Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Arktida a Antarktida ohrožené zvířata
Advertisements

Zpracovala:Veronika Bitalová, 8.B.
GIBONI.
(Odocoileus virginianus)
SAVANY Mgr. Josef Koumar. SAVANY Mgr. Josef Koumar.
Rozmanitost života v přírodě
Velbloud Dvouhrbý.
Veronika Rozehnalová a Kristýna Kořínková
Jaguár americký.
Medvědi.
Stupeň ohrožení: ohrožený Počet: méně než 1000 kusů
OKAPI.
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
PRVOUKA A VŠEOBECNÉ ZNALOSTI
Žirafa Moučková Anna.
Krajina a životní prostředí
AMERIKA přírodní krajiny
Primáti Martin Man Jan Dresler.
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: RISKUJ VY_inovace_32_PR89_15
Po stopách ohrožených zvířat
ŠELMY - MEDVĚDOVITÍ Medvěd hnědý
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Ještěři.
Voldán Fabián L SPSE Božetěchova 3
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích.
Důležité údaje o ZOO Zebra Grévyho je ze všech zeber největší a nejseverněji žijící. Výskyt – křovité oblasti, polopouště Etiopie a Keňi.
Dudek Chocholatý.
Tropický pás - živočichové
ŠELMY.
Tygři Václav Pavelka Přerov 2014.
Ještěři Listík František.
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Podřád: Hadi (serpentes)
Podnebí a vegetace Asie
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podnebím a přírodními podmínkami.
Žirafa.
Autoři: David Slapnička Jiří Štrincl
Biosféra.
Sloni.
P ANDA V ELKÁ. Hmotnost:75-160kg Délka:1,6- 1,9 Mláďata:1-2 Březost: dní Ohrožení: více než kritické Délka ocasu: cm.
Šelmy MEDVĚDOVITÉ Autor: Tereza Štrinclová.
Savci.
Psovité šelmy.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
KROKODÝLI.
PČ_016_Vánoční medvídek Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Správná odpověď ► klik na obrázek
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Domácí zvířata Pro 1.stupeň ZŠ. Máte doma nějaké domácí zvířátko? Jaké? Jak o něj pečujete?
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
Zoo Praha - Hadi
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Podnebí a přírodní krajiny Afriky
Žirafa Šárka Čerstvá.
Polární pustiny a jejich živočichové Polární pustiny zaledněné území či mrazová poušť trvale kryty ledem a sněhem.
Důležité údaje o ZOO. Důležité údaje o ZOO Zebra Grévyho je ze všech zeber největší a nejseverněji žijící Zebra Grévyho je ze všech zeber největší.
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Chobotnatci a damani Martina Koubová 3.C.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Běžci.
ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz
Transkript prezentace:

Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ -patří mezi ohrožené druhy, odhaduje se, že jich žije posledních 1000 kusů. -tato zvířata žijí v oblastech s nadmořskou výškou 1500-4000 m. n m., kde se vyskytují pralesy s dostatkem bambusu. Ten tvoří klíčovou složku v jídelníčku. -Nejvíce z nich jich žije ve 28 okresech na severu a severozápadě provincie Sečuan (Sichuan) ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ -váží až 900 kilogramů, dožívá se v průměru 30-35 let. Samice jsou obecně trošku menší a lehčí. Přirozeným prostředím pro žirafy jsou suché savany a otevřené pláně. Díky dlouhému jazyku, šikovné stavbě páteře a ohebným nohám může žirafa dosáhnout na velké množství potravy. Dlouhým jazykem (až 50 cm) přitáhne větev, obalí jí svými hustými slinami a poté z ní sejme listí svými hřebenovitými zuby. Slon africký -je savec z řádu chobotnatcu. Je to největší suchozemský savec, který dorůstá výšky až 4 m. Slon africký se vyskytuje roztroušeně v celé Africe jižně od sahelu, ale v dřívějších dobách se prokazatelně vyskytoval v mnohem hojnějším počtu na celém kontinentu, i v severní Africe. Obývá poměrně rozmanité prostředí. Slony můžeme najít v deštny les

Medvěd lední Medvěd hnědý -je největší druh medvěda. V kohoutku měří 1,5 m, délka těla činí 2,5 m a výška vzpřímeného těla se pohybuje okolo 2,4-3,3 m. Samci váží 400–600 kg, samice 300–400 kg. -Tento druh medvěda je typický pro severní polární oblasti. Vyskytuje se v Grónsku, na severním pobřeží Severní Ameriky a Asie. Na všech těchto územích je chráněn a jeho lov se kontroluje. V současnosti se odhaduje, že žije asi 40 000 těchto medvědů. - Medvěd hnědý -je známá mědvědovitá šelma a jediný zástupce své čeledi, který se vyskytoval a vzácně i vyskytuje na území České republiky. -Jde o největší evropskou šelmu a spolu s medvědem ledním o vůbec největšího zemního masožravce-

Chameleón Leguán zelený -je skupina ještěrů z čeledi chameleonovitých. Zahrnuje 4 rody, kterým všem přísluší české označení chameleon. Dokážou velmi rychle měnit své zbarvení, a například se tak přizpůsobit svému okolí. Dále se dívají každým okem zvlášť (monokulární vidění) a jejich vymrštitelný jazyk je stejně dlouhý jako jeho tělo. Leguán zelený -nahrazují v Americe vlastně gamy, které se zde nevyskytují. Dále se ještě vyskytuje 7 druhů na Madagaskaru a jeden druh na Rádži.. -Celkem jich známe asi 700. Obývají tropické a subtropické oblasti. Nejmenší měří 7-8 centimetrů, největší dosahují až dvou metrů. -Nejčastěji žijí na stromech v pralesích, ale vyskytují se i v pouštích, horách nebo u pobřeží moře. Samci jsou větší, mívají různé hřebeny a kožní lemy.