Bratrská jednota baptistů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
Toto jsou priority, které stanovila valná hromada ASI-CS pro následující období:  Vzdělání: Podpora dalších druhů vzdělávání v oblasti různých misionářských,
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
 pomocná ruka vašeho sboru! Společně dokážeme více!
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
2x ročně 3-5denní minikonference vzdělávání v oblasti prezentace evangelia, jak zasáhnout naše města, multimedia, tanec … vzdělání v oblastí vůdcovství.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina slovo: Nicole.
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Evangelium všem dětem ČR Co pro to udělat, aby se dostaly do nebe? Naše děti tak rychle rostou...
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Sborová oznámení Sbor Církv e bratrsk é v Ostravě - OTEVŘENÁ RODINA SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební.
Autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Ekumenická rada církví v ČR.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekt Volunteering. Projekt Volunteering byl založen 14. září 2009 Asociací pro podporu vzdělání jako projekt Univerzitního centra Na Baště, Na Baště.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Mezinárodní Ekumenická Fraternita „Mistře, na tvé slovo spustíme sítě.“ (Lk 5,5)
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
BRATRSTVO PRAVOSLAVNÉ MLÁDEŽE – ČESKO, SLOVENSKO.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Informační vvzdělávání v knihovnách Lída Švíková.
K postavení muzejních knihoven Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Zkušenosti s dobrovolnictvím v Německu 3. konference Brno – město pro rodiny „Rodina spojuje generace“ Dana Žižkovská Brno.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Co zajišťuje metodická komise Informace o činnosti metodické komise, jak je získat Instruktoři Kvalifikace instruktorů Co připravujeme na letošní rok.
Příprava k přijetí svátosti biřmování
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3%
Nízkonákladový mezinárodní projekt spolupráce Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblastí.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
MAP – jak dál – akční plánování
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Týmová spolupráce při vedení zájmových činností
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Aktuální informace o stavu
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Co je program Mládež v akci?
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY OPAVSKO Z.S. CZ /0.0/0.0/16_063/
J a k REALIZUJEME MAP II NA ŘÍČANSKU ? Linda Kůstková.
TÉMA: ŽIVÝ SBOR ► Klíčový význam sboru jako místního společenství křesťanů v protestantském pojetí ► Základní úkol / poslání / funkce sboru (volně podle.
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
PS Vzdělávání NS MAS ČR – Pardubický kraj 2017
Transkript prezentace:

Bratrská jednota baptistů Odbor mládeže BJB / Jan Jackanič

Ovlivňuje nás naše historie Historicky paralelní organizace vedle struktury sborů a celé denominace (70. léta 20. století) Členství v místní skupině mládeže / evidence členů a pravidelné měsíční příspěvky (2 Kčs na člena) Kdo je vlastně členem? Mládeže, jednotlivci nebo celé sbory? Možnost pro zapojení všech mladých lidí (je to jejich Odbor) a zároveň zodpovědnost a vedení Rady Odboru mládeže (tým spolupracovníků).

Jaké je poslání Odboru mládeže? Vytváří prostor pro vzájemnou spolupráci a setkávání mezi mládežemi sborů Organizuje společná aktivity, konference, vzdělávací semináře nebo víkendová setkání mládeže, které přesahují aktivity jednoho sboru Učí mladí lidi spolupráci a vlastní zodpovědnosti (příprava akcí, dobrovolnictví, zapojení se do služby)

Aktivity Odboru mládeže Kompas víkend (cca 30 účastníků – víkendové setkání vedoucích mládeží) Regionální setkání mládeží (3 regiony, víkendové setkání pro cca 100 účasníků v každém regionu) Konference mládeže BJB (cca 300 účastníků, každý rok na jiném místě ve spolupráci s místní mládeží) IMPULSY – vzdělávání pracovníků s mládeží (4 víkendy + v plánu zahraniční výjezd)

Vedoucí Odboru mládeže 3 oblasti práce Návštěvy mládeží a sborů (kázání, biblická vyučování, setkání s vedoucími) Přípravy společných akcí (celostátní i regionální setkání mládeže, víkendovky, vzdělávací kurzy) Všechno ostatní 

Kontakty Internetové stránky www.mladej.net

Společné finance

Někdy je potřeba nasadit i život

Aktuální otázky Většinou mladí vedoucí kolem 20 let – kde mají brát vzory pro svoji práci? Proč nejsou více zapojení dospělí? Jak mohou mladí vést svoje vrstevníky? Přizpůsobení se světu – co to znamená, v kterých oblastech jde o kulturu neb formu a kdy ztrácí evangelium svoji naléhavost Identita baptistického sboru – v čem je jiná, v čem shodná s ostatními křesťany? Proč to vůbec řešit? Životní nezájem a apatie k rozhodování o svém životě – jak v tom může církev pomoct?

Fotografie z akcí Regionální setkání mládeže Kurzy Kompas Konference mládeže BJB