NÁRODNÍ PARK NAJDETE V OBLASTI LIKA n. v. 500 – 600 M JEDNÁ SE O TERASOVITOU SOUSTAVU 6 SLADKOVODNÍCH JEZER PROPOJENÝCH KASKÁDAMI 140 VODOPÁDY A MNOHA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, přírodní.
Národní park České Švýcarsko
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
Vodní plochy označené jako NP a CHKO
Národní park Šumava Autor: Eliška Korábková Johana Černá 8.A
Národní park Podyjí Zdroje: Internet Wikipedie
Národní parky v ČR Lenka hajzlerová.
Chráněná území v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
Jsme u vstupu na území "tepuyes" ve Venezuele. Zde je Salto Angel, nejvyšší vodopád na světě (Téměř 1000 m, 18 krát vyšší než Niagara). Jsme v privilegované.
Národní park Šumava.
Tajga.
Ochrana přírody v ČR.
Národní parky České republiky
Musilová Tereza VIII.A /2009
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník: IV. Datum vytvoření:září 2012 Šablona:III/2č. materiálu:
Ochrana přírody a krajiny v ČR
CHKO Křivoklátsko Darin Jandová Klára Bergmannová.
Národní park Šumava.
CHORVATSKO PLITVICKÁ JEZERA.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.19 Anotace: Vzdělávací oblast: Savci – hlodavci, zajíci, šelmy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje.
Lesy mírného pásu Listnaté (J) Smíšené Jehličnaté (S)
Rostlinstvo, živočišstvo
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.
Jsme vstupu na území "tepuyes" (byt sněhové řetězy). ve Venezuele. Zde je Salto Angel, nejvyšší vodopád na světě (Téměř 1000 m, 18 krát vyšší než Niagara).
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
největší v ČR a ve střední Evropě
Amerika – Přírodní krajiny
VÝCHODNÍ AFRIKA.
Významná chráněná území ČR Student: Antonín LindnerŠkolní rok: 2014/2015 Třída: 2LDen vypracování: Vyučující: Mgr. Ludvík KašparWeb školy:
Moravskoslezské Beskydy
USA NP YOSEMITE (stát KALIFORNIE).
projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Rybník Řežabinec. Na území národní přírodní rezervace Řežabinec a Řežabinecké tůně je na ploše 110,7 ha chráněn rozsáhlý komplex vodních, bažinných a.
Šumava. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_18_ Národní park Šumava TÉMATICKÝ.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Proč chránit přírodu? Pro uchování biodiverzity (rozmanitosti počtu druhů, počtu jedinců každého druhu i genetických informací). Z produkčních důvodů (každý.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Ochrana ŽP v ČR Ekologie – oikos a logos, nauka o místě kde přebýváme Systematická ochrana ŽP u nás začíná už kolem 12- století 1838 – první rezervace.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
Voda je velmi důležitá pro život! Bez vody člověk vydrží mnohem kratší dobu než bez jídla.Před mnoha miliony let se život vyvinul právě ve vodě.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Krajina Co to je krajina?
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V ČESKÉ REPUBLICE
Chráněná krajinná oblast
Ekosystém rybník Rostliny
Plitvická jezera.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Národní park Vysoké Tatry
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
VY_32_INOVACE_13_Z_LESY MÍRNÉHO PÁSU - TAJGA
Bílé Karpaty – Velká Javořina
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
Národní parky - opakování
Význam lesa Na lesní stezce..
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Pozůstatky horského ledovce - jezera
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
VY_52_INOVACE_17_ Význam půdy, lesů a vodních ploch
VY_52_INOVACE_18_Ochrana rozmanitosti přírody - učební text
ŠABLONA III/2 CHRÁNĚNÍ ŽIVOČICHOVÉ
Tomáš Trávníček.  Tatry jsou pohoří na severu Slovenska a jihu Polska, jsou součástí Karpat. Do roku 1992 byly nejvyšším pohořím Československa. Nyní.
VODSTVO Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Jsme vstupu na území "tepuyes" (byt sněhové řetězy). ve Venezuele.
18. TAJGA - pás jehličnatých lesů
Transkript prezentace:

NÁRODNÍ PARK NAJDETE V OBLASTI LIKA n. v. 500 – 600 M JEDNÁ SE O TERASOVITOU SOUSTAVU 6 SLADKOVODNÍCH JEZER PROPOJENÝCH KASKÁDAMI 140 VODOPÁDY A MNOHA ZŘÍDLY PLOCHA PARKU JE 295 km2 Z TOHO 2 km2 JE VODNÍ PLOCHA JEZERA OBKLOPUJE LESNÍ POROST S PRALESNÍMI REZERVACEMI A CHRÁNĚNÝMI LOKALITAMI S VÝSKYTEM ENDEMITNÍCH ROSTLIN ŽIJÍ ZDE VELKÉ ŠELMY VLK RYS MEDVĚD LIŠKY SRNY A ČERNÁ ZVĚŘ VE VODNÍCH TOCÍCH NAJDETE I RAKY PRVNÍ ZMÍNKA O PLITVICÍCH POCHÁZÍ Z ROKU 1777 NÁRODNÍM PARKEM BYLY VYHLÁŠENY V ROCE 1949 A OD ROKU 1979 JSOU PLITVICE ZAŘAZENY NA SEZNAM SVĚTOVÉHO DĚDICTVÍ UNESCKO

johanka68.webgarden.cz