MSM 143100010 Časoprostorová dynamika biodiverzity v ekosystémech střední Evropy Masarykova univerzita v Brně Přírodovědecká fakulta 1. 1. 1999 – 31. 12.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ON-LINE TESTY PRO DOKTORANDY NA UK FF PRAHA
Advertisements

Bibliotheca academica, Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2010 Fakulta sociálních studií MU, Brno, 2.–3. listopad 2010 Výsledky průzkumu informačního.
Doktorské studium na AF
ÚVOD DO EKOLOGIE 1. lekce.
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
 Výroba kvalitních pneumatik  Kvalita a záruka to je BARUM.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Bakalářský studijní obor Elektronika a sdělovací technika B-EST.
Dana Sigmundová E-books jako zdroj odborných informací ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Představení PS Lesnictví a zemědělství
Účast ve volbách do Akademického senátu Univerzity Karlovy v Praze v letech Vypracoval: Mgr. Daniel Feranc, tajemník AS UK.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Rektor Zdroj:
Odborná komise pro informační vzdělávání a informační gramotnost na vysokých školách Pilotní průzkum informační gramotnosti vysokoškolských studentů.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
SBĚR A ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH A ROZVOJOVÝCH POTŘEB V ČESKÉ SPOŘITELNĚ, a.s. Mgr. Oldřich RANDULA, ředitel odboru vzdělávání, ČS, a.s. HR ŽIVĚ leden.
Pedagogická činnost, výzkumná činnost, spolupráce s praxí Katedra elektroniky Fakulta elektrotechniky a informatiky.
IVIG 2005, Praha, 22. září
Jednotná informační brána pro obor mezinárodní vztahy IReL (International Relations electronic Library ) Okna oborů dokořán! Praha, Helena Kolátorová.
Centrum praktických a evaluačních studií
BIODIVERZITA.
Základy ekologie Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 9. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy z oblasti ekologie. Materiál je plně.
Statistika inovací v Českém statistickém úřadě Odpovědné a kontaktní osoby: Ředitelka odboru statistik rozvoje společnosti: Ing.
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek 20. května 2004.
 systematická tvůrčí činnost v oblasti inkluzivního vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v základní škole  s důrazem na implementaci.
Problematika GIS Úvod do INSPIRE česká informační agentura životního prostředí Jiří Hradec, CENIA.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Základy molekulární taxonomie J.Flegr, Praha 2008.
Ústav pedagogických věd
Biologické vědy.
Úvod do ekologie.
- zabývají se studiem živých soustav
Den otevřených dveří PřF MU
Ing. Josef Zrůst PEF MZLU v Brně Ústav managementu
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Biotické podmínky života
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Doc. Dr. Jiří Kofránek, CSc. Bezpečné elektronické recepty Laboratoř biokybernetiky ÚPF Univerzita Karlova v Praze -1. lékařská fakulta.
Výzkumný záměr – zaměření PAS
Masarykova univerzita Právnická fakulta Pracovní skupina pro právo a informační technologie JUDr. Radim Polčák, Ph.D.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Doktorské studium na AF
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
ESPON POLYCE Metropolizace a polycentrický rozvoj ve střední Evropě
Prezentace byla vytvořena v rámci projektu EU OPVK CZ.1.07/1.3.45/ s názvem Rozvoj profesních kompetencí učitelů fyziky ZŠ a SŠ v Olomouckém kraji.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní K620 – ÚSTAV ŘÍDICÍ TECHNIKY A TELEMATIKY ČVUT FD, Konviktská 20, Praha května 2016 Stávající.
Prof. Ing. Cyril Höschl, Dr.Sc.. Cyril Höschl se narodil v Klatovech. Cyril Höschl se narodil v Klatovech. Vystudoval v Praze na Vysoké.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Zřizování centra pro výzkum nejlepších dostupných technik BAT v chovech hospodářských zvířat při Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Úvod do studia ekologické a evoluční biologie
16-01-M/01 Ekologie a životní prostředí Speciální vzdělávací potřeby
NPU I - Průběžné hodnocení 2017:
Fond rozvoje sdružení CESNET
Název prezentace (DUMu): Společenstva
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
I. Dvořák Zahajovací setkání
Úvod do studia ekologické a evoluční biologie V. Grulich, J. Schenková
Ekologie.
Hlavní řešitel: prof. Ing. Jiří Kraft, CSc.
Úvod do studia ekologické a evoluční biologie V. Grulich, J. Schenková
Společenstvo. Definice = soubor populací všech organismů v daném biotopu fytocenóza zoocenóza.
Mapky přirozených ekosystémů z naší přírody
Transkript prezentace:

MSM Časoprostorová dynamika biodiverzity v ekosystémech střední Evropy Masarykova univerzita v Brně Přírodovědecká fakulta – Pracovní skupina BIODIVERZITA

- Diverzita cévnatých rostlin Doc. Dr. P. Bureš, PhD. - Modelování prostorových vztahů diverzity společenstev cévnatých rostlin Doc. Dr. M. Chytrý, PhD. - Diverzita bezobratlých živočichů Prof. Dr. J. Vaňhara, CSc., - Diverzita organismů vodního prostředí Doc. Dr. J. Helešic, CSc. - Taxocenózy drobných savců Doc. Dr. Z. Řehák, PhD. - Diverzita cizopasníků ryb Doc. Dr. M. Gelnar, CSc. - Analýza interakcí přenašečů patogenních druhů spirochet Doc. Dr. A. Žákovská, PhD. Projektu se účastnili pracovníci KB, KZE, KZFOZ, celkem 42, přepočtených 12 (prosinec 2004) Zaměření VZ a vedoucí týmů BIODIVERZITA

Webové stránky BIODIVERZITA

Publikace (včetně „v tisku“) monografie18 kapitoly v monografiích96 IF časopisy97 recenzované zahraniční časopisy156 chráněné výstupy210 sekvencí aplikované výstupy76 BIODIVERZITA

Monografie-KB BIODIVERZITA

Monografie-KZE výběr BIODIVERZITA

Rozpočet 1999: : : : : :9003 BIODIVERZITA

Vybudované laboratoře a investice Molekulárně biologická laboratoř pro: -molekulární systematiku -průtokovou cytometrii -klonování PCR produktů do bakterií Laboratoř pro BioGIS Optika (odd. Pa KZE je referenční laboratoří fy Olympus) IT technika BIODIVERZITA

Závěrečný elektronický sborník BIODIVERZITA

Návaznosti po ukončení VZ K byl schválen projekt: Diverzita biotických společenstev a populací: kauzální analýza variability v prostoru a čase MSM řešitel: Doc. Dr. M. Chytrý, PhD. Projektu se účastní pracovníci SbM, KB, KZE, KZFOZ