Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu"— Transkript prezentace:

1 Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Vzdělávání pro konkurenceschopnost č. výzvy 21, prior. osa Počáteční vzdělávání Výuková oblast: Člověk a jeho svět Číslo materiálu: VY_12_INOVACE_122 Ročník: 5. Sada: Vlastivěda Druh: Prezentace Autor: Mgr. Alice Kořenková Název: Rostliny a živočichové v Evropě – Tundra, Pásmo lesů, Step Anotace: Seznámení s pásmem tundry, pásmem lesů a stepí, výskytem rostlin a živočichů Datum vytvoření: Datum ověření:

2 Rostliny a živočichové v Evropě - Tundra, Pásmo lesů, Step
Tundra je nejsevernější částí pevniny. Kromě měchů a lišejníků je krajina porostlá travou, zakrslými břízami a vrbami. Typickým zvířetem této krajiny je sob.

3 Rostliny a živočichové v Evropě - Tundra, Pásmo lesů, Step
Pásmo lesů se rozkládá jižně od tunder. Pásmo převážně jehličnatých lesů (smrky, borovice) nazýváme tajga. Žije zde medvěd hnědý, los, tetřev, rys.

4 Rostliny a živočichové v Evropě - Tundra, Pásmo lesů, Step
Jehličnaté lesy přecházejí do pásma lesů smíšených (smrk, borovice, duby, buky). Dále k jihu do lesů listnatých (dub, buk, javor, jírovec). V těchto lesích žije jelen, srnec, prase divoké, liška.

5 Rostliny a živočichové v Evropě - Tundra, Pásmo lesů, Step
Na jihovýchodě Evropy se nachází oblast se začínajícím nedostatkem vody – step. Typickým zvířetem této krajiny je sysel. V krajině s porostem suchomilné trávy došlo vlivem činnosti člověka ke změnám – rozoráním stepí vznikly plochy pro zemědělství.

6 Rostliny a živočichové v Evropě – Tundra, Pásmo lesů, Step OPAKOVÁNÍ
Kde se nachází oblast tunder? Kteří živočichové zde žijí? Které rostliny nejčastěji najdeme v oblasti tajgy? Do kterého pásma patří naše republika?

7 Citace 20.05.2013 - Obrazový a textový materiál dostupný na:
Klipart:


Stáhnout ppt "Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu"

Podobné prezentace


Reklamy Google