1 Divize Project Development ZELENÁ FILOZOFIE SKANSKA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stáž v rámci programu Leonardo da Vinci Mobility
Advertisements

studie regenerace sídliště Na Rozhledně - Chrudim
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. listopadu 2013.
typologie obytné stavby 1.roč.APS FAST 4. Přednáška ČLÁNKY NORMY
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Regenerace sídliště Hromůvka
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Stavba rodinného domu Projekt v MS Project.
Sídliště Dukla - Pardubice
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
Schůze společenství vlastníků Bochovská
typologie obytné stavby 6. přednáška RODINNÉ DOMY II.
HOME STAGING VZOROVÝCH BYTŮ podpora prodeje developerských projektů
Printforum 2011 Přednáška Technologická přeměna – a důsledky pro tiskárny Prof. Dr. Thomas Helbig Poradce podniků v polygrafickém průmyslu
Vliv konceptu zelených budov na provozní fázi výstavbového projektu Ing. Jiří Dobiáš LEED AP.
Bydlení a DPH. Snížená sazba DPH 15 % platí pro poskytnutí stavebních a montážních prací spojených s výstavbou staveb pro sociální bydlení nebo v souvislosti.
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Jaroslav Pražan Poradenství pro environmentální část cross-compliance (studie CIFAS) Úvod Jaroslav Pražan
Funkcionalismus I. polovina 20. století.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Strategický plán města Tišnov 2. (společná) schůzka pracovních skupin Projekt Tvorba strategického plánu pro město Tišnov r.č. CZ.1.04/4.1.01/
Centers Dating 2012 Moderátor: Pavlína Hajnová. Diskuze rezidenčních developerů Dušan Kunovský, Central Group Štěpán Havlas, Finep Martin Svoboda, JRD.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Jaroslava Sýkorová Milena Tomášková Karlovy Vary, 2014
TÉMA: Daň z nemovitostí
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby STA34 Studie rodinného domu
Veřejné koupaliště a místo k odpočinku. SOUČASNÁ SITUACE V SOUČASNOSTI NA ÚZEMÍ LEŽÍ BÝVALÁ ČISTIČKA: NÁDRŽ A PŘILEHLÝ DŮM.ČISTIČKA ZABÍRÁ PŘIBLIŽNĚ.
Teorie optimální velikosti města
1 LUŽANY Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Funkční hodnota a argument funkce
typologie obytné stavby 6. přednáška RODINNÉ DOMY I.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA CO TO ZNAMENÁ? ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA TO ZNAMENÁ: VYTVÁŘÍME PRO DĚTI ZDRAVÉ PROSTŘEDÍ.
Developerský projekt AF s. r. o.
Pozemní stavitelství Typologie Bytové domy Autor: Ing. Šoupal Kamil
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec; v současnosti omezený význam; povinnost platit vzniká na základě vlastnického či uživatelského vztahu k majetku.
Rodinné domy.
Význam hodnotové orientace v OM Osnova Hodnoty obecně a hodnoty týkající se nás samých 4 kardinální ctnosti a nově diskutované hodnoty Hodnoty jako zdroj.
NBU2A LS2015 / RODINNÉ DOMY Petr LÉDL / Petr ŠIKOLA KATEDRA ARCHITEKTURY KONCEPT A DISPOZICE RODINNÉHO DOMU.
Domov (bydlení).
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Pozemní stavby Předsazené a ustupující konstrukce (STA29) Ing. Stanislav Martinec, Ph.D.
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
KONCEPCE NAVRHOVÁNÍ NÍZKOENERGETICKÝCH A PASIVNÍCH BUDOV Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
PREZENTACE ZÁMĚRU Rodinné domky na pozemku č. parc.: 426 k.ú. Třeboradice č. parc.: 426 Třeboradice development, s.r.o. Exafin, uzavřený investiční fond,
Adaptace sídel Základní škola SEVER Lužická 1208, Hradec Králové.
SPECIALISTA NA VELKÉ PLOCHÉ STŘECHY KVALITNÍ ASFALTOVÝ HYDROIZOLAČNÍ MATERIÁL.
Odloučené pracoviště NAD PLOVÁRNOU Statutární zástupce školy Mgr. Božena Suchánková Vedoucí učitelka Věra Kopečná.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_076 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název práce:
13. jednání PS bydlení Brno Téma: Novinky v oblasti bydlení a výhled na nadcházející období 24. května 2016.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dvořáček Josef. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
Bydlení pro seniory v Praze
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství
Ú Z E M N Í S T U D I E Ú V O Z O V Á A K E B Z D I N C E
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec;
Bydlení a DPH.
Zhodnocení uplynulého ročníku soutěže
„RELAXAČNÍ NÁMĚSTÍČKO“
Ateliérová tvorba I. Název projektu : Dům s pečovatelskou službou
POLYFUNKČNÍ BYTOVÝ DŮM
Dětské hřiště „MEZI DOMY“
Ateliérová tvorba Aneta Šrubařová - VB /2006.
Transkript prezentace:

