Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dostupné z Metodického portálu ISSN

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dostupné z Metodického portálu ISSN"— Transkript prezentace:

1 Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785.
V LESE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 CO MŮŽEŠ VIDĚT NEBO POTKAT V LESE?

3 Poznáš tato zvířata? SRNEC SRNA SRNČE

4 SRNEC OBECNÝ Srnec obecný žije v lesích po celé Evropě.
V České republice je nejhojněji se vyskytujícím sudokopytníkem. Nejaktivnější je za soumraku. Pohybuje se nejen po zemědělské krajině, ale často proniká i do blízkosti lidských obydlí.

5 Poznáš tato zvířata? LAŇ JELEN KOLOUCH

6 JELEN LESNÍ Jelen lesní patří mezi sudokopytníky.
Je významnou lovnou zvěří, proto se chová i na místech, kde se dříve nevyskytoval. Často je chován i v oborách. Samci mimo období říje žijí většinou samostatně, samice naopak ve skupinách. Aktivní bývají obvykle až za soumraku, kdy je můžeme vidět při pastvě na lesních paloucích.

7 Poznáš toto zvíře? LIŠKA Liška je nejrozšířenější, divoce žijící, středně velká šelma České republiky. Je všežravec.

8 Poznáš toto zvíře? PRASE DIVOKÉ Prase divoké je všežravec, který žije ve starých lesních porostech. Bylo vždy významnou lovnou zvěří. Je předkem prasete domácího.

9 Poznáš toto zvíře? JEZEVEC
Jezevec obývá mírné pásmo Evropy a Asie. Rád vyhledává lesy prostoupené poli a loukami, kde si může budovat své složité nory a kde má i dostatek potravy. JEZEVEC

10 Poznáš tato zvířata? DATEL STRAKAPOUD
Žije převážně v listnatých lesích. Živí se hlavně hmyzem, ale také různými plody nebo semeny. Ve dřevě žijící hmyz a jeho larvy získává pouze zpod vrchní vrstvy nebo z odchlíplých kusů kůry. Největší evropský šplhavec. Vyskytuje se v borových, smíšených a bukových lesích na celém území ČR. Živí se především ve dřevě žijícími brouky. Potravu dobývá silným zobákem z kmenů nebo kořenů stromů. DATEL STRAKAPOUD

11 Poznáš tato zvířata? ZMIJE OBECNÁ UŽOVKA OBOJKOVÁ
Je jediným jedovatým hadem na území ČR. Její jed je vysoce účinný na malé hlodavce. Vzhledem k tomu, že ho má jen velmi malé množství, její uštknutí život člověka neohrozí. Riziko představuje pouze pro malé děti, staré a nemocné lidi. UŽOVKA OBOJKOVÁ Je nejrozšířenější evropský nejedovatý had. Vyskytuje se většinou v blízkosti vody. Živí se obojživelníky, rybami, ještěrkami a hmyzem.

12 Poznáš tato zvířata? KUNA LESNÍ VEVERKA OBECNÁ
Středně velký hlodavec žijící v lesích, parcích a jakýchkoli lesnatých porostech. Ve většině států Evropy je chráněným druhem. Středně velká lasicovitá šelma rozšířená na celém území Evropy. Žije v lesních porostech, ale občas ji můžeme najít i v blízkosti lidských obydlí.

13 Poznáš tyto rostliny? SMRK JEDLE

14 Poznáš tyto rostliny? MODŘÍN BOROVICE

15 Poznáš tyto rostliny? JAHODNÍK OBECNÝ BRUSNICE BORŮVKA

16 Poznáš tyto rostliny? VRANÍ OKO ČTYŘLISTÉ RULÍK ZLOMOCNÝ

17 Poznáš tyto rostliny? OSTRUŽINÍK MALINÍK OSTRUŽINÍK JEŽINÍK

18 Použité zdroje Scott Bauer[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Clay Heaton[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Exlbris[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Sylvouille[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Marek Szczepanek[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Jan Bo Kristensen[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Malene Thyssen[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Richard Bartz[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Michal Louč[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Sławomir Staszczuk[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Steffen Hannert[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Huhulenik[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Dendrofil[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Ray eye[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Huhu Uet[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Neelix[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Batsv[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Sten Porse[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Kyloe Woods[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Zp[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: MartinVeselkaf[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Daniel Baránek [cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Javier martin[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW:

19 Použité zdroje Bergeron55[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Nik jerinic[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Dendrofil[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Agnieszka Kwiecień[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: böhringer friedrich[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: mako[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: mdk09[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: AnRo0002[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW:


Stáhnout ppt "Dostupné z Metodického portálu ISSN"

Podobné prezentace


Reklamy Google