Projekt UNDP-GEF Název: Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice prostřednictvím cíleného využití.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Celostátní síť pro venkov komunikační platforma Programu rozvoje venkova ČR Ing. Kateřina Mračková, Krajská agentura pro zemědělství a venkov.
Advertisements

„Záchrana prírodného dedičstva v česko – slovenskom prihraničí“ Operační program přeshraniční spolupráce ČR -SR.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
Škola obnovy venkova Třanovice Spolek obnovy venkova Česká republika Moravskoslezský kraj Francie Morbihan.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
MAS Krajina srdce …a péče o krajinu.  Fiche č. 3: Zlepšení estetického vzhledu obcí  Podpořeno 23 projektů v intravilánu obcí  Zaměření projektů: -
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Projekt UNDP-GEF Název: Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice prostřednictvím cíleného využití.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Co nového v Karpatské úmluvě? Mgr. Jana Vavřinová Ministerstvo životního prostředí Rožnov pod Radhoštěm, 9. – 10. června 2008.
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
PRAVÉ VALAŠSKÉ Regionální ochranná známka Ing. Kateřina Sobotková MAS Rožnovsko
HANÁ Systém regionálního značení. Proč podporovat místní produkty? výrobky za to stojí výjimečnost díky vazbě na region (kultura, tradice, příroda) kvalita:
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
 Zaměření: vznik šesti partnerských informačních center pro šest venkovských území  Financování projektu:  Celkové výdaje: ,- Kč  Způsobilé.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Dobrá zna č ka pro místní výrobky. Historie  vznik Občanského sdružení Tradice Bílých Karpat  Mapování ovocných dřevin v Bílých Karpatech (navazuje.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Úmluva primátorů a starostů v podmínkách ČR Yvonna Gaillyová Ekologický institut Veronica Seminář NSZM, Praha,
Franchise Days Prague 2012, , Corinthia Hotel Prague Farmářské potraviny v kamenných prodejnách.
Spolupráce, která přináší plody
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
MAS = místní akční skupina = organizace, která vnikla na místní úrovni, sdružuje místní obyvatele, zájmová sdružení, spolky, obce, podnikatele, zemědělce.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Regionální značení v České republice Tomáš Kažmierski Asociace regionálních značek, o.s.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
PORADENSKÉ CENTRUM PRO VENKOV PRACOVIŠTĚ DUBÁ. NOSITEL PROJEKTU: Společnost pro Jizerské hory o.p.s. PARTNEŘI PROJEKTU: - Liberecký kraj - Správa ochrany.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
JEDNOTA SÍLA ÚSPĚCH. Co je to IFA? (Organizace irských farmářů) Organizace byla založena v lednu 1955 Aby promlouvala jasným hlasem za všechny irské farmáře.
19. kolo příjmu žádostí – PRV, OSA IV. Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce Záměr b) – Realizace projektů mezinárodní spolupráce.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
Seminář Managementového centra. Program 17:30Otevření místnosti, přivítání 18:00Představení řečníků, program a úvod Mgr. Záboj Hrázský 18:15 Promítání.
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
Tel: U Nisy 745/ 6a , Liberec 3 - Jeřáb Tel: 
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Značka „Českosaské Švýcarsko
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Předmět: Vlastivěda Ročník: V. Tematický celek: Česká republika
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
PRAKTICKÝM VZDĚLÁVÁNÍM K PROSPERITĚ MALÝCH FAREM A CELÉHO VENKOVA
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Transkript prezentace:

Projekt UNDP-GEF Název: Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice prostřednictvím cíleného využití nových zdrojů financování Evropské unie, zkráceně „Karpatské louky“ Relizace: 2006-2008 Zájmové území: CHKO Beskydy, CHKO Bílé Karpaty Partneři projektu: Správy CHKO Beskydy, CHKO Bílé Karpaty, Výzkumný ústav zemědělské ekonomiky, Svaz chovatelů ovcí a koz v ČR, Nadace Partnerství (Regionální ochranná známka Vyrobeno v Beskydech, Tradice Bílých Karpat), Moravské Karpaty, o.p.s. Cíl: Ověřit, zda jsou AEO opatření dobře nastavena a přispívají ke zlepšení biodiverzity, doladit mechanismy financování EU na národní úrovni, tak aby se posílila jejich použitelnost pro zachování horských trvalých travních porostů také jinde v ČR Aktivity: Biologické monitoringy na území CHKO, pokusné plochy, dotazníkové šetření

