zaměstnavatelů na pracovní sílu Popis vývoje poptávky po pracovní síle v kvalitativních kategoriích v uplynulém období Prognóza kvalifikačních a kompetenčních potřeb zaměstnavatelů v horizontu 6 a 12 měsíců Návaznost na CZ-ISCO a kategorie kompetencí NSK

Principy metodiky Osobní návštěvy pracovníků ÚP u zaměstnavatelů v půlroční periodicitě (jaro/podzim) Výběr zaměstnavatelů reflektující důležitost různých typů organizací pro formování TP Pravidelná obměna panelu zkoumaných organizací Vyhodnocování na krajské a celostátní úrovni, konzultace výstupů s institucionálními aktéry TP

Přínosy metodiky Bezprostřední kontakt vedoucích pracovníků organizací s pracovníky ÚP, budování vzájemné důvěry Zvýšení prestiže pracovníků ÚP na regionálním TP Rozvoj kvalitativních znalostí a zkušeností pracovníků ÚP o trhu práce Efektivní proaktivní orientace zprostředkování, poradenství a rekvalifikací na požadavky zaměstnavatelů (aktivní matching) Zkrácení doby nezaměstnanosti, rychlejší nástup absolventů do zaměstnání, zrychlení obrátky pracovní síly; menší požadavky na systémy pasivní politiky zaměstnanosti Empiricky prokázané potřeby na kvalifikaci a kompetence směřované ke vzdělávacím institucím