Region plný zážitků Region plný zážitků.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
REVITALIZACE PRAŽSKÉ TRŽNICE
Advertisements

Národní park České Švýcarsko
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
Přírodní společenstva
Národní park Šumava Autor: Eliška Korábková Johana Černá 8.A
Rozmanitost života v přírodě
Život v lese na podzim Mgr. Iveta Honzejková.
Naučné stezky Stezky bývají zřizovány na přírodně nebo kulturně zajímavých místech s vyznačením míst s tabulemi Nejčastější témata stezek -lesnické -hornické.
CENTRUM BABYLON je zábavní a společenský komplex
Krušné Hory Klára Pecháčková 9.B KRUŠNÉ HORY.
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník: IV. Datum vytvoření:září 2012 Šablona:III/2č. materiálu:
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Les.
Poznáním k udržitelnému rozvoji regionu Místo, kde žijeme
CHORVATSKO PLITVICKÁ JEZERA.
Živočichové - obratlovci
NEJOHROŽENĚJŠÍ DRUHY Gabriela Plašilová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Zlínský kraj Přírodní poměry
Příroda Benešovska.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
LISTNATÉ LESY MÍRNÉHO PÁSU
Městské informační centrum Liberec. LIBEREC EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU 2012 V roce 2011 bylo městu Liberec uděleno prestižní ocenění EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
PowerPaint 2000, automatický posun, zvuk, 5,5 min.
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
řád Sudokopytníci 2 nebo 4 prsty s kopýtky býložravci, všežravci
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
Olomoucký kraj přírodní poměry
POZNÁVAČKA Živočichové EKOSYSTÉM LES 4. třída.
LESY MÍRNÉHO PÁSU Lesy, louky, pole.
Poodří Chráněná oblast.
Moravskoslezské Beskydy
Np České švýcarsko.
1. nebo květen ubytování TZ Srub KČT Baník Ostrava – Ostravice pronájem za chatku 1200 Kč/den kapacita 20 míst
Společenstvo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné z Metodického portálu cz, ISSN 
EKOSYSTÉMY (s důrazem na učebnicové e. ČR).
 Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál.
Šumava. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_18_ Národní park Šumava TÉMATICKÝ.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_CHKO+NP.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Les - živočichové. slimák popelavý páskovka hajní.
PARYBY RYBY mořské. PARYBY RYBY mořské žralok rejnok makrela treska Mořský koník.
SPOLEČENSTVO LESA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Těšínské Slezsko Region Card prioritní nástroj marketingu a spolupráce v destinaci Petr Kolčárek destinační manažer turistické oblasti Těšínské Slezsko.
Beskydy, Pood ř í, Jeseníky Zpracovala Mgr. Jitka Polášková.
Česká republika - opakování VY_32_Inovace_20KR-7
OCHRANA PŘÍRODY I..
MÍRNÝ PÁS PŘÍRODOVĚDA 5.TŘ. Mgr. Renata Šimková.
Chráněná krajinná oblast
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_16_Les
VY_32_ INOVACE_ 06_ PŘÍRODOVĚDA 5
České Švýcarsko Desítky milionů let, pestrou geologickou činností vznikala tato jedinečná krajina severních Čech. Krajina plná zajímavých skalních útvarů,
Národní park Vysoké Tatry
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Živočichové v lese.
Třídění živých organizmů 5. ročník
Ekosystém les Živočichové
OBRATLOVCI.
CHŘIBY.
Obr.č.1.
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Tomáš Trávníček.  Tatry jsou pohoří na severu Slovenska a jihu Polska, jsou součástí Karpat. Do roku 1992 byly nejvyšším pohořím Československa. Nyní.
Mihule potoční.
Transkript prezentace:

Region plný zážitků Region plný zážitků

Beskydy Moravskoslezské Beskydy Flora Svahy jsou poměrně strmé, a tak se v údolích horských říček tvoří malé ¨vodopády a peřeje. Blízko Pusteven jsou v Rašeliništi dvě malá jezírka. Na vrcholku Lysé hory je přírodní rezervace (kosodřevina, jedlobukové lesy). Na svazích Radhoště jsou dvě přírodní rezervace (jedlobukový prales). V Beskydech je bohaté zastoupení středoevropské flory a fauny: Spodní pásmo lesů buk jedle jevor klen  Karpatský smrk  Pásmo subalpinské (v Beskydech 190 - 1650 m) jeřáb obecnýý  zakrslý smrk Pásmo alpinské (pouze na vrcholu Babia hora nad výškou 1650 m) sítina trojklanná  kostřava tmavá  kostřava karpatská psineček alpský

Beskydy V Beskydech se vyskytuje typická horská a lesní zvěř jako např.: jelen, prase divoké, liška, kuna, jezevec,  medvěd, vlk, rys či kočka divoká Z ptáků zde můžeme vidět létat: sýkoru, drozda, datla, tetřeva hlušce, orla, káně lesní, krkavce a výra velkého Z obojživelníků a hadů zde žijí: mlok skvrnitý, čolek horský, kuňka žlutobřichá, zmije obecná, užovka hladká a slepýš V jezerech, nádržích a vodních tocích je mnoho druhů ryb: kapr, karas obecný, parma, lipan podhorní, pstruh obecný potoční. Mimo tyto živočichy zde nalezneme na 3 000 druhů hmyzu.

