RISKUJ ANORGANICKÉ SLOUČENINY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Advertisements

Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VLASTNOSTI NEROSTŮ 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
HOW MUCH CHEESE HAVE YOU GOT? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Sulfidy.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Názvosloví anorganických sloučenin
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
. Kvadratická funkce ° Narýsuj: -1 -1
Druhy chemických reakcí
HALOGENIDY F-I Cl-I Br-I I-I jsou dvouprvkové sloučeniny halogenu
Halogenidy.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Anorganická chemie S O L I VY_32_INOVACE_20 - SOLI.
Rozcvička Urči typ funkce: Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
NÁRODNÍ PARKY ČR - opakování
Typy chemických reakcí
Stavba atomu ATOM Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
15.1 Vím, co jsou hydroxidy MÝDLA ČIŠTĚNÍ ODPADŮ
Názvosloví - opakování II.
Chemické názvosloví anorganických sloučenin 1
Výukový materiál: VY_32_INOVACE_Zástupci halogenidů Název projektu: Šablony Špičák Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Autor VM: Mgr.
Výpočet procentové koncentrace roztoku
Příprava a vlastnosti dvouprvkových sloučenin
Sulfidy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Sulfidy Dvouprvkové sloučeniny síry (S) s jiným prvkem
Neutralizace Vznik solí
Výpočet hmotnosti chemických látek z chemických rovnic
Orofacionální cvičení I Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Oxidy důležité pro stavebníky a malíře
VY_52_INOVACE_02/1/28_Chemie
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: duben 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Dvouprvkové sloučeniny
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Puzzle – jehličnaté stromy
CH_105_ Halogenidy_Halogenidy
Zásady Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
13.1 Vím, co jsou dvouprvkové sloučeniny .
Názvosloví anorganických sloučenin
HALOGENIDY.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SULFIDY - sulphur.
Bezkyslíkaté kyseliny
Výukový materiál: VY_32_INOVACE_Kyseliny - zástupci Název projektu: Šablony Špičák Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Autor VM: Mgr.
Názvosloví dvouprvkových sloučenin
Výukový materiál: VY_32_INOVACE_Sulfidy Název projektu: Šablony Špičák Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Autor VM: Mgr. Šárka Bártová.
Názvosloví kyselin a hydroxidů
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Síra Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Sulfidy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
HALOGENIDY NÁZVOSLOVÍ VÝZNAMNÉ HALOGENIDY Obr.1 Obr.2.
Oxidy důležité pro stavebníky, malíře a jako drahokamy
Halogenidy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Pětiminutovky z anorganické chemie
Chemické reakce a výpočty Přírodovědný seminář – chemie 9. ročník ZŠ Benešov,Jiráskova 888 Ing. Bc. Jitka Moosová.
Halogenidy Autor: Mgr. Vlasta Hrušová NaCl CaF 2.
Jak se atomy spojují Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Neutralizace Vznik solí
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. roč.
Soli a jejich chemické vlastnosti
Bezkyslíkaté kyseliny
Pětiminutovky z anorganické chemie
Zásady.
11 prvky, sloučeniny- souhrnné opakování
Sulfidy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Název vzdělávacího materiálu Soli bezkyslíkatých kyselin
Jak vznikají soli Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
NEUTRALIZACE.
Transkript prezentace:

RISKUJ ANORGANICKÉ SLOUČENINY Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

halogenidy oxidy sulfidy hydroxidy kyseliny 100 100 100 100 100 200 300 300 300 300 300 400 400 400 400 400 500 500 500 500 500 Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

HALOGENIDY za 100 Oxidační číslo halogenu v halogenidech odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

- I F-, Cl-, Br-, I- zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

HALOGENIDY za 200 Jmenuj 4 typy halogenidů. odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

fluoridy chloridy bromidy jodidy zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

HALOGENIDY za 300 Co je to halit? Uveď vzorec a použití. odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Sůl kamenná NaCl potravinářský a chemický průmysl, např. solení pokrmů, konzervace masa, výroba Na, výroba mýdla… zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

HALOGENIDY za 400 Co je to kazivec? odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

CaF2 – fluorid vápenatý zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Co je to AgBr – vytvoř název a řekni, kde se využívá. HALOGENIDY za 500 Co je to AgBr – vytvoř název a řekni, kde se využívá. odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

bromid stříbrný, fotografický průmysl zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Oxidační číslo kyslíku v oxidech OXIDY za 100 Oxidační číslo kyslíku v oxidech odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

O-II - II zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Oxidy vznikají nejčastěji přímým slučováním O2 OXIDY za 200 Oxidy vznikají nejčastěji přímým slučováním O2 a prvku. Uveď 2 příklady. odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

zpět MgO Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

OXIDY za 300 Oxid, který způsobuje největší poškození životního prostředí, např. kyselé deště odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

SO2 zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Pálené vápno – uveď vzorec, chemický název, použití. OXIDY za 400 Pálené vápno – uveď vzorec, chemický název, použití. odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

CaO – oxid vápenatý výroba hašeného vápna Ca(OH)2 zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

pro malíře, uveď jejich vzorce. OXIDY za 500 Jmenuj 2 oxidy potřebné pro malíře, uveď jejich vzorce. odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

titanová běloba ZnO zinková běloba TiO2 zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

SULFIDY za 100 Oxidační číslo síry v sulfidech odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