Založení neziskové organizace Založena 31.10. 2007 v Prlově Zakladatelé: obec Prlov, SŠZePř Rožnov pod Radhoště ,S. Studenská Zájmové území: Moravskoslezské Beskydy, Javorníky, Vsetínské vrchy, Hostýnské vrchy, Vizovické vrchy a Bílé Karpaty (Moravské Karpaty)

Cíle činnosti Zlepšení postavení zemědělců hospodařících na malých a středně velkých farmách, šetrně hospodařících v regionu Moravských Karpat - poradenství při získávání dotací z PRV, exkurze Podpora odbytu regionálních produktů z chovu hospodářských zvířat spolupráce s regionálními známkami, zpracovatelské kurzy, zprostředkování kontaktů na hotely a restaurace, podpora zájmu laické veřejnosti o produkty z chovu ovcí, koz a hovězího dobytka Spolupráce mezi zemědělci, zástupci orgánů státní správy a mezi zástupci místních samospráv Zachování tradic a starých řemesel - propagace výrobků řemeslné výroby a podporou zájmu obyvatel regionu o tradiční řemesla

Aktivity Kurzy zpracování produktů z farem - kurzy zpracování ovčí vlny předením a plstěním, kurzy farmeního zpracování mléka, kurzy zpracování ovčích kůží Kurzy vaření z regionálních surovin Řemeslné kurzy Semináře pro začínající zemědělce – Malá ovčácká škola Organizace akcí pro veřejnost - Ovčácký den v Prlově, Podzimní ovčácké slavnosti na Santově Ochutnávky specialit z místních surovin – farmářské prodejny, restaurace, akce pro veřejnost Exkurze na vybrané farmy – ve spolupráci se SCHOK Slovensko, ve spolupráci s PRO-BIO Šumava Poradenství na farmách – pomoc při získávání dotací z OP programů

Kurz faremního zpracování mléka pro pokročilé v Prlově, květen 2010

Kurz zpracování ovčí vlny v Prlově a ve Vysokém poli, jaro 2011

Kurz vaření z regionálních potravin – Vaření ze zrní v Prlově, květen 2012

Ovčácké slavnosti v Prlově, I.-VIII. ročník, červen

Malá ovčácká škola, Rožnov pod Radhoštěm, podzim 2008

Exkurze na farmy a do zpracoven - Jižní Čechy, Javorníky

Ochutnávky regionálních potravin – farmářská prodejna Z dědiny, Dary kraje, restaurace V práci, Zlín, Podzimní ovčácké slavnosti na Santově

Prádelna ovčí vlny ve Vrběticích, farma Ing. Šeligy

Nové aktivity Vydávání novinového občasníku Z valašského dvora Web Z valašského dvora Bylinkářské kurzy Kurzy zpracování jehněčího masa Propagace vzorových farem a zpracovatelů zemědělských produktů Ukázky zpracování masa a mléka na akcích pro veřejnost

Projekty a spolupráce MMR – projekt s názvem Podpora drobných farmářů na Valašsku MZe – projekt s názvem Síťování farem a regionálních producentů na Valašsku MZe – projekt s názvem Naše potraviny na náš stůl Příprava realizace projektu OP SR-ČR s názvem Zemědělské slavnosti karpatského pohraničí (Ovčácký den na Valašsku v Prlově – Dožínky v Lednici) Spolupráce ČSOP Veronica (Letní škola ochrany krajiny v Hostětíně) Účast na aktivitách v rámci ENVI Centra Pro krajinu Vysoké Pole (kurzy zpracování ovčí vlny pro střední školy, kurzy faremního zpracování mléka) Spolupráce s MAS Ploština (nákup vybavení na kurzy), MAS Střední Vsetínsko, MAS Valašsko Horní Vsacko (Pozdimní ovčácké slavnosti na Santově)