Název projektu: Vyrovnání handicapu žáků GVN J. Hradec při studiu přírodovědných disciplín praxí Žákovská prezentace z přírodovědných exkurzí Registrační.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Inspirace minulostí (zejména středověkem), exotickými zeměmi a životem na venkově  Důraz na city a prožitky, často pocit odcizení, záliba v tajemnosti.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_04.
Spolupráce obcí v DSO Lednicko-valtický areál
Vztahy mezi Čechy a Němci
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
Šmídová, Křečková, Medková
Kostelec nad Černými lesy
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_61.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Regionální turistické.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_62.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Starý Jičín 8.června Zde je realizován projekt CZ.1.07/1.1.07/ „Kritické myšlení jako nástroj formování osobnosti.
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY
Název projektu: Vyrovnání handicapu žáků GVN J. Hradec při studiu přírodovědných disciplín praxí Žákovská prezentace z přírodovědných exkurzí Registrační.
Kulturně historické objekty Slovenska
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_03.
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
PAMÁTKY PRAHA.
Název projektu: Vyrovnání handicapu žáků GVN J. Hradec při studiu přírodovědných disciplín praxí Žákovská prezentace z přírodovědných exkurzí Registrační.
Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska
Název projektu: Vyrovnání handicapu žáků GVN J. Hradec při studiu přírodovědných disciplín praxí Žákovská prezentace z přírodovědných exkurzí Registrační.
CHKO Český kras.
3. – Moller Ladislav Podlešák Karel
Romantická architektura v Čechách
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
Výlet autem do Mikulova a Valtic ÚVOD Naše první zastavení bylo v Pasohlávkách s prohlídkou areálu AQUALAND MORAVIA. Další zastavení byla návštěva.
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj.
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
PÁLAVA. Pálava je skutečným přírodním klenotem České republiky, chráněnou krajinnou oblastí byla vyhlášena v roce CHKO Pálava leží v nejteplejší.
Jihomoravský kraj. Základní údaje Území kraje patří k nejteplejším oblastem ČR. Severní část vyplňuje Drahanská vrchovina, jejíž součástí je CHKO Moravský.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Anna Csanádiová Číslo DUM:D Datum ověření ve výuce: Ročník:8.
CHKO Pálava Umístění: Jihomoravský kraj Rozloha: 83 km 2 Založeno: 19. března 1976.
Šablona : V/2 Sada: 4 Ověření ve výuce: Třída: 4. – 5. Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Hrady a zámky aneb Jak se žilo dříve Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7.tř. ZŠS.
Z ÁKLADNÍ INFO.: krajinný celek – 283km 2 okres Břeclav při hranici s Rakouskem UNESCO – od r
Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let , jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
 Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný.
Vypracovala:Mgr. Marcela Minaříková Mgr. Světlana Čumalová Téma:AZ kvíz Lužní les Vznik:červenec - září 2011 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Základní.
Zpracoval : Petr Kuryviál. Děvín Největší vrchol pavlovských vrchů s nadmořskou výškou 549 metrů. Jedná se o podlouhlý hřeben s dvěma vrcholy. Na větším.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_07_Hrady.
Kateřina Sobková XI.A 2015/16. Lednicko-Valtický areál je jedním z největších pokladů České republiky a světového a kulturního dědictví vůbec nejrozsáhlejší.
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Rozloha: 83km2 Založeno: 19. března 1976
Zručský park.
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V ČESKÉ REPUBLICE
Romantická architektura v Čechách
LEDNICKO-VALTICKÝ AREÁL
CHŘIBY.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_13_Třeboňská_soustava_rybníků_kh1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Jihomoravský kraj Rozloha:7 195 km² Počet obyvatel: (2016)
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
Lednicko-valtický areál
Na kole po Lednicko-valtickém areálu
ČESKÁ REPUBLIKA Základní přehled
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Transkript prezentace:

Název projektu: Vyrovnání handicapu žáků GVN J. Hradec při studiu přírodovědných disciplín praxí Žákovská prezentace z přírodovědných exkurzí Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.14/

Název exkurze: Botanická exkurze Zpracovaly: Zlata Vojčíková Vlaďka Mrázková Petra Legény Jana Pešková Redigovali: RNDr. Hana Hančová, Mgr. Michaela Míková, Mgr. Vojtěch Soukup.

Zlata Vojčíková, Vlaďka Mrázková Pálava

Pálava byla vyhlášena výnosem Ministerstva kultury ČSR na území o rozloze 83 km²Pálava byla vyhlášena výnosem Ministerstva kultury ČSR na území o rozloze 83 km² Co zahrnuje?Co zahrnuje? Hřebeny Pavlovských vrchů, Milovický les a sníženinu jižně od něj až po státní hranici s Rakouskem. Co chrání?Co chrání? CHKO Pálava ochraňuje nejcennější biotopy druhově bohatých skalních, drnových a lučních stepí, lesostepí, teplomilných doubrav a suťových lesů vyvinutých na vápencových kopcích Pavlovských vrchů.

Sirotčí hrad Zřícenina gotického hradu Počátek 13. století až 16. století – zpustl Pověst o rytíři Čičosovi

Dívčí hrady, Děvičky První zmínka r Ze tří stran nepřístupné skály Nedaleko obce Pavlov Nemá strážní věž, spoléhali na silné zdi hadu Zkázu hradu způsobyli Švédové r. 1645, hrad vyplenili a před svým odchodem zapálili Potom sloužil jako strážnice k hlášení požárů. Vinaři

Petra Legény, Jana Pešková Lednice-valtice

Lednicko-valtický areál je synonymum ke krásné přírodě, upraveným cestám, originálním stavbám k bohaté historii a exotice. Lednice-Valtice, ty prostě stojí za to.

Historie LVA 1. hrad (položil základ pro LVA) vybudován rodem ze Seefeldu Od 14. století zde začal působit rod Lichensteinů až do roku Tento komplex byl r převeden pod státní správu, kvůli Benešovým dekretům. Pod rod Lichtensteinů tento komplex spadal neuvěřitelných 550 let, tudíž celé půl tisíciletí! Zámek byl mnohokrát pod rekonstrukcí.

Skleník Z roku 1884 Délka 92 metrů, šířka 13 metrů a výška 10 metrů Skleníku dominují palmy

Minaret Nechal ho postavit Alois I. z Lichtenštejna v letech Vysoký 62 metrů 302 stočených schodů Největší minaret mimo Islámské země a nejstarší rozhledna

Akvadukt Postaven v římském stylu Sloužil jako zavlažování areálu Zastával funkci vodopádu

Janův Hrad Postaven skutečně na počátku 19. století Umělá zřícenina Když chtěl šlechtic vlastnit zříceninu, postavil si jí Dokonale napodobuje středověké hrady

Lovecký zámeček Mnoho loveckých zámečků v areálu, ale jediný tohoto jména. Klasicistní budova, sloužila jako myslivna.

Quíz! Pálava: 1.Rozloha? 2.Kdo způsobil zkázu dívčích hradů? 3.Jak se jmenoval rytíř o kterém byla pověst? Lednicko valtický areál: 1.Jak jse jmenoval první rod, kterému LVA patřil? 2.Kolik let patřil LVA Lichtensteinům? 3.Kolik schodů má minaret?

Děkujeme za pozornost