1 Divize Project Development ZELENÁ FILOZOFIE SKANSKA

2 Vztah k životnímu a okolnímu prostředí je jednou ze dvou hlavních oblastí firemní filantropie Skanska CZ máme environmentální specialisty, jejichž zkušeností využíváme: - při personální práci - při přípravě developerských projektů - při dodavatelské práci na stavbách - při tvorbě strategie dalšího směřování -v marketingu developerských projektů V oblasti vztahu k životnímu a okolnímu prostředí spolupracujeme s největší českou ekologickou Nadací Partnerství Skanska CZ je generálním partnerem grantových programů Strom života a Doprava pro 21. století

3 klademe důraz na nezatěžování prostředí do kterého vstupujeme (to jak budovou samotnou, ale i stavbou) chápeme environmentální chování v širších souvislostech, ekologie je jednou ze součástí v rámci naší činnosti do okolního prostředí (environmentu): - vstupujeme - ovlivňujeme - tvoříme developerská divize – vstupuje do styku s okolním prostředím již ve fázi tvorby prostředí a cítí za ní zodpovědnost

4 Skanska si uvědomuje, že svými projekty, které jsou a musí být nadále komerčně úspěšné, však také zasahuje a mění životní prostor lokalit do kterých vstupuje na dlouhá léta dopředu (v některých případech se dá mluvit o stoletích) a tím determinuje i život dalších generací v daném místě. Proto se v našich projektech snažíme vytvářet kvalitní životní prostor, jehož nedílnou součástí je i zeleň.

5 ZDRAVÉ BYDLENÍ Výsledkem našich snah o zlepšování v této oblasti je představení našeho konceptu ZDRAVÉ BYDLENÍ, který u všech našich nových projektů stanovuje seznam bodů, který jsme se sami zavázali plnit, abychom tohoto cíle dosáhli. BODY TÝKAJÍCÍ SE ZELENĚ: Okolí projektu osazujeme rostlinami a dřevinami, které do dané lokality přirozeně patří. Nezapomínáme na dostatek zelených ploch s lavičkami, mobiliářem či dětskými hřišti. Při návrhu zeleně jsme si stanovili pravidlo nadstandardní výsadby s kritériem 1 strom (či velký keř) na 1 byt nebo 100 m 2 užitné plochy. Nad garážemi, mimo půdorys obytných podlaží, budou navrženy ozeleněné střechy. Příprava všech zábradlí balkónů, lodžií a teras pro následné bezproblémové osazení květináčů Dětská hřiště

6 DRUHY ZELENĚ: veřejná /parky, aleje, vstupní prostory, atd./ - kterou jako developeři přímo ovlivňujeme - je většinou většího rozsahu - zasahuje významně do nákladů stavby (v této souvislosti je třeba neustále hledat rovnováhu mezi náklady na zřízení, náklady na následnou údržbu a samotným návrhem) - úspěch = vyjasněné vlastnické vztahy a následná údržba - stávající do které vstupujeme a kterou doplňujeme nebo zakládaná soukromá /předzahrádky, zahrady RD, b, t/ - samy jí většinou nevytváříme - vytváříme podmínky pro její úspěšný rozvoj

7 Obecné podmínky úspěchu zeleně v developerském projektu: pozitivní přístup developera(musím x chci) pozitivní přístup architekta(okrajová věc x důležitá součást)

8 NAŠE PROJEKTY BOTANICA VIDOULE - bytové domy, řadové rodinné domy NOVÝ PROSEK I. A II. - bytové domy JAHODNICE – bytové domy FANTAZIE MALEŠICE – bytové domy MANDAVA U ŠTIŘÍNA – rodinné a řadové rodinné domy

9 BOTANICA VIDOULE - bytové domy, řadové rodinné domy

10 BOTANICA VIDOULE - bytové domy, řadové rodinné domy

11 BOTANICA VIDOULE - bytové domy, řadové rodinné domy

12 NOVÝ PROSEK I. a II. - bytové domy

13 NOVÝ PROSEK I. a II. - bytové domy

14 JAHODNICE – bytové domy

15 FANTAZIE MALEŠICE – bytové domy

16 MANDAVA U ŠTIŘÍNA – rodinné a řadové rodinné domy

17 MANDAVA U ŠTIŘÍNA – rodinné a řadové rodinné domy