S-II -II zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Oxidační číslo Zn ve sfaleritu SULFIDY za 200 odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

sfalerit = sulfid zinečnatý Zn+IIS zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Co je to galenit - uveď jeho vzorec a chemický název. SULFIDY za 300 Co je to galenit - uveď jeho vzorec a chemický název. odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

galenit = sulfid olovnatý PbS zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Rumělka červená - uveď vzorec, chemický název a využití. SULFIDY za 400 Rumělka červená - uveď vzorec, chemický název a využití. odpověď Dostupné z rozMetodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního počtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

rumělka červená = cinabarit HgS zpět červený pigment pro malíře Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Pyrit - vzorec, chemický název, pražení pyritu, uveď rovnici. SULFIDY za 500 Pyrit - vzorec, chemický název, pražení pyritu, uveď rovnici. odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

FeS2 = disulfid železnatý zpět 4FeS2 + 11O2 → 2Fe2O3 + 8SO2 Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Oxidační číslo hydroxidového aniontu v hydroxidech HYDROXIDY za 100 Oxidační číslo hydroxidového aniontu v hydroxidech odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

-I OH- zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Kolikaprvkové sloučeniny jsou hydroxidy? HYDROXIDY za 200 Kolikaprvkové sloučeniny jsou hydroxidy? odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3prvkové např: KOH, NaOH, Ca(OH)2 … zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Jak se jedním slovem nazývá vodný roztok NaOH? HYDROXIDY za 300 Jak se jedním slovem nazývá vodný roztok NaOH? odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

H2O + zpět louh Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Nejznámější hydroxid vzniká reakcí Na s H2O. HYDROXIDY za 400 Nejznámější hydroxid vzniká reakcí Na s H2O. Uveď vzorec a chemický název. odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

NaOH – hydroxid sodný zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Hašené vápno - vzorec a chemický název. Uveď rovnici vzniku. HYDROXIDY za 500 Hašené vápno - vzorec a chemický název. Uveď rovnici vzniku. odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Ca(OH)2 – hydroxid vápenatý zpět 2CaO + 2H2O 2Ca(OH)2 Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Který prvek obsahuje každá kyselina? KYSELINY za 100 Který prvek obsahuje každá kyselina? odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

HCl HNO3 H+ H3PO4 zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Dělení kyselin na 2 skupiny KYSELINY za 200 Dělení kyselin na 2 skupiny odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

kyslíkaté, např. HNO3 bezkyslíkaté, např. HF zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Jak ředíme kyseliny? KYSELINY za 300 odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Vždy lijeme kyselinu do vody!!! kyselina zpět voda Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

KYSELINY za 400 Kyselina, která je součástí žaludečních šťáv - uveď vzorec a chemický název. odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

kyselina chlorovodíková (solná) zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Kyselina obsažena v Coca–Cole - uveď její vzorec a název. KYSELINY za 500 Kyselina obsažena v Coca–Cole - uveď její vzorec a název. odpověď Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

kyselina trihydrogenfosforečná H3PO4 kyselina trihydrogenfosforečná zpět Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Str. 1: http://www.clker.com/cliparts/b/3/7/9/1206573862448734250Arnoud999_Right_or_wrong_3.svg.thumb.png http://www.clker.com/cliparts/0/b/c/1/120657385441132693Arnoud999_Right_or_wrong_2.svg.thumb.png Str. 8: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d3/S%C3%B3l_z_K%C5%82odawy.jpg/200px-S%C3%B3l_z_K%C5%82odawy.jpg Str. 10: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f0/USDA_Mineral_Flourite_93c3962.jpg/200px-USDA_Mineral_Flourite_93c3962.jpg Str. 12: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1b/Bromid_st%C5%99%C3%ADbrn%C3%BD.PNG/260px-Bromid_st%C5%99%C3%ADbrn%C3%BD.PNG Str. 16: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Magnesium_oxide.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/93/Sulfur-dioxide-3D-vdW.png/150px-Sulfur-dioxide-3D-vdW.png Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Str. 20: http://upload. wikimedia Str. 20: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6e/Calcium_hydroxide.jpg/200px-Calcium_hydroxide.jpg Str. 22: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a5/Titanium%28IV%29_oxide.jpg/200px-Titanium%28IV%29_oxide.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/13/Zinc_oxide.jpg/200px-Zinc_oxide.jpg Str. 26: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/68/Sfaleryt%2C_Rumunia.jpg/200px-Sfaleryt%2C_Rumunia.jpg Str. 28: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/70/GalenaFromKansas.jpg/200px-GalenaFromKansas.jpg Str. 30: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c7/Cinnabar.jpg/200px-Cinnabar.jpg Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Str. 32: http://upload. wikimedia Str. 32: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d0/Pyrite_foolsgold.jpg/200px-Pyrite_foolsgold.jpg Str. 38, 40: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/34/Sodium_hydroxide.jpg/200px-Sodium_hydroxide.jpg Str. 42: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6e/Calcium_hydroxide.jpg/200px-Calcium_hydroxide.jpg Str. 48: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d1/Chemistry_flask_matthew_02.svg/100px-Chemistry_flask_matthew_02.svg.png Str. 50: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2f/Kyselina_chlorovod%C3%ADkov%C3%A1.PNG/290px-Kyselina_chlorovod%C3%ADkov%C3%A1.PNG Str. 52: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/10/Glass_cola.jpg/180px-Glass_cola.jpg Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.