Aquapark Olešná Areál je vybaven celou řadou atrakcí a představuje největší otevřené nerezové koupaliště v ČR. Voda v bazénech je dohřívaná tepelnými čerpadly až na teplotu až 28°C, proto je koupání velmi příjemné i při nižších teplotách vzduchu.  Areál tvoří plavecký bazén o délce 50 m se čtyřmi dráhami a relaxační bazén s atrakcemi o celkové vodní ploše 1600 m2. Celkem bezmála 3 tisíce návštěvníků může v jeden okamžik využít služeb areálu. Mezi nejzajímavější atrakce patří dva tobogány o délce 82 m a skluzavka o délce 20 m.  Nejen dospělým, ale především dětem jsou určeny tobogány a skluzavka, které lákají ke sklouznutí.

Aquapark Olešná

Slezsko ostravský hrad Chátrající hrad koupilo město Ostrava a po nákladné rekonstrukci začátkem roku 2004 jej zachránilo. Pro veřejnost byl otevřen v květnu téhož roku. Hrad nyní slouží k pořádání kulturních akcí, každoročně se tam koná například festival Colours of Ostrava nebo Letní shakespearovské slavnosti. Dostat se k němu je možné pěšky od Černé louky přes Lávku Unie. Dnešní podobě hradu dominuje vstupní brána s věží, která tvoří nejvyšší budovu komplexu. S ní spojený prostor podkrovní galerie v přízemí obsahuje malý sál. Na nádvoří nalezneme hradní tvrz a hradní studnu s fontánou. Ve sklepení tvrze je strašidelný sklep a obrovská sladkovodní akvária. Pověsti praví, že pod hradem bývaly ukryty poklady. Ty však bylo možné spatřit jen na Velký pátek. Hlídal je u dveří stojící muž se železnou palicí, který by každému případnému zloději rozbil hlavu. Jako jiné hrady, i zde existovala bílá paní. Bíle oděná žena s rozpuštěnými vlasy, hořící svíčkou v levé a zlatým klíčem v pravé ruce se zjevovala pouze tehdy, měl-li někdo z rodiny majitele hradu zemřít.

Pár fotek k hradu:

Letní Shakespearovské slavnosti

Lanové centrum Mosty u Jablunkova Lanové centrum Mosty u Jablunkova - v přírodním prostředí jsou postaveny 3 okruhy s různým stupněm obtížnosti. Celkem je možné zdolat 23 druhů překážek na celkové délce 210 m a užít si 4 sjezdy o celkové délce 92m.

Archeopak-Chotěbuz V Archeoparku v Chotěbuzi-Podoboře se seznámíte se zajímavou, téměř třítisíciletou, historií osidlování území Starého Těšína, prohlédnete si repliku slovanského hradiště, starobylých obydlí, repliky nálezů, projdete se podřevěných ochozech...

DinoPark je unikátním zábavním parkem pro nejširší veřejnost /hlavní cílová skupina je rodina s dětmi 5-15 let/, zobrazující modely zvířat z druhohorního období v životních velikostech v jejich přirozeném prostředí tak, jak obývala naši planetu před mnoha miliony let. Modely jsou jak statické, tak i robotické, pohyblivé. Všechny modely jsou ozvučené. Součástí parku jsou atrakce podporující edukační funkci parku, 3D kino, Dětské paleontologické hřiště, naučná stezka apod.

Dinopark-Orlová DinoPark je unikátním zábavním parkem pro nejširší veřejnost /hlavní cílová skupina je rodina s dětmi 5-15 let/, zobrazující modely zvířat z druhohorního období v životních velikostech v jejich přirozeném prostředí tak, jak obývala naši planetu před mnoha miliony let. Modely jsou jak statické, tak i robotické, pohyblivé. Všechny modely jsou ozvučené. Součástí parku jsou atrakce podporující edukační funkci parku, 3D kino, Dětské paleontologické hřiště, naučná stezka apod

Archeopark-Chotěbuz-délka dinosaurů Tyrannosaurus rex délka 8m, výška 4m Deinonychus délka 3m, výška 2m Stegosaurus délka 7m, výška 3m Stegosaurus mládě délka 1m, výška 1m Brachiosaurus délka 8m, výška 3m Apatosaurus délka 7m, výška 3m Euoplocephalus délka 6m, výška 2m Styrakosaurus délka 6m, výška 2m