Cla a celní politika Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastEkonomika a účetnictví – Obchod DUMVY_32_INOVACE_EKU_336.
Advertisements

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Návrh novely o financování politických stran STRANA ZELENÝCH.
Kontrola dodržování podmínek prodeje tabákových výrobků
SVNIT Přednáška M. Horáková
Základní pojmy celnictví
Účtování zásob „16“.
Sociální pojištění Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Mzdové výpočty II. Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
SOCIÁLNÍ POLITIKA STÁTU
Identifikace podvodu s nezdaněnými minerálními oleji využívaných jako motorová nafta – realizace případu s krycím názvem „FORM“
CESTOVNÍ RUCH Přednáška Celní a devizový zákon Kateřina Ryglová, Ústav marketingu a obchodu,
Cla a celní politika Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Geografie Poloha: Střední Amerika Rozloha, moře, pohoří km 2 (1,5x větší než ČR) 4000 ostrovů Délka km (ČR 500 km), šířka 200 km (ČR 270.
Majetek Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
Bankovní obchody Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Veřejná obchodní a komanditní společnost
VZÁJEMNÁ INFORMOVANOST V RÁMCI KONTROL PO PROPUŠTĚNÍ ZBOŽÍ.
Technické zhodnocení Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Cla a celní politika Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Přehled vnitropodnikových písemností
Automobil a daň z mezd Poskytne-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně firemní motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se.
Konkurence Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Účetní odpisy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Daňový systém Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
HERMANN HESSE Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Společnost s ručením omezeným
Kontokorentní úvěr Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Teorie mezního užitku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Motivační dopis zadání
Vyřazování DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Poptávka Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
VRÁCENÍ /REFUNDACE/ CLA
Evidence DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Odbyt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Osvobození od DPH U plnění, která jsou předmětem DPH, přichází v úvahu pouze 3 možnosti: Uplatnění DPH podle příslušné sazby DPH a to u plnění, která nejsou.
Vladimir Vysockij Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Osvobození od DPH U plnění, která jsou předmětem DPH, přichází v úvahu pouze 3 možnosti: 1. Uplatnění DPH podle příslušné sazby DPH a to u plnění, která.
Formy podnikání Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Obchodní společnosti Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Marcel Proust Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Statistická šetření Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Hlavní druhy bank Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Kontokorentní úvěr Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Akceptační úvěr Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Celkový a mezní produkt
Úspory z rozsahu Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Financování podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Eskontní (směnečný) úvěr Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Účtování DPH účet 343.
IV. Dovoz zboží © Dashöfer Holding, Ltd. a Verlag Dashöfer, nakladatelství, spol. s r. o.
Druhy trhů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Finanční řízení podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Druhy bankovních úvěrů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jitka Jirmanová Název materiálu:
EKONOMIKA DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY 1. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Celní správa České republiky ZMĚNY V PROVÁDĚCÍCH PŘEDPISECH – CELNÍ HODNOTA (Stručný přehled k IA a DA k UCC)
Cestovní náklady podnikatele. Paušální cestovní výdaje  Podnikatel si může do nákladů započítat paušální odpočet 5000 Kč/měs. na jedno firemní vozidlo.
Reálná úroková míra Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
SPOTŘEBNÍ DANĚ zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních
ORGÁNY PRÁVNÍ OCHRANY A SANKCE
Obecná ekonomie 2 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Tržní mechanismus Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Složené úročení Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Vnější systémová charakteristika finančního práva
Osvobození od DPH U plnění, která jsou předmětem DPH, přichází v úvahu pouze 3 možnosti: Uplatnění DPH podle příslušné sazby DPH a to u plnění, která nejsou.
Zásahy do tržního mechanismu
Účtování DPH účet 343.
Ekonomika Clo a celní politika 4. Ing. Miroslava Farmačková
Transkript prezentace:

Cla a celní politika Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí

Zboží v cestovním styku Zboží osvobozené od cla: zboží dovážené k osobní spotřebě (cestovní potřeby), v rámci toho i nejvýše 2 l vína, 1 l lihovin, 250 ks cigaret (u osob starších 18 let)

Zboží v cestovním styku zboží, které nemá obchodní charakter a jehož úhranná hodnota nepřesahuje cca EUR 200,- (získané našimi občany v cizině darem nebo nákupem za devizové prostředky dle platných předpisů) = při turistickém styku je zboží do Kč/osobu (limit u rodiny se nesčítá) osvobozeno od cla (Kč 6.000,- se neodečítá od celní hodnoty zboží)

Zboží v cestovním styku stěhované svršky svatební dary osobám s trvalým pobytem v tuzemsku zděděné zboží osobám s trvalým pobytem v tuzemsku zboží k vyučovacím, výchovným a léčebným účelům pro školy a nemocnice

Zboží v cestovním styku léky pro příjemce a členy jeho domácnosti zboží určené k obranyschopnosti ČR literární, vědecká a umělecká díla zboží pro potřebu hlav cizích států, oficiální dary pohonné hmoty v množství přiměřeném délce cesty, aj.

Zboží v cestovním styku Zájemce o nákup v cizině by si měl ve vlastním zájmu dopředu zjistit celní sazby. Pokud by účastník neuvedl pravdivé údaje o skutečné ceně zboží při návrhu na celní řízení, mají celní orgány možnost si tyto údaje ověřit ještě do tří let po propuštění zboží a v případě „falšování“ nákupní ceny uplatnit za celní přestupek pokutu až Kč ,--. Cestující je povinen prokázat cenu. Pokud ji neprokáže nebo je očividně nesprávná, celník ji určí – dle mezinárodních smluv – sám.

Celní přestupky 1. Porušování předpisů o oběhu zboží s cizinou, tohoto přestupku se dopustí ten, kdo: nepřihlásí celnici zboží při přestupu vnějších hranic EU uskuteční oběh zboží na základě nepravých dokladů či nesprávných údajů

Celní přestupky zcizí zboží ve vázaném oběhu bez oprávnění dováží či vyváží zboží Pokuta: do výše ceny zboží, nejvýše do Kč ,-- 2. Zkrácení cla kdo bez zaplacení cla doveze či vyveze zboží kdo uvede nesprávné údaje pro vyměření cla Pokuta: do výše dvojnásobku cla, nejvýše Kč ,--

Celní přestupky 3. Ztěžování celní kontroly se dopouští ten, kdo: padělá celní doklady uvede nesprávné údaje o zboží nedodrží podmínky vázaného oběhu dopravuje nebo přechovává zboží uniklé celní kontrole

Celní přestupky poruší celní závěry u zásilek a dopravních prostředků brání orgánům celní správy při jejich činnosti Pokuta: do výše Kč 5 000,-- Tresty – celnice může uložit za celní přestupky některých z těchto trestů: důtku, pokutu (viz výše), propadnutí zboží (možno i vedle výše uvedených)

Cla a celní politika Použitá literatura: Daňové zákony v aktuálním znění Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí